V75 Mantorp lördag, svår omgång..

Förra veckan
7 rätt förra veckan, grattis till alla som hängde med. Ni som följer bloggen är nog också lite glada då jag verkligen lyfte fram Gigant Invalley (8%) och Vikings Preacher (10%) som skrällar. Jag har ju sedan några veckor tillbaka även kört ett ”bästa spel” och även den satt, där jag hade skrällen Gigant InValley som utgångshäst på en tvilling, som gav 17ggr med favoriten i Avd 1. Spelformen kan vi behöva till denna veckan.

Omgången
Riktigt öppen omgång på förhand och flera av loppen är öppna med många hästar. Man behöver breda garderingar i flera lopp, vilket betyder man behöver mer än 1 spik och några sparlopp, kommer inte bli lätt. Omgångens mest spelade häst är streckad på 53% och startaar från spår 8.Man at Work. Det säger en del om omgången, men samtidigt som det är en rejäl utmaning, det finns enorm potential till vinst om man hittar rätt i de svåra loppen. Analys (och lite tur) är A och O.

V75-1
11.Reverend Wine är riktigt bra, men startar från bakspår har inte vunnit på 11 starter över distansen. Han har varit grym i 2 raka efter vila med bl.a 11/800m med skor. Distansen skall vara ett plus men 0 vinster på 11 försök sticker lite i ögat. 1.Sphinx D’Inverne tänker ladda för spets och köra där. Han har vunnit 3 av 6 i spets, så det är en klar fördel. Klarar distansen och skall räknas. 5.Harrington är mycket betrodd och han var fin från spets, men denna gången blir det vanlig vagn, tappar lite från start så han känns lite överstreckad. 9.Global Undecided går bra på vintern och formen väl rätt ok. 3.Xanthis Coktail går bra efter lite vila och klarar distansen bra. Tokskrällen 2.Natosi Goj avslutade ruggiga 9,5/800m näst senast, skall klara distansen bra även om statestiken säger 0 vinster på 12 försök. Minst spelad i fältet på 0,5% men den avslutningen var ju helt ruggig, skall med om man tar 5-6 stycken.

V75-2
Riktigt usel lopp som dessutom är ganska ojämnt. Svårt att analyser då 15 hästar har totalt 10 segrar, varav en häst har tre ! 8.Wave Length är favorit, Örjan, 2 lopp i kroppen och avslutade fina 13,5/800m senast. Besitter rätt bra fart men läget är lite krångligt. 6.Campell J.P var svag sist men fin i 3 raka segrar innan det, dock i ganska billiga sällskap. Har visat 13,5/800m så från spets eller med fint smyglopp kan hon mycket väl vinna. 11.Indian Front har bra fart, visat 13/800m, men är inte snabb från start så det kan krångla från innerspåret. Känns som en tuff uppgift för alla hästarna på tillägg och skall man leta skräll letar jag på start. 15.Stella Pona avslutade vasst senast med 11/600m men läget med 5e spår på tillägg är ju minst sagt krångligt. Behöver hårt tempo första varvet för att komma in i loppet. 1.Evita Jaam är ett spetsbud, ganska enkel häst men från spets kan det räcka. 10.Leia Lini har vunnit 2 av 4 med 2 veckors vila mellan starterna, kan vara lite extra vass nu. Hon avslutade 14/800m senast så formen finns där. 5.Charmant satt fast senast men visade bra form gången innan då hon höll bra från dödens. Den insatsen lyfter fram henne i rankingen. Kan <16 enligt stallet och Emilia Leo är ju väldigt duktig. 4.Nettan Sånna är snabb ut, travsäker och ett möjligt skrällbud. 13.Hip Hurray Boko skall man köra offensivt med och då kan hon komma in i matchen. Klarar skor bra och har fin form. Roliga skrällarna i loppet är 5 och 10.

