V75 nyårsafton: Jag går ut tufft med två spikar på Axevalla

Full satsning i de två första avdelningarna med spik för XL Bygg Palema med Åke Svanstedt och Justice Ås med Peter Untersteiner.

Ja, det må bära eller brista när det är dags för super-jackpot med 60 miljoner i 7-rättspotten i årets absolut sista Winter Burst-V75:a och det på Axevallas utslagsgivna bana med det 227 meter långa upploppet.

Min krönika inför V75 på Romme väckte en del uppmärksamhet och jag har fått många positiva kommentarer, dels direkt till mig, dels via sociala medier – och det är alltid skönt med reaktioner i allmänhet och i synnerhet när de är positiva.

Jag tog bland annat upp det här med att det är fel att dela ut böter när du är rakryggad och står för ärlighet, men där den som inte talar sanning premieras. Kanske har det påverkat de styrande som tagit bort de 2.000 kronor i böter som Peter Untersteiner fick för att han avstod att åka tur och retur Halmstad – Stockholm för att enbart köra en häst i V75-finalerna på Annandagen.

Om jag fattat det rätt kommer nu regelverket att ändras och det är positivt. 

Räkna med en hel del nervdaller

Dagens V75-omgång på Axevalla kommer nog att bjuda på nervdaller, inte bara för tränare, kuskar, hästägare och spelare utan också ATG-folket med vd Hans Lord Skarplöth i spetsen. Kommer datasystemet att hålla för det enorma trycket när vi alla ska spela V75 i förhoppning om att bli ensam vinnare till 60 miljoner eller mer?

Fungerar allt till belåtenhet är det okey, funkar det inte – ja, då blir lär det bli liv i luckan …

Jag är inne på att ATG-folket har koll på ”garnnystanet”, ja det är så en del beskriver It-nätet som handhaver travspelet.

Litar på Åke Svanstedt i volten

Åke Svanstedt är uppvuxen med travet, han har det i blodet, så det här med voltstart sitter i ryggmärgen. Varför tar jag upp det? Jo, Åke kör min spik XL Bygg Palema och det är voltstart, något Åke inte praktiserat så värst mycket de senaste åren eftersom han sedan några år tillbaka har sin verksamhet i USA.

Den 5-årige XL Bygg Palema har spår ett i volten, så det är Åke Svanstedt som styr hela första fållan. Och, jag är inne på att han gör det så bra att det blir ledning – och i den positionen är det ekipaget att slå.

 Justice Ås kan bli het i spets

Min andra spik är Justice Ås, snyggt inmatchad på pengar och Peter Untersteiner kör för spets, en position där den här 5-åringen trivs alldeles utmärkt. Han kan dock bli något het, så det skulle hellre ha varit 1640 än 2140 men motståndarna radar inte precis upp segrar så det gå vägen.

Ett överlägset sto – men läget!

Jag går tunt i V75-6 med blott tre hästar och på det lilla systemet singelstreckas Peter Untersteiners Stonewashd Diamant. Hon har överlägsen kapacitet men dubbla tillägg, alltså 40 meter, är alltid tufft i V75. På stora systemet streckas därför också Grace River från startfållan och luringen Vikens Fingersprint, en häst som är obesegrad med kusktalangen Oskar J Andersson.

Om de två spikarna motsvarar mina förväntningar ser systemet mycket intressant ut då jag plockat med en del skrällhästar.

 Första V75-start klockan 14.30

Och, kom ihåg att första start i V75 är klockan 14.30 – en starttid som jag för övrigt tycker att vi ska ha året runt.

Mitt systemförslag till V75 på Axevalla.

V75-1: 1 XL Bygg Palema. Res: 9-3.

V75-2: 3 Justice Ås. Res: 1-7.

V75-3: 1, 6, 9, 10, 11, 12, 13. Res: 14-4.

V75-4: 4, 5, 7, 8, 12. Res: 11-1.

V75-5: 1, 4, 5, 6, 11. Res: 10-8.

V75-6: 3, 8, 15. Res: 9-14.

V75-7: 1, 3, 9, 10. Res:4-7.

Systemet är på 2100 rader och kostar 1050 kronor. Om man också singelstreckar nummer 15 Stonewashd Diamant avdelning 6 blir det systemet på 700 rader och det kostar då 350 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com