V75 Romme 29/12: Chansar med tre spikar och några skrällar

Tre singelstreck med världsstjärnan Propulsion som megabank, Global Trust som hyggligt säker och Reverend Wine som chansspik.

Lyckas jag, ja då blir det inga pengar på fem rätt och ännu fler miljoner i nyårsaftons superjackpot.

Först lite om ATG:s datahaveri på Halmstad på uppesittarkvällen före julafton och reaktionerna. 

Jag har förtroende för ATG:s vd Hans Lord Skarplöth och jag har lite förståelse för de som kräver hans avgång, i synnerhet när det inte presenteras någon efterträdare.

Och, det är precis inte direkt smart att kräva ett vd-byte nu när spelmarknaden avregleras vid årsskiftet – ja, att få en ny vd kan ta längre tid än att få till en ny regering …  

Och, många av de som på sociala medier dömer ut ATG i allmänhet och Skarplöth i synnerhet har ett språkbruk och en aggressivitet som gör en mörkrädd. Hur kan de uttrycka sig på det sätt som de gör?

Tänker på Maharajah-upplägget

Jag kommer ihåg vilket liv det blev när Maharajah inför matchningen till Prix d´Amerique förlorade som storfavorit i V75 i ett lopp som vanns av On Track Piraten.

Nu är i princip Propulsion i samma sits, men han kommer inte att torska i det här Guld-racet med endast sex motståndare.

Ja, han har överlägsen kapacitet och kan kanske bli en 92-procentare på strecken och knappt ge pengarna tillbaka på vinnarspelet. Visst är det här ”Årets bank” alla kategorier.

Global Trust oslagbar felfri

Timo Nurmos Global Trust galopperade senast i sin favoritposition, alltså spets. Nu lär det bli revansch, för 5-åringen har överlägsna resurser i detta Silver.

Goda möjligheter till revansch har också Reverend Wine. 5-åringen kom helt snett till senast som V75-favorit och det var mycket strul när Örjan Kihlström skulle attackera.

Nu är läget perfekt och han såg fin ut senast. Sete är en tuff motståndare, men jag är inne på att Reverend Wine plockar ner Sete.

I övrigt; ja, Peter Untersteiner fick 2.000 kronor i böter av Solvalla för att han inte åkte Halmstad – Stockholm tur och retur för att köra en häst i V75-finalerna efter det att två av hans starthästar strukits. Om han sagt att han var sjuk hade han klarat sig. En del ljuger, inte Peter och därför straffades han …

Visst, regler är till för att följas men när den som talar sanning råkar illa ut och de som gång efter annan hoppar av sina styrningar klarar sig helskinnad måste det vara något fel på systemet.

Fingertoppkänsla? Nej, det finns inte – i alla fall inte hos de som dömer på Solvalla …

Mina tankar om V75-loppen denna lördag

V75-1: 5 Global Trust har kommit tillbaka starkt efter skada och inledde med tre raka segrar efter lång frånvaro från tävling. Han galopperade senast i ledningen

men är säkert i fin ordning nu när Timo Nurmos satsar på V75 med 5-åringen. Ja, jag tror att han bara vinner och tar steget in i miljon-gänget. En given spik

V75-2: 14 Laura Sånna hade gått över gränsen senast sett till pengar om hon vunnit såg jag att någon räknenisse kommit fram till, så det var bra att hon blev tvåa. Ulf Eriksson upp är ett plus, men loppet är vidöppet så jag streckar ytterligare nio ekipage. På lilla systemet spikas dock Laura Sånna,

V75-3: 7 Propulsion lär tidigt vara i ledning och sedan får vi sju hästar på rad, där Propulsion till slut bara är bäst och som god tvåa inkommer On Track Piraten. Alltså spik.

V75-4: 2 Assumetoberich har bara fyra segrar på 41 lopp men han är nu i ny regi och börjar kanske göra skäl för namnet i ett vidöppet lopp. Jag streckar åtta ekipage.

V75-5: 4 Reverend Wine var V75-favorit senast men det häxade rejält. Jag tror på snabb revansch och chansspikar. 

V75-6: 1 Whataboutyou Zaz är en 3-årig Maharajah-dotter som gör sin tredje start i Nicklas Westerholms regi och skulle det bli spets kan det bära hela vägen hem. 15 Mrs Lindy är van klart tuffare motstånd och har visat fina takter på slutet, ja hon svarade för en stark insats senast efter galopp. Rysaren i detta stolopp är 5 Infinity med Lars-Åke Söderholm.

V75-7: 5 Volocity de Vie är den andra Timo Nurmos-hästen som kan ta steget in i miljonklubben denna lördag, fast då krävs det seger. Och, 6-åringen är min vinnare. Han utmanas främst av 11 Indy Lane och 12 It´s Showtime Zaz. Björn Goops 7 Pampalo, nu med Örjan Kihlström, är också bra liksom 1 Super Photo Bood.

Mitt systemförslag till V75 på Romme

V75-1: 5 Global Trust.  Res:8-4 .

V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 14. Res:11-13.

V75-3: 7 Propulsion.  Res: 3-1.

V75-4: 1, 2, 3, 4, 7, 9, 11, 12. Res: 8-6.

V75-5: 4 Reverend Wine.  Res: 3-2.

V75-6: 1, 2, 5, 13, 14, 15.  Res: 9-10.

V75-7: 1, 5, 7, 11, 12 Res: 2-4 .

Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nummer 14 Laura Sånna i avdelning 2 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com