Travtips till V75 Åby Lördag 15 December 2018 Start: 16.20

Dags för V75 igen som avgörs på Åbytravet. Med dubbla open stretch blir det alltid spännande upplopp och omgången ser spelmässigt intressant ut med två storfavoriter i form av Arch Lane och Nadal Broline, övriga lopp ser jämna och där kan det säkert bli en eller annan skrällvinare. Omgången kryddas dessutom återigen med en jackpot på minst 48 miljoner i 7-rätts potten – lycka till!

V75-1 Omgången inleds med Silverdivisionen över 2640 meter auto. 2 Velvet Gio har formen på topp. Blir favorit och får tipset från fint utgångsläge. Jämn och säker i sina prestationer och är mycket stark så distansen är en fördel. Tål lopp utvändigt men kan han köra sig till spets så ökar chanserna och favoritskapet är motiverat. 1 Sir Q.C. känns spännande med Örjan Kihlström upp – kan öppna ganska raskt och bör få en bra position – ska ses med chans här. 12 Olle Rolls med Peter Ingves ska räknas tidigt trots svårt läge. Har nu två lopp i kroppen efter lång vila och toppformen börjar närma sig. 9 Stepping Spaceboy trivs kanske bäst i spets, men har en vass spurt och går även bra bakifrån. Satt fast med krafter kvar i senaste starten och såg fin ut, är loppets roliga skrälldrag. 8 Sobel Conway, 4 Gigant Invalley och 6 Baron Gift räknas närmast där bakom om man streckar vidare i detta öppna lopp bakom favoriten.

V75-2 Öppet Klass 2 lopp över 2640 meter voltstart. 6 Vikings Preacher är omgångens roligaste drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet till låg streckprocent i jakten på lite högre utdelning – endast streckad till 4 % i skrivande stund. Har tänt till och är under utveckling. Kommer från seger trots tufft lopp i dödens. Mycket snabb efter galopp i loppet i loppet innan det. Snabb ut och blir det spets kan han överraska och bli en svår nöt att knäcka även för storfavoriten. 3 Arch Lane med Björn Goop blir storfavorit och är streckad till 70 % i skrivande stund. Ska givetvis ses med bra chans här. Har hög kapacitet och är obesegrad felfri. Det rör sig dock om en orutinerad häst och till den höga streckprocenten kan det vara läge att gå emot. Enda förlusten som kom vid galopp var första resan och starten utanför Solvalla vilket också bör tas med i beräkningen. 10 Farlander Am kommer med två raka segrar och har formen på topp. Räknas tidigt bakom favoriten. 4 Silent Hill med Peter Untersteiner är kapabel och har lopp i kroppen efter vila. Blir långsam start från det snäva 4:e spåret och viss galopprisk finns – felfri finns dock kapacitet för vinst. 7 Rocky Bear har formen på topp och kommer med 3 raka segrar – är en rolig storskräll att ta med på kupongen om man streckar vidare i detta lopp.

V75-3 Gulddivisionen Legolas Minne över 1640 meter auto. 1 Nadal Broline med Erik Adielsson blir berättigad jättefavorit och är självklar tipsetta. Gick ett mycket bra lopp senast och formen är på topp. Är startsnabb och kan han hålla spets är vinstchansen mycket god och även om det inte blir spets blir det möjligheter via open stretch eller också styr Erik ut tidigt och kör fram mot täten. 4 Västerboonthenews med Örjan Kihlström är första motbudet. Mycket startsnabb vid full laddning och blir det spets måste favoriten prestera på topp för att ta sig förbi om det blir lågt tempo och snabb avslutning. 6 Turno di Azzurra, 3 Art on Line och 7 Probo O.P. räknas främst därefter om favoriterna av någon anledning har en sämre dag eller kommer bort.

