Travtips till V75 Bergsåker Lördag 5 Januari 2019 Start: 16.20

Winter Burst är avslutat (med 9 stycken V75 omgångar på 10 dagar!) och det känns nästan lite skönt att vara tillbaks i vardagslunken med V75 endast på lördagar – lagom är bäst . Omgången ser spännande ut. Vi streckar på och håller som vanligt tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1 Bronsdivisionen 2140 meter auto. 3 Perfect Dynamite med Ante Lisell får tipset. Har nu 2 lopp i kroppen i sin nya regi. Loss sent med bra spurt senast. Han värmde mycket fint och nu kan det vara dags för seger. Är startsnabb vid laddning och kommer han till spets blir han svårslagen men kan vinna även från andra positioner, ska räknas med bra chans. 9 It´s Showtime Zaz har formen på topp och gjorde det bra senast – ska räknas tidigt. 11 Zorro Swing kommer från seger och har formen på topp. Kan inte räknas bort trots svårt läge och streckas tidigt här. Lexington Hall har bra läge och är mycket startsnabb, blir det spets kan det hålla hela vägen. 7 Exclamation Mark och 10 Mrs Lindy räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-2 Stolopp över 2140 meter voltstart med 2 tillägg. 10 Vanessa F.B. med Ulf Eriksson får tipsnicken. Har gjort det riktigt bra de 3 senaste loppen. Riktigt vass efter galopp för 3 starter sedan. Toppfin vid vinst näst senast och senast på V75 blev det strul men avslutade bra och såg mycket fin ut – kan vara dags för ny seger här. Enda brasklappen är att hon är åtgärdad sedan senast och har inte jobbats så hårt så det är inte toppform enligt tränaren, men han säger att hon känns fin och att han tror på bra chans. 14 Ginny Weasly med Robert Bergh har hög kapacitet och satt fast med krafter kvar i tufft sällskap senast – ska ses med bra chans och är tidig här. 15 Ile Saint Louis med Jorma Kontio är van vid tuffa gäng och ska ses med chans här. 6 Isolde Står bra till på start med springspår – har aldrig gått i spets men kanske är det läge att testa här. Oskar Kylin Blom upp och ska prova norskt huvudlag för första gången vilket känns spännande – roligt skrällbud i detta lopp. 11 Jazza Håleryd, 4 Candy Lane och 5 Amiral Weah räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-3 Gulddivisionen över 2140 meter auto. 7 Lionel N.O. med Göran Antonsen får tipset. Var mycket bra vid seger senast och formen är fin. Kusken flaggar för laddning och släpps ekipaget till spets ska vinstchansen vara mycket god. 4 Zenit Brick är jämn och säker och trivs denna årstid. Är förmodligen inte tillräckligt snabb ut för att komma till spets och riskerar då återigen ett tyngre lopp, men han ska ses med chans här oavsett position under loppet. Lyckas han spetsa är segerchansen mycket god. 5 Nimbus C.D. gör debut i regi Robert Bergh och kapacitet för vinst finns. Är startsnabb och initial spetsfavorit men släpper troligtvis till någon av de mer betrodda favoriterna. Stallet flaggar för att det kan saknas tempo och lopp efter mycket långt tävlingsuppehåll, men han såg fin ut i kvallopp och kan vara en skräll. 1 Beau Mec är väl den enda av övriga ekipage som skulle kunna skrälla här om det stämmer optimalt på vägen – är inte helt chanslös då. 

V75-4 Kallblodslopp över 1640 meter voltstart med 1 tillägg. 3 Björs Viking med Jorma Kontio får tipset. Var fin vid vinst senast och formen är god. Han galopperar då och då, men felfri körs han förmodligen offensivt och då kan det vara spets och slut här. 8 Vertigo Knekten har fin form och en stark spurt – ska räknas tidigt här. 15 Bellfaks blir förmodligen favorit. Har förmodligen bäst kapacitet i detta gäng och ska ses med chans, men det kan bli positionsbekymmer och han bör nog garderas. 11 Hallsta Vinnex trivs denna årstid och kommer från seger – ska streckas tidigt här. 6 Hugo Bäck, 9 Åstas Marcus och 7 Husnäs Elving räknas därefter om man väljer man att strecka vidare. 

V75-5 Klass 2 över 2640 meter auto. 8 Wrongdoer med Peter Eriksson är ett roligt skrälldrag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Han är endast streckad till 8 % i skrivande stund och det är klart spelvärt. Avslutade vasst senast och formen är på topp. Är inte snabb ut, men över den långa distansen kan han vara starkast till slut – kul drag. 3 Cesar F.C. är loppets klara favorit. Han är startsnabb och ute efter spets – ska då räknas med bra chans om det lyckas. Vann knappt senast och imponerade inte och vann knappt, så en gardering behöver inte vara fel. 11 Bottnas Explosive blev det galopp för senast på V75. Han är stark och gillar distansen och tål en del jobb på vägen – ska räknas tidigt. 2 Helios di Quattro är en annan rolig jätteskräll. Mycket osäker och galopperar ofta, men felfri har han kapacitet för seger här och kan överraska – bör streckas om man jagar lite större utdelning. 

V75-6 Silverdivisionen över 1640 meter auto. 6 Magnifik Brodde med Samu Sundqvist får tipset. Har högt spelvärde och är ett roligt drag om man är ute efter lite större pengar. Formen är på topp och här kommer man ladda mot täten – skulle det lyckas är segerchansen god. 1 Disco Volanteser ut att bli omgångens största favorit och med anlitade spiken. Förutsättningarna är bra då han mycket startsnabb och spetsfavorit och blir det spets är segerchansen god. Han känns dock överstreckad och presterar ibland ojämnt och är beroende av bra fäste och en gardering kan därför vara på sin plats. 3 Weekend Fun är också mycket startsnabb vid full laddning och lyckas han lugga storfavoriten på täten öppnar det upp loppet – han ska räknas med chans här. 10 Nobel Amok och 9 Erik Sting står bägge illa till med bakspår över kort distans. Bägge har dock kapacitet för vinst och blir det hårt tempo och körning därframme kan de vara med där framme – bägge ska räknas med chans här. 

V75-7 Klass 1 över 2140 meter voltstart. 5 Special Major med Mattias A Djuse är ett annat roligt skrälldrag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Han är endast streckad till 8 % i skrivande stund. Formen är på topp och han spurtade vass till seger senast. Kapaciteten är hög och han har bl a plockat ner Selmer I.H. i spurten. Hästen är startsnabb i volt och kan spetsa men Mattias verkar vara inne på att inte köra i spets och att satsa på ett lopp i draget istället för att spara spurtkrutet – oavsett är han ett spelvärt och kul drag här. 10 Global Undecided med Jorma Kontio var mycket fin vid seger senast och stämmer det med positionerna från bakspår ska han ses med bra chans här och streckas tidigt. 2 Crackajack från Norge är en riktigt bra häst med kapacitet att segerstrida från bra läge – streckas tidigt. 7 Yrr med Robert Bergh var inte som bäst senast, men är formen åter ska han räknas här. 3 Buzzer Beater har gjort det bra i tuffa årgångslopp och ska ses med chans i detta gäng. 11 Vincent Chase och 6 Scarpetta har bägge formen på topp och kan vara roliga skrälldrag om man streckar vidare och jagar lite större utdelning. 

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com