Travtips till V75 Mantorp Lördag 22 December 2018 Start: 16.20

Dags för V75 igen som avgörs på Mantorpstravet. Omgången ser spelmässigt intressant ut med många startande hästar och spelmässigt jämna lopp där det säkert kan bli en eller annan skrällvinare. Omgången kryddas dessutom återigen med en jackpot på minst 48 miljoner i 7-rätts potten – lycka till! 

V75-1 Omgången inleds med Klass 1 över 2640 meter voltstart. 11 Rewerend Wine har formen på topp och får tipsnicken. Örjan upp känns extra spännande. Bakspår är inte optimalt, men han har en vass spurt som kan avgöra till slut. 9 Global Undecided har också en vass spurt och ska räknas tidigt här. 5 Harrington med Erik Adielsson kommer från fin spetsvinst över aktuell distans – det snäva spåret är inte bra och viss galopprisk finns – felfri ska han ses med bra chans. 3 Xanthis Coktail gör debut i ny regi och har svårbedömd form. Har viss spetschans och kommer han dit ska han räknas med bra chans. 7 Quattro Töll med Thomas Uhrberg är också startsnabb och blir det spets är det ett roligt skrälldrag. Sphinx dÍnverne och 8 Hugo R.C. räknas närmast därefter om man streckar vidare. 

V75-2 Stolopp över 2140 meter voltstart med 1 tillägg. 15 Stella Pona är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet till 11 % i skrivande stund. Har formen på topp och kommer från seger. Hon har en sylvass spurt och stämmer det med positionerna blir hon inte lätt att stå emot över upploppet. 11 Indian Front med Erik Adielsson är jämn och säker och ska ses med chans här. 8 Wave Length med Örjan Kihlström ser ut att bli favorit. Har gjort det bra, men hon är orutinerad och har bara 4 starter innanför västen, ska ses med chans men en gardering känns ganska självklar. 1 Evita Jaam är startsnabb och blir det spets ska hon räknas tidigt. 6 Campell J.P är också startsnabb och blir det spets ska hon räknas med chans. 12 Infinity, 13 Hip Hurray Bok, 5 Charmant, 10 Leia Lini och 9 Vinna du Ling räknas närmast därefter om man streckar vidare i detta mycket öppna stolopp och här ska man nog inte spara på strecken om man inte chansar och går kort med Stella Pona. 

V75-3 Lärlingslopp och spårtrappa över 2140 meter auto. 6 Sanda Love har blommat ut i regi Robert Bergh. Var tidigare hopplöst osäker men verkar ha stabiliserats. Galopperade i 8 raka starter, men har nu 5 felfria lopp i rad varav 4 imponerande vinster. Felfri bör han ha bra chans. 4 Dardanos med Oskar J Andersson är ute efter spets och är första motbudet – kan vara spets och slut. Kommer från spetsvinst och formen är på topp och räknas tidigt bakom favoriten. 13 Zdenka från stall Redén körs av duktiga Emilia Leo. Både häst och kusk har formen på topp och ekipaget ska räknas tidigt i detta lopp. 11 Mr Magnifique var fin vid dödensvinst senast och tål att göra jobb själv, ska ses med chans. 14 Ibeliveinamerica, 10 Andy Pandy One och 9 Anddontsayitsover räknas närmast därefter om man streckar vidare och hoppas på skräll. 

V75-4 Stolopp över 2140 meter voltstart med 1 tillägg. 9 Kavata Käll med Peter G Norman är en rolig storskräll som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Till 4 % i skrivande stund är hon klart streckvärd i jakten på lite större pengar. Hon är under utveckling och har smygform och får hon ett lopp på rulle har hon en vass spurt och kan skrälla här. 6 Supreme Face med Örjan Kihlström är startsnabb och har spetsläge och hon ska räknas tidigt. 10 Absolut Gehör är van vid tuffare sällskap och går ner i klass här – ska ses med bra chans. 13 Quite Nice med Per Lennartsson har också gått i tuffa sällskap och är jämn och säker – är säkert med där framme även denna gång. 4 Shutter Island, 2 Modern Love, 15 Sheilah Laday och 12 Bambi Rozz räknas närmast där bakom om man streckar vidare i detta öppna stolopp. 

V75-5 Silverdivisionen över 2140 meter auto. 2 Stepping Spaceboy får tipset. Blev påkörd senast på V75 senast och galopperade. Har formen på topp och är statsnabb och från spets saka det vara bra chans här. 3 J.H. Mannerheim med Johan Untersteiner är första motbudet. Har nu 2 lopp i kroppen efter lång vila och börjar närma sig toppformen. Var bra som 3:a på V75 i tufft sällskap senast och det kan vara dags för seger nu. 1 Dizzy River är också från stall Untersteiner. Han har en vass spurt och stämmer det med positionerna ska han ses med chans från ett bra smygläge invändigt. 6 Rolex Bigi, 7 Frankie Brodde och 9 Baron Gift har alla bra kapacitet och fin form – de ska ses med skrällchans i detta lopp om det stämmer med positionerna. 

V75-6 Bronsdivisionen över 1640 meter auto. 8 Man At Work blir berättigad storfavorit och får tipset. Imponerade stort senast vid överlägsen spetsvinst och här kör förmodligen Jorma Kontio offensivt och släpps ekipaget till front är vinstchansen mycket god. 4 Comanche Moon är loppets roliga skrälldrag. Är extremt startsnabb och tar förmodligen spets initialt – körs han där kan favoriten få det tufft från dödens. 6 Iago Zon är också mycket startsnabb och det kan bli tuff spetskörning, men huvudscenariot är att favoriten sitter i front efter ett halvvarv. 10 Reigning Moni och 11 Ural har bägge fin form och kapacitet att vinna – blir det hård körning om spets kan det vara en fördel med bakspår och då kan den av dessa som får loppet i draget vara starkast till slut. 6 Iago Zon, 5 Mellby Emeralds och 3 Mrs Lindy räknas närmast därefter om man streckar vidare. 

V75-7 Omgången avslutas med Klass 2 över 2140 meter auto. 7 Ritz Guiness med Erik Adielsson upp känns spännande och får tipsnicken. Har formen helt på topp och stoet kommer med 2 raka vinster. Trots spår ut långt på vingen kan det bli en bra position då hon är startsnabb. Har en sylvass spurt och blir inte lätt att stå emot för övriga in på upploppet. 4 Pastor Power med Johan Untersteiner ska eventuellt provas med jänkarvagn för första gången vilket är spännande om det blir så, eventuellt också med helstängt huvudlag. Har inte visat någon större startsnabbhet men faller utrustningsändringarna väl ut och det blir spets ska han ses med mycket bra chans i detta lopp. 5 Draft One kommer med formen på topp –tål även en del jobb på vägen om det blir så från bra läge bakom bilen ska han räknas med chans. 3 Raijin Face är en högkapabel hemmahäst som vann senast efter lång bortavaro – ska räknas tidigt här. 2 Sir Francis Bacon med Emilia Leo är mycket startsnabb och loppets spetsfavorit – får han bestämma där framme i måttligt tempo kan det räcka hela vägen. 8 Silent Hill med Peter Untersteiner är riktigt bra och har kanske har högst kapacitet av samtliga, men från spår 8 krävs en hel del tur för att det ska lösa sig. Han rankas därför ner lite. 10 Editor är stark och blir det hårt tempo i täten kan han inte räknas bort här. 

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com