V75 Århus 28/12

Spikarna fortsätter att gäcka mig, men igår var jag ute och cyklade mer än vanligt. Dags för revansch nu och idag är det en bana som aldrig kört V75 förut, nämligen danska Århus! Jag tycker man har fått ihop en mycket intressant omgång och det kan återigen bli bra betalt till slut.

Det är lite speciella förutsättningar som gäller ikväll. Banan mäter 1080 meter, därför är det lite mer annorlunda distanser än vad vi är vana med. Upploppet är 300 meter långt! Man kör i högervarv, vilket kan få vissa att tända till lite. Vid voltstart används inga springspår. Sju hästar per volt där de fyra första har framspår och de tre andra har bakspår. Vid autostart är det sju hästar i första ledet. Så det finns en del att tänka på! Nu kör vi!

V75-1, 1800a:

1 Iron Steel är en riktigt fin häst som är väldigt startsnabb. Formen är bra och man siktar såklart på att leda runt om. Bra chans till det, men ska garderas då innerspåret trots allt kan bli en fälla. 5 Twilight D går alltid vasst till slut och det långa upploppet gynnar honom. 9 Rushmore Facehar liksom de flesta i Kolgjinis stall varit nedsatta av sjukdomar, nu är de dock friska och har han hittat formen är han med och krigar om segern. 6 Twigs Briard fick en tung inledning senast och ledsnade helt. Bra innan det och är han i form ska han kunna vara med och hugga om segern. 3 Wonderboy gjorde ett bra lopp senast och formen är fortsatt bra. Får en fin resa här och plockar ner alla till slut? 7 A Delicious One har en vass avslutning och kan städa av hela gänget till slut om det klaffar.

Rank: 1-5-9-6-3-7-4-2-10-8

Speltips, vinnare: 9 Rushmore Face

V75-2, 1800a:

6 Charlie LM är en trög rackare som inte gärna går upp i ryggar. Men när han får fritt framför sig händer det grejer! Han avslutar starkt och ska ses med en bra segerchans. 3 C’est Peak har sprungit runt och lullat i enkla gäng. Tuffare emot nu men är bra och från ledningen kan han förstås rinna undan. 4 Glenfeddich avslutar även han vasst och han gick en imponerande 600-metersspeed näst senast. Ska inte nonchaleras i det här gänget! 1 Strong Case behövde inte göra mycket senast och segade sig förbi till slut. Inget imponerande, men har ett fint läge och kanske kan lura de andra till slut? 11 El Capitan har läget emot sig, men är bra och kan tänkas vara med i striden.

Rank: 6-3-4-1-11-5-2-7-10-8-12-9

Speltips, vinnare: 6 Charlie LM

V75-3, 2880:

5 Enjoy Day har blandat och gett i sina insatser och han är väldigt ojämn. Kommer förmodligen köras till ledning efter en bit och därifrån ska han kunna kriga om segern. 9 Amadillo CN skröts upp rejält inför senate starten, bl.a av mig. Drog på i ledningen, men när det skulle avgöras skrynklade han ihop sig och var riktigt usel. Lättare emot nu och är han lika fin som näst senast är han med i segersnacket. 7 Billie Jean gick starkt från 700 kvar till 300 kvar senast men blev sedan störd till galopp. Formen är på topp och hon trivs bra över distansen. Är väldigt speedig till slut och henne ska ni se upp med! 13 Supreme Star hänger med i alla lägen och överraskar ibland med att sätta nosen först. Idag kan vara en sådan dag. 15 O’sunday måste köras på chans för att spara den sylvassa speeden till upploppet. Har han inte för långt fram i sista sväng kan det gå.

Rank: 5-9-7-13-15-4-12-10-3-6-2-8-1-14

Speltips, vinnare: 7 Billie Jean

V75-4, 1800a:

5 Target Kronos gjorde comeback senast och satt fast med allt sparat. Såg ut som en bomb och gjorde ett gott intryck. Han är startsnabb och jag tror han kommer till ledningen. Väl där blir han svårslagen. Det finns dock i leken att han får svar och då är han sårbar, därför garderar jag med två hästar. 3 Amazing Dynamite var riktigt bra senast och visade toppform. Kan öppna bra men är framförallt speedig som få till slut. Med i striden. 6 Triton Neergård kommer även han att laddas från start och lär kunna hitta en bra position. Även Jeppe Juel lyckas med styrningarna emellanåt och den här hästen lyckas han bäst med. Skrällvarning!

Rank: 5-3-6-1-2-4-7-8

Speltips, vinnare: 3 Amazing Dynamite

V75-5, 1800a.

2 Benton Frisco är snabb ut och tar hand om ledningen. Sen är frågan om man vill köra där, men gör man det är han ett givet segerbud. 10 Neo var riktigt fin vid spetssegern senast och visade fin form. Kan avsluta bra också och är med i striden. 6 Askepot Macoy var även han fin vid spetsseger senast och det här är en riktigt fin häst. Öppnar bra och kör man till från start finns det chans på ledningen. Med i segerstriden igen. 5 Duglas har radat upp segrar i Tyskland, men är ingen raket från start och kan få en jobbig resa. Jag vågar dock inte plocka bort honom…

Rank: 2-10-6-5-9-7-4-1-3-8-12-11

Speltips, vinnare: 2 Benton Frisco

V75-6, 1800a:

6 Guy Pomponne var bra vid segern senast och är en riktigt bra häst. Han öppnar bra också och han kommer sitta bra till direkt. Går starkt till slut och jag tror han plockar ner det här gänget utan problem. Spikas!

Rank: 6-3-12-10-5-1-2-4-9-8-11

Speltips, vinnare: 6 Guy Pomponne

V75-7, 1800a:

2 Gustavson BE är som en snigel från start och han kommer hamna långt ner i fältet. Han går desto bättre till slut och det långa upploppet borde gynna honom rejält. Han tål att gå i spåren sista varvet och jag tror han bara krossar allt och alla här. Spik!

Rank: 2-9-12-7-4-3-8-11-5-6-1-10

Speltips, vinnare: 2 Gustavson BE

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com