V75-3
Lärlingslopp betyder att favoriten vinner ca 1 av 4 och att det skräller ofta. Jag tycker att 6.Sanda Love sticker ut som överlägset bästa hästen i loppet. Han har vunnit 4 av 8 i Sverige, 3 av 3 i spets, men får troligen inte spets nu. Känslan är dock att skalle och tuffhet finns så att dödens i 14 tempo första varvet bör inte vara något problem. Dödens i 14 tempo första varvet senast och vann lätt på 2640, starkt. Något osäker men har blivit stabilare, normalt bra chans. I spets sitter troligen 4.Dardanos som har vunnit 4 av 7 därifrån. Jag tycker dock att det är en tämligen enkel häst, men gick med brodd senast och det fungerade bra. Självklara motbudet om Sanda Love galopperar. 10.Andy Pandy One visade form senast med skor och avslutade 12,5/800m gången innan barfota. Skrällchans. 14.Ibelieveinamerica har vunnit 4 av 6 på vintern, utrustas med bike men läget är krångligt. Kan vinna.

V75-4
Puh, ännu ett öppet stolopp. Lite motsägelsefullt för vissa hästar som visar bra form men har dålig statestik. Delat favoritskap 13.Quite Nice och 10. Absolut Gehör, där Quite Nice är under utveckling, jobbar starkt, har fin form, klarar skor, men behöver ett smyglopp vilket gör henne lite sårbar. 10.Absolut Gehör har fin form, möter enklare hästar, men även hon behöver smyglopp vilket gör att det behöver stämma med positioner och ryggar för en vinst. 2.Modern Love har bra kapacitet men kan krångla till det med voltstart. Spår 2 innebär 27% ökad galopprisk, så spåret är ingen fördel. Skulle hon gå felfritt tror jag på bra chans. Jobbiga hästar som är lite av vinna eller försvinna. 6.Supreme Face är Reijo uppåt på, så räkna med en bra insats. Bra tryck i jobb, klarar alla underlag så hon räknas tidigt då det även finns spetschans. Låter intressant på 4.Shutter Island som är vässad i intervaller, slår det väl ut så är hon vassare till denna starten. Man satsar på smyglopp då hon har fin kortspeed. 8.Maharanee Star har lopp i kroppen och visat 14,5-15 tider innan och blir lite bortglömd. 1.White Witch Doc har skaplig fart och gillar hård bana, spåret är perfekt för en smygare. 9.Kavata Käll och 15.Sheilah Laday missgynnas om det krävs hakar.

V75-5
Andrade förutsättningar då spetsbudet 5.Mr Lindy blivit struken. 2.Stepping Spacecboy är klar spetsfavorit och därifrån har han vunnit 6 av 7. Utan direkt körning om ledningen bör det finnas en hel del krafter kvar till upploppet och visst är han rätt bra, men kanske en aning ojämn. Vill nog veta lite mer innan jag skriker ut honom. Förutsättningarna är givetvis perfekta och det luktar spets och slut. 6.Rolex Bigi är nedstruken till ett kanonspår. Har riktigt hög kapacitet för klassen, går bra med skor och är extra vass efter kort vila. Intressant. 3. J.H Mannerheim låter Johan Untersteiner mystiskt uppåt på redan efter bara 2 lopp i kroppen. Visserligen avslutade han med 10,5/700m senast, men man vinner inte hur som helst från dödens.

V75-6
Omgångens favorit 8.Man at Work är ju riktigt bra, men vinner han ? Imponerade oerhört senast med överlägsen seger men 13,2/1000m är väl inte super imponerande tidsmässigt. Vass med bike, klarar skor och räknas givetvis. 6.Iago Zon imponerar lite då och då, men man vet aldrig vilket humör han är på. 9,8 första 1000m senast och slagen sista 50m ! Starkt.. Han kan bli lite väl hetsig och då kommer Man at Work ikapp honom men annars kan han rinna undan från spets. 10.Reigning Moni imponerade senast med en lätt spetsseger. Helt annat läge denna gången, och visar inte samma tryck bakifrån. Jobbas med hakar så den balansen funkar bra. 11.Ural är riktigt kapabel och går bra med 2v vila. Läget behöver inte vara fel om det blir tuff körning mellan Iago Zon och Man at Work. 4.Comanche Moon är startsnabb och gillar spets, men här släpper man väl till stallkompisen Iago Zon ?

