V75 Halmstad 23/12-18

”Winter Burst” startar ”på riktigt” idag med en V75-omgång på Halmstad. Att köra V75 på ”uppesittarkvällen” har blivit en kul tradition och jag har dessutom haft bra träffprocent just den här kvällen de senaste åren! För tre år sedan satte jag sjuan som gav 305.000:- och de senaste två åren har jag haft några fina vinnare till glada odds. Så det kanske är dags för ytterligare en succé den här kvällen?

Halmstad är det som arrangerar ikväll och i normala fall är det ju far och son Untersteiner som regerar. Blir det så ikväll är jag dock fullständigt borta, även om jag har med de med några hästar. Omgången ser väldigt öppen ut och jag tror som vanligt på bra utdelning. Jag hoppas kunna bjuda er på några fina julklappar och hoppas att tomten kommer tidigt i år igen! Nu kör vi!

V75-1, Stayerlopp, 3140:

12 Prosperous blir favorit här efter segern på V86 senast. Han fick det dock serverat i det loppet och var närmast skyldig att vinna till slut. Kan vinna igen, men jag är långt ifrån säker på det då det finns bra hästar framför. 7 Sevilla var smällfin senast och är på väg mot toppformen. Skador har stoppat upp honom, men nu är han äntligen tillbaka igen. Gick ett bra slutvarv senast och har en bra chans även här. 4 Racing Ribb återkommer efter en paus och Kolgjinis hästar börjar hitta formen så smått efter en lång svacka. Kan nå ledningen här och därifrån är han inte så tokig. 5 Panamera hängde med bra senast och visade fortsatt form. Kan få en fin resa här och ska inte nonchaleras. 6 Trovatore gjorde comeback senast och flög fram till slut. Såg mycket fin ut och har han tagit det loppet rätt blir han livsfarlig här. Skrällvarning! 10 Elliot Cogertas med på rutin, han älskar distansen och ibland är han hur bra som helst.

Rank: 7-4-5-6-12-10-9-11-2-3-8-1

Speltips, vinnare: 6 Trovatore

V75-2, 2140a:

2 Kapten Kidd blir klar favorit här men han känns klart bräcklig. Han är ingen raket från start och lär knappast få något gratis här. Dessutom väldigt orutinerad och jag tror inte han vinner detta. Jag spikar istället 6 Chato Sallöv som är totalt bortglömd! Det här är en riktigt bra häst som är i absolut toppform och som klarar att göra en del själv i loppen. Han kan öppna bra men behöver ingen ledning för att vinna. Har sett smällfin ut på slutet i Danmark och jag tror han bara krossar det här gänget!

Rank: 6-4-2-9-12-8-1-10-3-11-7-5

Speltips, vinnare: 6 Chato Sallöv

V75-3, Stolopp, 2140:

6 Queen Of Sand var onaturligt bra senast då hon trots hårt motstånd och press i omgångar bara stegade undan till slut och vann hur lätt som helst. Går ner i klass här då motståndet ser enormt enkelt ut och jag har svårt att se henne förlora detta. Det enda som talar emot är väl att det är Stefan Söderkvist som kör, men ibland lyckas ju även han med styrningen. I en annars öppen omgång är det här ändå en bra spik!

Rank: 6-8-11-3-2-7-9-14-12-1-15-5-4-10

Speltips, vinnare: 6 Queen Of Sand

V75-4, Treåringslopp för ston, 2140:

Här ser det betydligt öppnare ut! 1 Kicki Lagö får tipset på läget, hon kan mycket väl ta hand om ledningen och dirigera hem det här. Höll bra senast och har visat att hon kan en del. 8 Pippi Roc flög fram till seger senast efter en invändig resa och såg fin ut. Hamnar hon inte alltför knepigt till från start är hon med i striden igen. 4 Oriental Pearl har bara gjort två starter men vunnit dessa. Senast hade hon dock lite tur då hon var rejält utmanad runt sista sväng och en bit in på upploppet men då höll konkurrenten på att tappa sulkyn! Höll därför undan till seger. Fjärdespåret kan ställa till det. 10 Up North gick riktigt bra sista 600 senast efter en fin resa. Har mött tuffare motstånd än detta förut och är inte så tokig. Kan utmana! 12 Personal Jesus är i bra form och har en sylvass avslutning. Spännande läge med springspår och hamnar hon bra till är hon med i segerstriden igen. 5 Janai satt fast senast och fick aldrig riktigt chansen. Såg mycket fin ut och kan vara en skräll att se upp med. 6 GK Trixy jagar första segern och får startsnabbe Uhrberg i vagnen. Det kan bära iväg till ledning med lite tur och då kan hon bli farlig.

