V75 Bergsåker 5/1: Regnigt i Sundsvall – två spikar från spets

Inga större framgångar i mina V75-tips 2018, men det är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag.

Cesar FC och Disco Volante spikas. Ja, det är spets runt om som gäller på ett för årstiden klart hyggligt banunderlag – hoppas jag …

Senast Bergsåker hade V75 var i början av december och jag varnade då för att det kunde bli ett svårbemästrat banunderlag. Zenit Brick vann då Gulddivisionen på 1.16 blankt över 2640, så där var jag rätt ute.

På fredagen regnade det i Sundsvall men på lördag ska det vara uppehåll och förhoppningsvis några minusgrader på Bergsåker. Blir det så kommer inte banan att vara uppåt tre sekunder tungsprungen som det var förraV75-dagen utan helt okey. 

Visst är Lionel NO fit for fight?!

Något raljerande tog jag i mina förra krönika upp att Maharajah förlorade som stor favorit i V75 inför sin Prix d´Amerique-start och att Propulsion absolut inte skulle göra det.

Fast det hände. Båda gångerna var On Track Piraten vinnare.

Nu var Propulsion sjuk, så det var faktiskt tur att Örjan Kihlström tog det relativt lugnt med Daniel Redéns världsstjärna.

Nu är Propulsion frisk och kry. Vi får hoppas att stallkamraten Lionel NO också är fit for fight då hästen blir hårt betrodd på Bergsåker. Spik? Nej, jag väljer också att plocka med Zenit Brick på systemet. Timo Nurmos vinterhäst kan matcha Daniel Redéns norska stjärna.

Spännande start med Nimbus CD

I detta Guld får vi också se Nimbus CD, nu i sin första start på 2,5 år.

Kunde Robert Bergh få igång Digital Ink så kan han också lyckas med Nimbus CD. Hästen tränar starkt men om jag känner Robert Bergh rätt blir det ett lugnt upplägg med den vackra 9-åriga fuxen.

Omgången är lurig men det lär inte skrälla i Guld, där jag förhoppningsvis har ett starkt 2-hästars-lås.

En svårlöst V75:a väntar

Jag väljer att singelstrecka två spetskandidater, nämligen Cesar FC och Disco Volante. Den förstnämnde är en given spetskandidat och han vann säkert i V86 i sin mini-comeback. Distansen 2640 är ett frågetecken men väl i ledningen finns möjligheten att trolla bort en 500-hundring.

För Disco Volante är det önskedistans och han verkar också vara i bra slag, även om han bara var tvåa senast från spets. Nu möter han några riktigt startsnabba konkurrenter, så det blir spännande att se hur det löser sig från start.

En dubbel med Ulf Ohlsson

Ulf Ohlsson kör Disco Volante och jag såg i Expressens kuskpanel att han tippade sig etta med Stefan Melanders snabbloppare. Och, i sista V75-avdelningen tror Ulf att han har en bra chans att vinna med norske Crackajack, en häst som i fjol vann ett försök till norska Derbyt.

Ja, en rak dubbel med Ohlsson behöver inte vara fel nu när V75 avgörs på hans forna hemmabana.

Stefan Johansson bästa vd:n

Stefan Johansson, 62, avled på nyårsafton i sviterna efter en operation. Han har betytt oerhört mycket för svensk travsport och innehade flera nyckelpositioner de senaste åren i för travsporten viktiga organisationer.

Stefan var vd för Åby-travet när jag var aktiv tränare på banan och han var i särklass den bäste vd svensk travsport haft. Tomrummet efter Stefan Johansson blir svårt att fylla.

I övrigt: nedräkningen inför Prix d´Amerique går nu in i en ny fas – och Bold Eagle är i högsta grad het liksom svenskduon Readly Express och Propulsion. 

Mina tankar om V75-loppen:

V75-1:3 Perfect Dynamite såg riktigt fin ut senast som sjua efter sent fritt. Han är snabb ut och kan vinna från spets eller dödens. 9 It´s Showtime Zaz har styrkan som sitt främsta vapen och räknas om det blir tuff körning. Sex streck där spurtstarke 11 Zorro Swing är rysaren i gänget.

V75-2:15 Ile Saint Louis är tillräckligt stark för att segerstrida trots läget och samma är det med 14 Ginny Weasley, men frågan är om de hinner ifatt 10 Vanessa FB. Från den första fållan chansstreckas 5 Amiral Wesh och 6 Isolde.

V75-3:7 Lionel NO matchas för Prix d´Amerique sista söndagen i januari och kan behöva en rejäl urblåsare. Ja, det bör bli ett offensivt upplägg. Den som kan utmana är i första hand 4 Zenit Brick och han kan bli svårslagen vid tidig ledning. 

V75-4:11 Hallsta Vinnex slog Tangen Haap senast, det i en upploppsstrid där Björn Karlssons stjärna aldrig fick grepp på Bergsåkers-hästen. Han har varit en notorisk galoppör men kan vinna vid felfritt. 15 Bellfaks är en given utmanare fast läget är tufft. 3 Björs Viking, 6 Hugo Bäck och 8 Vertigo Knekten räknas också.

V75-5:3 Cesar FC chansspikas då han bör spetsa och leda länge. Visst är det debut över långt men Thomas Lönn hade inte anmält om han inte trott att hästen fixar det. 11 Bottnas Explosive utmanar och han är en riktig ”långtradare” – tre gånger i rad tvåa över långt.  

V75-6:1 Disco Volante bör kunna hålla ut Weekend Fun och Magnifik Brodde i en frän spetsstrid och lyckas han med det känns Stefan Melanders häst svårslagen över specialdistansen. En spik.

V75-7:2 Crakajack får vinnartipset då det verkar vara en riktig vinnare. 7 Yrr och 10 Global Undecided är tuffast emot men jag tar med tre till, däribland rysaren 3 Buzzer Beater från ett perfekt läge.

Mitt systemförslag till V75 på Bergsåker

V75-1: 1, 3, 7, 9, 10, 11.  Res: 12-8.

V75-2: 5, 6, 10, 14, 15.  Res: 4-13.

V75-3: 4, 7.  Res: 9-1.

V75-4: 3, 6, 8, 11, 15. Res: 9-2.

V75-5: 3 Cesar CF.  Res: 11-6..

V75-6: 1 Disco Volante.  Res: 9-10.

V75-7: 2, 3, 5, 6, 7, 10. Res: 9-12.

Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nummer 3 Perfect Dynamite i avdelning 1 blir det systemet på 300 rader och det kostar då 150 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com