Travtips till V75 Solvalla Onsdag 26 December 2018 Start: 16.20

Dags för V75 igen med finaler på Solvalla och omgången ser både sportsligt och spelmässigt spännande ut med hög klass på alla loppen. Några stora favoriter i form av Double Exposure och Nadal Broline, men motbud saknas inte och övriga lopp ser jämna ut och vi håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1 Omgången inleds med Stoeliten över 2140 meterauto. 7 Double Exposure med Örjan Kihlström är berättigad storfavorit och får tipset. Kommer med 2 raka segrar och rapporteras träna fint med en månads uppehåll från senaste starten. Blir hon blir släppt till spets efter halvvarvet bör loppet vara över. 3 In Toto Sund är stallkamrat och startsnabb. Är första motbudet och räknas tidigt här om favoriten har en sämre dag eller om hon svarar ut favoriten och körs i tät – då måste favoriten verkligen prestera på topp för att vinna. Skor nu är en nackdel men det är samma för favoriten. 6 Darling Mearas har hög kapacitet och räknas här bakom favoriterna. Är startsnabb och kommer hon till spets och körs där öppnar det upp loppet. 2 Hevin Boko är jämn och säker och har formen på topp. 10 Unrestricted och 4 I Love Paris räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-2 Bronsdivisionen över 2140 meter auto. 7 Partizan Face med Adrian Kolgjini är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Har formen på topp och kommer från övertygande seger från dödens. Stallet låter uppåt om formen och det blir nog en offensiv styrning trots spår lite väl långt ut på vingen. 5 Hawk Cliff med Björn Goop blir favorit och spik för vissa efter två gedigna lopp på slutet från dödens. Bättre läge denna gång men känslan är att hästen är en klass bättre barfota och att de tunga loppen kan ta ut sin rätt så en gardering kan vara på sin plats. 3 Pacific Face med Giuseppe Lubrano kommer från övertygande vinst. Travar alltid lite knepigt, men är urstark och blir det högt tempo på loppet kan han vara starkast till slut. 12 Laskari har gjort det riktigt bra i regi stall Nurmos och tog en övertygande seger trots tungt lopp senast. Kan inte räknas bort trots spåret och räknas med chans här. 1 Legend Brodde och 9 Importedfrmdetroit räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-3 Gulddivisionen över 2140 meter auto. 1 Dante Boko med Adrian Kolgjini är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet om man jagar lite större pengar. Gjorde ett starkt lopp senast efter lite uppehåll och rapporteras träna bra. Är mycket startsnabb och är favorit att ta spets initialt, körs han där kan det hålla hela vägen om det inte blir för hårt tempo. Släpper han till favoriten Nadal Broline blir det svårt att rå på denna, men huvudscenariot är att Adrian inte släpper och går för vinst och utmanar storfavoriten. Roligt drag och mycket streckvärd till låg procent. 3 Nadal Broline med Erik Adielsson är stor favorit och har formen helt på topp – släpps han till ledning är vinstchansen mycket god, räknas ändå med bra chans även om det inte blir spets då han alltid har en stark spurt. 8 Zenit Brick har också formen på topp men står illa till och behöver tur med positionerna – ska räknas med chans om det stämmer på vägen. 2 Jairo är jämn och säker och räknas bakom favoriterna. 5 Turno di Azzurra och 7 Västerboonthenews räknas närmast därefter om man garderar vidare och hoppas på jätteskräll om man jagar miljonerna. 

V75-4 Klass 2 över 2140 meter auto. 2 Ridgehead Kato med Jorma Kontio får tipsnicken. Har hög grundkapacitet men har inte lyckats få till det i de två senaste loppen. Var mycket fin vid vinsten för tre starter sedan. Spännande utrustningsändringar nu med helstängt och rycktussar för första gången. Är startsnabb och lyckas han spetsa är vinstchansen mycket god. 4 Wingmaster satt fast med lite krafter kvar senast. Är inte startsnabb men kan vara starkast till slut här, ska räknas tidigt. 5 Vikings Preacher har formen på topp och var mycket fin vid V75 seger senast. Är startsnabb och ute efter spets, lyckas han komma dit är det bra chans att det håller hela vägen, blir det inte spets är han sårbar. 9 Je t´Aime Explosiv har en stark spurt och räknas tidigt trots bakspår. 11 Sigel Garline var fin vid vinst senast och bör ha gått framåt med två lopp i kroppen efter långt uppehåll – trivs denna årstid och räknas också med chans trots bakspår. 1 Budets Lasse är jämn och säker och från fint spår då han är startsnabb kan det blir spets/rygg ledaren och därifrån ska han ses med chans. 

V75-5 Silverdivisionen över 2140 meter auto. 2 Erik Sting får tipsnicken i ett jämnt lopp utan någon klar favorit. Gör bra lopp hela tiden och Björn Goop upp igen är ett plus. Kan öppna snabbt vid laddning och bör få ett bra lopp. 1 Disco Volante är startsnabb och lyckas han hålla upp ledningen är det möjligt att det räcker hela vägen om det inte blir för hårt tempo. 7 Speedy Foxy Vicane håller toppformen och spurtar alltid sylvasst om hon är med dom in på upploppet – ska ses med chans. 6 Olle Rols har nu tre lopp i kroppen efter lång vila och ser smidig och fin ut och stämmer det med positionerna kan han vara vinnaren här. 3 Västerbo Exact och 4 Velvet Gio räknas närmast därefter om man streckar vidare i detta öppna lopp. 

V75-6 Stayerlopp över 3140 meter voltstart med 5 volter och 4 tillägg. 12 Sorbet är stark och har bäst kapacitet i loppet och får tipsnicken. Formen är lite diffus efter vila, men han brukar gå bra direkt efter uppehåll och han uppges träna på bra från stallhåll. Skor är också ett minus, men stallet tror han hanterar det bra. 7 Farouk B.R. är ett roligt skrälldrag bakom favoriten. Har gjort 3 starter hos Mattias Djuse utan att få vinna men det känns som första segern kommer snart – kanske redan här. Hästen har alltid varit lovande och är under utveckling och avslutade mycket bra efter galopp senast. Ulf Ohlsson upp denna gång och är han offensiv kan det bli tidig ledning och hålla hela vägen – klart streckvärd till låg spelprocent. 9 Ready Ribb med Björn Goop är en stayer av högsta klass. Galopperade senast men är normalt travsäker och räknas tidigt. 1 Le Can Star Cip, 11 Antonio Trot och 8 Dartagnan Sisu räknas närmast därefter om man streckar vidare. 

V75-7 Omgången avslutas med Klass 1 över 2140 meter auto. 1 Illuminati med Joakim Lövgren får tipsnicken. Här verkar det röra sig om en klassklättrare och en riktigt bra häst. Har övertygat stort vid 3 raka segrar och formen är på topp. Innerspåret är ett orosmoment eftersom han inte kan hålla upp ledningen och risken är att han blir instängd. Känslan är dock att Jocke drar i högertömmen vid första bästa tillfälle och att han tar sig ut och då ska det vara bra chans till seger i detta sällskap. 4 Sebastian Journey kommer från seger och har fin form. Startsnabb och håller han sig lugn och körs i spets är det loppets roliga skrälldrag till låg spelprocent. 5 Yrr med Robert Bergh är också ute efter täten och når han den kan det räcka hela vägen. 2 Martin de Bos är en tuffing och från bra läge bakom bilen ska han räknas med chans. 12 Norton Commander gick bra efter galopp senast men är bäst när han är med där framme direkt, rankas ner något pga av läget då det blir svårt att runda samtliga i spåren. 

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com