Travtips till V75 Romme Lördag 29 December 2018 Start: 16.20

Winter Burst fortsätter med lördagsomgång på Romme travet. Omgången ser sportsligt bra ut med bl a världsstjärnan Propulsion som är ute och luftar sig i Gulddivisionen och vässar formen inför det kommande Frankrike äventyret i slutet av januari. Spelmässigt ser det också ganska spännande ut trots att det förmodligen bara återstår 6 lopp att reda ut om Propulsion är frisk för dagen – övriga lopp ser mer spelmässigt jämna ut med undantag av Silverdivisionen där Global Trust är storfavorit. Vinner bägge storfavoriterna finns risk för lägre utdelning, men vi håller som vanligt tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1 Omgången inleds med Silverdivisionen över 2140 meter auto. 5 Global Trust med Jorma Kontio är berättigad storfavorit och får tipset. Blir han blir släppt till spets bör loppet vara över – det är främst galopp emot. Senast blev det galopp in i första sväng i ledningen vid full laddning men här kan Jorma köra mer på säkerhet – detta gäng kan han förmodligen ta ner även från dödens. 4 Under the Counter med Rikard N Skoglund är första motbudet och hon räknas tidigt om favoriten har en sämre dag. Har formen på topp och kommer från seger – har en vass spurt om hon får ett vilsamt lopp på rulle. 6 Super Zantos räknas också tidigt bakom storfavoriten, segervan och har formen på topp. 2 Västerbo Grosbois är startsnabb och initial spetsfavorit. Formen är diffus och det låter på kusken som om han kan tänka sig släppa till storfavoriten – är formen åter på topp räknas han med chans här. 8 Rafiki Fri hade krafter kvar senast. Står illa till bakom bilen men om det stämmer med positionerna har han en sylvass avslutning. 3 Victor A.U. och 9 Latest News räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-2 Stolopp över 2140 meter voltstart med 1 tillägg. 11 Sahara Sun med Jenny A Björk är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet och är endast streckad till 6 %. Har fin form trots avsaknad av vinst under en längre period. Tröttnade efter ett lopp i dödens senast, men satt fast gången innan och avslutade vasst med sent fritt. Har en vass speed om hon får spara den till upploppet, stämmer det med positionerna kan hon överraska här. 14 Laura Sånna ser ut att bli ”stallskrik” och få en hel del streck på sig. Har varit fin i 4 starter i ny regi efter tunga lopp. Proffskusk upp nu i form av Ulf Eriksson är positivt och hon ska ses med mycket bra chans här ock räknas tidigt. 2 Unique Gel med Kaj Widell är stallkamrat med Sahara Sun och startsnabb och ute efter spets. Lyckas hon komma dit kan det räcka hela vägen och hon ska ses med chans. 1 Cyborg är också ute efter spets och lyckas hon hålla täten är hon tidig här. 5 Ruthless är också kvick från start och ute efter spets – förstärks dessutom med Ulf Ohlsson – räknas med chans här. 7 Charmant är loppets roliga storskräll om man jagar miljonutdelning, blev störd till galopp senast och har suttit fast med krafter några gånger innan dess. Stallet låter uppåt och hon kan överraska här. Ett mycket öppet stolopp och här ska man nog inte spara på strecken om man vill vara säker på att vara kvar. 

V75-3 Gulddivisionen över 2640 meter auto. 7 Propulsion med Örjan Kihlström blir berättigad megafavorit och för att hästen ska förlora här krävs det att han underpresterar eller är sjuk för dagen. Normalt släpps han till ledningen och sedan bör loppet vara över. Formen är inte på topp enligt stallet eftersom detta är ett led i matchningen inför Prix d´Amérique i slutet av januari men även om formen inte är helt på topp ska han vinna detta. 3 On Track Piraten är enda egentliga motbudet. Var inte som bäst senast men tränar på bra enligt stallet. Troligast är att han släpper till storfavoriten, men körs han i tät med Propulsion utvändigt sätter det i alla fall lite färg på loppet. 

