Travtips till V86 Åby/Solvalla Onsdag 9 Januari 2019 Start: 20.30

Dags för V86 Xpress igen. Omgången innehåller en hel del större favoriter och spikförslag. Nästan alla lopp har en klar favorit och vinner många av dessa är det risk för lite lägre utdelning, men det kan som bekant räcka med att en eller ett par favoriter förlorar och några större skrällar vinner för att utdelningen ska skjuta i höjden på spelformen V86. Omgången kryddas dessutom med en jackpot på 12 miljoner i 8-rätts potten- lycka till! 

V86-1: Omgången inleds med Xpresstayern över 3140 meter auto. 2 Illuminati blir storfavorit och får tipset. Har formen på topp och spurtade vasst efter sen lucka på V75 senast. Bör ha toppchans här oavsett position under loppet. Försöker man fälla favoriten är det väl främst galopp emot och att det inte är ordinarie kusk. 8 Making Love med Roberth Berg har hög kapacitet och har nu ett lopp i kroppen efter lång frånvaro från tävlingsovalen – är första motbudet. 10 Twilight D. har fin form och är jämn och säker – räknas bakom favoriten. 9 Demolition Man F. har nu lopp i kroppen efter vila – har kapacitet att överraska om favoriten kommer bort. Jämnt där bakom om man streckar vidare och satsar på favoritfall. 

V86-2: 1640 meter auto. 8 Victory Topline med Jorma Kontio blir klar favorit och får tipsnicken. Timo Nurmos stjärnämne är obesegrad i sina 6 starter och är han inte alltför ringrostig är chansen god till ännu en seger här. Formen är dock osäker då han kommer från långt uppehåll och läget är tufft med spår 8 över kort distans. Är mycket startsnabb vid laddning och kommer han till spets ökar chanserna annars är han sårbar om det blir dödens. 3 Quite Right med Björn Goop såg fin ut senast efter sen lucka då han störtdök. Räknas tidigt bakom favoriten. 2 Anddontsayitsoverär snabb och trivs bäst i spets – kan hålla hela vägen om han kommer dit. 4 Dats So Cool är under utveckling och har fin form. Har gjort det bra i tuffa sällskap och ska ses med chans här. 10 Ivan Pavlov A.T. och 6 Undulat räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V86-3: Xpressprintern 1640 meter auto. 1 Neverendingdream är ett roligt skälldrag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Gjorde debut i ny regi senast och såg fin ut som tvåa. Är startsnabb och över den korta distansen kan det vara spets och slut – kul drag. 5 Kaiser Hålerydmed Johan Untersteiner ser ut att bli klar streckfavorit. Har formen på topp och det känns som om det börjar lossna för den snygga hästen – räknas mycket tidigt här och ska ses med bra chans. 4 Party Lane har vilat och åtgärdats men tränar mycket bra enligt stallet – kan vara med och utmana om segern och ska streckas. 8 Dontbreakthebankås med Adrian Kolgjini står illa till men har kapacitet att blanda sig i segerstriden om det löser sig med positionerna, ska räknas. 3 Alicia Bore, 9 Vanyar Pil och 2 Enjoy the Life räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V86-4: 2140 meter auto. 6 Barry Wadd är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Han såg bra ut senast med lite sparat och har fin form. Är under utveckling och är ett roligt drag till lite lägre streckprocent. 10 Fast Moving Cash har visat bra kapacitet och kan vara vinnaren om det löser sig från bakspår – ska räknas. 3 Arvika by Knight med Björn Goop blir favorit och är jämn och säker. Gör bra lopp hela tiden – i detta gäng ska hon ses med bra chans. 4 Maverick Dream är startsnabb och är ett annat roligt drag här till låg streckprocent – ska räknas. 5 Imma Hanover och 2 Supreme Face räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V86-5: 2140 meter voltstart med 1 tillägg på 40 meter. 3 Pastor Power med Johan Untersteiner har formen på topp och får tipset. Är under utveckling och var strålande vid V75 vinst trots galopp senast. Bör ha bra chans att spetsa och leda detta lopp hela vägen. 6 Pacific Facegalopperade med segern klar på V75 senast. Travar alltid knepigt men brukar inte fela. Körs säkert offensivt och är första motbudet här. 4 Rapide du Pommeau har vilat länge så formen är diffus. Ska få ett snällt lopp och gå till slut – ska räknas direkt om formen inte är alltför ringrostig. 7 Bullyoung har hög kapacitet men har inte startat på ett tag och är bäst barfota – är bara ett skrällbud här. 

V86-6: 2140 meter auto med spårtrappa. 5 Shorthanded Jag med Björn Goop blir favorit och får tipset. Gjorde debut för stall Goop senast och tog en övertygande dödens vinst. Formen bör vara framflyttad och han ska ses med bra chans här. 8 Counterfeightr kommer från övertygande seger och ska räknas tidigt bakom favoriten trots svårt läge. 7 Thelma de Glatigne har inte visat någon toppform på ett tag, men är mycket snabb ut och kan spetsa trots spåret – om formen åter är bra ska hon räknas. 10 Mr Deauville är knepig och galopperar ofta, skulle han gå felfritt kan han vara en skräll här att se upp med. 

V86-7: Xpress Stostayern över 2640 meter auto. 9 Pippi Roc med Johan Untersteiner får tipset. Är under utveckling och går bra hela tiden. Avslutade bra senast och kan vara starkast till slut här. 4 Marjorns Ivory tog en säker dödens seger senast på aktuell distans och formen är på topp – ska räknas här. 3 Modern Love blev det fel för senast men formen verkar ändå vara bra. Hon är stark och ska ses med chans här. 10 Billie Jean D.K. galopperade i striden senast och formen är bättre än raden – ska räknas med chans här och är ett tidigt streck. 5 Up North är spetsfavorit och ska räknas. 

V86-8: Omgången avslutas med ett stolopp över 2140 meter auto. 6 Indian Front får tipset. Har formen på topp och kommer från V75 seger. Är startsnabb och kommer hon till spets ska chansen till seger vara god. 3 Celinn Palema har formen på topp – ska ses med chans. 1 Kiss Me Tooma har kapacitet och kan vara ett bud från bra läge. Mika Forss upp är lite extra spännande. 7 Micro Vick får Björn Goop upp bakom sig. Har inte visat någon speciell form på sistone, men skulle han lyckas ta sig till spets stiger chanserna och han kan också vara ett roligt skrälldrag. 4 Alfa Mare har smygform och kan också vara ett annat roligt skrälldrag i detta lopp. 

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com