Rank: 1-8-4-10-12-5-6-3-11-7-14-2-9-13

Speltips, vinnare: 5 Janai

V75-5, 1640a:

3 Vinci Power blir favorit, men han känns klart sårbar över distansen och han är inte heller speciellt säker på benen i starten. Jag går emot och spikar istället 9 Chandon DK som har varit ruskigt fin i tre starter för Flemming Jensen. Det har blivit lätta segrar varje gång och det har varit gott om krafter sparade. Då har han suttit i ledningen, men jag har känslan av att han går lika bra bakifrån. Flemming lär sända iväg med 700 kvar och sedan tror jag det är ren och skär uppvisning. Spik!

Rank: 9-4-1-3-5-6-11-10-7-8-12-2

Speltips, vinnare: 9 Chandon DK

V75-6, Stolopp, 1640a:

3 Carna Sensei gick ett mycket starkt slutvarv senast och krigade sig till seger. Var mycket bra och visade fin inställning. Känns ändå lite sårbar över kort distans då hon inte är någon raket från start och jag garderar. 1 Tropicana Ås fick inte chansen senast förrän det var för sent. Innerspåret gör att hon förmodligen laddas för spets här och det kan hålla hela vägen. 2 Wild Love spurtade bra som fyra i Breeders-finalen senast och var mycket bra. Struken för förkylning efter det och formen är lite diffus. Är hon som hon ska vara är hon dock med i striden här. 11 Uappa Di Azzurra gick i ryggar hela vägen senast och hade lite otur då det blev tvärstopp med 500 kvar. Fick sedan inte fritt och såg tokfin ut med allt sparat. Risigt läge såklart, men hon har kapacitet för att fälla alla. Se upp! 5 Kendra Silvio var bra senast och vann ganska enkelt. Hon är snabb ut och laddas för ledningen. Trots tuffare motstånd kan hon överraska. 10 Flirting Girl är i bra form och har alltid en sylvass avslutning. Kan skrälla om allt klaffar!

Rank: 3-1-2-11-5-10-7-9-4-6-12-8

Speltips, vinnare: 11 Uappa Di Azzurra

V75-7, Fyraåringslopp, 2140a:

Ingen tvekan om att 6 Da Pepperboy är den bästa hästen i fältet, men han har inte startat på ett tag och formen känns osäker. Har en viss chans att vinna ändå men jag rankar ner honom en aning. 7 Victory Island har gjort två starter för Steen Juul och vunnit lätt i båda. Gick med skor senast som ett test inför det här loppet och såg kanonfin ut. Läget är inte det bästa och det kan bli lite vingel från start, men kapacitet för seger finns och jag tror han har en bra chans. 4 Com Milton gillade inte distansen senast och låg dessutom på en del. Väldigt startsnabb, sitter i ledningen och håller han sig någorlunda lugn kan det hålla hela vägen. 2 Staro Leonardo hoppade bort sig med 250 kvar senast, just när han var på väg till attack. Har hög kapacitet och lär få en fin resa härifrån. Inte alls golvad! 3 Categorical var hygglig senast, men kan bättre. Kan överraska om han får en bra resa. 5 Cash Flow är riktigt bra och kan slå killarna på fingrarna om allt klaffar. 11 MT Mighty Winner var bra senast och går bra även bakifrån. Avslutar bra och är inte helt borta.

Rank: 7-4-2-6-3-5-11-1-9-8-12-10

Speltips, vinnare: 2 Staro Leonardo

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com