V75-4 Klass 2 över 2140 meter voltstart. 11 Chocoboy med Jarno Koskela får tipsnicken. Hålls som en mycket bra häst av stallet med kapacitet utöver det vanliga. Mycket fin vid vinst näst senast efter långt uppehåll. Blev för het i ledningen senast och låg på för mycket. Kan få ett bra lopp i draget från bakspår och då kan han vara starkast över upploppet i detta öppna lopp. 1 B.B.S Poetry är startsnabb och ute efter spets. Ska förmodligen köras med jänkarvagns trots voltstart – håller han upp spets ska han räknas tidigt här. 4 Kimbee Crown med Jorma Kontio ser ut att bli streckfavorit. Det snäva spåret är inte optimalt och viss galopprisk finns – felfri är det nog kapacitetsmässigt bästa hästen i loppet och han ska räknas tidigt. 3 Piggelin Skift är loppets roliga storskräll om man jagar lite större pengar – är snabb ut och jagar spets – kan hålla hela vägen om det lyckas. 12 Maple Hill´s Eto´o gör fina lopp hela tiden och räknas trots svårt bakspår. 7 Bottnas Explosive är jämn och säker men har lite svårt att sätta nosen först – skulle han komma till täten efter en bit kan han dock inte räknas bort här. 2 Assumetoberich gör debut i ny regi och är svårbedömd, men har kapacitet att överraska här och Örjan förstärker bakom vilket är positivt. 9 Supreme Face gör bra lopp mest hela tiden och kan inte räknas bort. 

V75-5 Klass 1 över 1640 meter auto. 4 Reverend Wine med Ulf Ohlsson blir favorit och får tipsnicken. Fastlåst senast på V75 och har formen på topp. Är snabb vid laddning och blir det spets ska det vara toppchans – kan även vinna från andra positioner. 7 Obelix Skift har formen på topp och kommer från övertygande seger på fin tid. Körs förmodligen offensivt och ska räknas tidigt här. 2 Sete är startsnabb och ute efter spets – lyckas han hålla upp ledningen ska han ses med bra chans. 12 Västerbo Highscore har nu två lopp i kroppen efter lång vila och närmar sig toppform. Vid hårt tempo kan han komma in i matchen och kapacitet för vinst finns trots svårt läge. 9,1,8,5 räknas närmast därefter om man streckar vidare i detta lopp. 

V75-6 Stolopp över 2140 meter voltstart med 1 tillägg. 5 Infinity med Lars-Åke Söderholm är omgångens roligaste skrälldrag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet endast streckad till 3 %. Var inte som bäst senast trots 4:e plats på V75, men var då brunstig enligt stallet och presterade inte på topp. Brunsten är över nu och hon har kapacitet att skrälla här. Är travsäker och startsnabb och skulle hon komma till spets kan det vara spets och slut här. Kan vinna även från andra positioner och är klart streckvärd till låg spelprocent och kul drag! 1 Whataboutyou Zaz är dock spetsfavorit och lyckas hon hålla upp ledningen ska hon ses med mycket bra chans här. 10 Celinn Palema har formen på topp och ska räknas tidigt. 2 Lima Mermaid är också startsnabb och ute efter spets – lyckas det kan det hålla hela vägen. 9 B.B.S. Janneauhar fin form och stämmer det med positionerna kan hon avgöra med sin vassa spurt. 15 Mrs Lindy, 14 Quebec C.D och 13 Rita C.D står alla med tillägg och har många att runda, men stämmer det med positionerna har alla kapacitet att vinna detta. 6 Global Revenue har suttit fast flera gånger på slutet och kan stå på tur för seger – en skräll som kan vinna. Öppet stolopp igen och här ska man nog heller inte spara på strecken. 

V75-7 Omgången avslutas med Bronsdivisionen över 2640 meter auto. 11 Indy Lane med Kim Eriksson får tipset. Har formen på topp och kommer från övertygande seger. Tål en del jobb på vägen och ska ses med bra chans här. 2 Pablo Andover värmde jättefint senast men kom bort i ett taktiklopp. Är ett roligt skrälldrag här till låg streckprocent – kan spets initialt och få ett fint lopp i rygg på ledaren eller i spets – ska ses med chans. 5 Volocity de Vie ser ut att bli favorit. Är ojämn i sina prestationer men är han på topp igen så kan det vara spets och slut här – ska räknas tidigt. 12 It´s Showtime Zaz var kanonfin vid vinst senast och kan runda alla här trots svårt läge – räknas tidigt. 1 Super Photo Bood står bra till och försöker hålla upp spets – räknas med chans. 7 Pampalo kunde inte utmana Super Photo Bood från dödens senast men stämmer det med positionerna kan han räcka till seger här. Örjan Kihlström upp är ett plus och känns spännande. 

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com