V75-7
Finns några bra hästar, men har lite skrällfeeling här så jag behöver mer tid. 2. Sir Francis Bacon skall laddas för spets och har vunnit 6 av 7 därifrån. Jag tror knappast att Emilia släpper, speciellt som man sätter på en bike också. 3 raka och fin form. 3. Raijin Face är riktigt snabb ut om man laddar och kan möjligen ta spets. Har vunnit 3 av 6 från spets, 2 lopp i kroppen efter vila och bör bara bli bättre och bättre. 4.Pastor Power vann lätt efter lång vila. Bike och helstängt denna gången. 5.Draft One är snabb ut och kommer köras offensivt. Han missgynnas av brodd men besitter fin kapacitet. Favoriten Ritz Guiness är bra men läget är krångligt. Hon gynnas givetvis av att det kan bli en utdragen spetskörning. Hon jobbas med brodd och hon visade finfina 10,5/800m vid segern näst senast. 8.Silent Hill är Peter Unterstiener lite uppåt på, även om läget grusar segerplanerna något. 10.Editor drog fram tåget i 3e spår senast och fick knappt stryk av Ritz Guiness. Streckad på 5,9% mot favoritens 31% gör att jag känner för att plocka med 10.Editor. 11.Rob Dyrdek gynnas om det blir lite tempo på loppet och formen är bevisat bra.

Favoriterna
V75-5. 2.Stepping Spaceboy har blivit omgångens största favorit, mycket pga strykniningarna och på det fina spetsläget. Jag är inte dundersäker på att det är en spik, men har givetvis bäst chans i loppet.

V75-6: 8.Man at Work har ett minst sagt krångligt läge mot flera bra hästar och positionerna är ju rätt avgörande. Luktar dödens på 6.Iago Zon och då är han klart sårbar, speciellt med formhästar som 10.Reigning Moni och 11.Ural som kommer spurta vasst sista 600m. Vinstchansen är inte 49%, snarare 30.

Spikbud
V75-3. Spika aldrig i lärlingslopp ? är en gammal regel för det skräller väldigt ofta. Visst stämmer det och favoriterna vinner mer sällan än i andra lopp, men 6. Sanda Love har visat en helt annan kapacitet än de andra hästarna i loppet. Visst, hon kan galoppera bort sig, men felfri och även om det blir dödens på 4.Dardanos så bör hon ha bra chans på visad hårdhet. Hon kan inte ha en dålig dag och vinna, men en ”normal ”prestation så bör hon vinna.

V75-5: Skall man ha 2 spikar så faller 2a valet naturligt på 2.Stepping Spaceboy som har bra spetschans och troligen får bestämma. Det blir inte lätt att plocka ner honom från dödens.

Skrällarna
V75-2: 5.Charmant (3%) och 10.Leia Lini (4%) tror båda dessa kommer göra ett bra lopp och har klar skrällchans.

V75-4: 4.Shutter Island (8%) vässad med intervaller och vi tror det slår väl ut. Kommer speeda vasst på upploppet.

V75-6: 6.Iago Zon (7,2%) kan allt vissa dagar och håller han sig lite lugn så är det bra chans från spets.

V75-7: 10.Editor (5,9%) är väldigt intressant på 6% jämfört med favoriten. Spåret behöver inte vara fel och han kommer få hjälp med tempo i loppet.

Bästa Spel
Rätt framgångsrikt, men svårt.
V75-1: Jag utgår från att 1.Sphinx d’Inverne tar spets och bör chansen till en tvilling vara god. Jag tar med favoriterna samt någon kantboll som kan lyfta oddset rejält.

V75-1, lopp 5: Tvilling 1-2,3,5,7,9,11 6 kombinationer.

Lycka till !

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com