V75-4 Treåringslopp över 2140 meter auto. 4 Velten Versailles från Holland får tipsnicken. Är under utveckling och obesegrad i sina 4 starter som tagits med krafter kvar. Från bra läge bakom bilen ska han ses med bra chans. 11 Amerdienne med Jorma Kontio verkar också vara en riktigt bra häst. Kommer med 5 raka segrar och trots bakspår är den mycket tidig här. 10 Credicone har gjort 2 starter för Frode Hamre. Satt fast senast med krafter kvar och är ett roligt skrälldrag till endast 3 % om man garderar de bägge förhandsfavoriterna. 9 Stand by Ken med Johan Untersteiner ska räknas tidigt trots bakspår – har formen på topp och gjorde ett mycket starkt lopp som 2:a efter tungt lopp på V75 senast. 5 Rudisha med Robert Bergh har bra kapacitet och stämmer travet – ska räknas med chans. 2 Sato, 1 Townshend Broline och 8 Chocolate Tollräknas närmast där bakom om man streckar vidare i detta lopp.

V75-5 Stolopp över 2140 meter auto. 8 Stonewashd Diamant med Peter Untersteiner får tipset trots 8:e spår och skor för första gången. Har imponerat och tål att gå den tunga vägen. Måste ses med bra chans här. 3 Catch My Love med Erik Adielsson är första motbudet. Har gjort det bra i tuffa sällskap och från fint läge är hon mycket tidig här. 6 Waffle Cone var ok utan att glänsa i första starten för Adrian Kolgjini. Extremt startsnabb vid full laddning och tar förmodligen spets här – är formen på topp kan det räcka hela vägen. 10 Bikini från Danmark med Jeppe Juel är loppets roliga skrälldrag. Hon har hög kapacitet och stallet låter uppåt men är lite osäkra på formen – siter den där kan hon vara ett roligt drag till endast 3 %. 4 Absolut Gehör, 7 Ile Saint Louis och 5 Ilona Håleryd räknas närmast där bakom om man streckar vidare i detta lopp.

V75-6 Öppet Klass 1 lopp över 2140 meter auto. 2 No Comment är ett roligt skrälldrag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i jakten på miljonerna. Endast streckad till 11 % i skrivande stund är han ett spännande drag. Formen är på topp och han är startsnabb – blir det spets kan det hålla hela vägen. Var finfin vid vinsten senast och gången satt han fast med rubbet sparat i tufft sällskap. 6 Am I Wrong är ett annat roligt skrälldrag. Kommer med formen på topp efter 2 raka segrar och stämmer det med positionerna kan han skrälla här till mycket låg streckprocent. 5 Martin de Boss är jämn och säker och blir sannolikt favorit – räknas mycket tidigt. 4 Bear Hope med Björn Goop ska ses med chans här. Lopp i kroppen efter vila och formen bör vara framflyttad. 3 Man o´War, 1 Baxo Epice, 10 Claude Debussy, 8 Invincible H.C. och 7 Viking´s Topline räknas närmast därefter om man streckar vidare, som sagt ett mycket öppet lopp där positionerna blir avgörande och här ska man nog inte spara på strecken då inget ekipage känns chanslöst.

V75-7 Omgången avslutas med Bronsdivisionen över 2140 meter auto. 8 Hawk Cliff med Björn Goop får tipsnicken trots svårt läge. Har visat toppform en längre tid. Har tänt till på barfotabalans så skor är ingen fördel men känslan är att det bör räcka långt ändå och hästen tål en tuff resan – en lugn dödens kan vara segerreceptet in detta öppna och lite lågklassiga bronsdivisions försöket. 3 Exclamation Mark är snabb ut och från spets ska han räknas mycket tidigt här. 2 Tuxedo Bi från Italien är svår att sätta in i loppet, men kommer från 4 raka segrar och ska ses med chans även om skor är ett minus. 5 Vischio Holz har styrkan som vapen och mycket hög kapacitet, felfri kan han utmana om segern. 7 Super Photo Bood har formen på topp och kommer från vinst. Är en rolig jätteskräll här streckad till endast 1 % om man jagar miljonerna då det blir korsdrag i kuponghögen vid vinst. Streckar man vidare är det öppet där bakom.

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com