Travtips till V75 Solvalla Lördag 19 Januari 2019 Start: 16.20

Omgången ser sportsligt bra ut med hög klass på hästarna och det ser även spännande spelmässigt ut. Vi streckar på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1 Omgången inleds med Klass 1 3140 meter autostart. 10 Einstein Sisu med Ulf Ohlsson får tipset. Kommer från seger och riskerar ett tyngre lopp, men har visat att han tål det – ska ses med bra chans här. 9 Shorthanded Jag med Peter Ingves har tagit två övertygande segrar i ny regi hos stall Goop – räknas tidigt här. Sebastian Journey med Jorma Kontio har fin form och är initial spetsfavorit och bör få en fin resa, han räknas tidig här. Timo Nurmo vill att han körs i spets och oavsett om han körs där eller släpper på den långa distansen ska han streckas. 5 Vikings Preacher har bra läge och är startsnabb och är ute efter spets – kommer han dit kan det hålla hela vägen, får han svar av Sebastian Journey kan det bli tufft. 8 Electrical Storm med Mattias Djuse är loppets roliga skrälldrag. Har formen på topp och satt fast med krafter kvar senast, kan avsluta vasst om han får ett lopp på rulle och då kan han skrälla här. Öppet där bakom om man streckar vidare och inget ekipage känns chanslöst – här ska man nog inte spara på strecken om man vill vara säker på att vara kvar efter första loppet. 

V75-2 KG Holgerssons Minneslopp – Lärlingslopp över 2140 meter voltstart med 2 tillägg. 12 Malkin med Emilia Leo får tipsnicken. Har 2 starter innanför västen hos sin nya tränare och formen är i stigande. Körs förmodligen offensivt denna gång – streckas mycket tidigt här. 9 Andy Pandy One kommer från seger och är jämn och säker – ska ses med chans. 3 Dallas Brick är loppets spetsfavorit och kommer han dit kan det räcka hela vägen. 8 Stonecapes Pecca är stark och tål att göra en hel del själv jobb. Har fin form och ska streckas tidigt. 5 New Life Wheels gästar från Finland och är ofta med där framme – ska räknas här. 

V75-3 Bulwarks Lopp – Gulddivisionen över 2140 meter autostart. 2 Zenit Brick med Mika Forss blir berättigad storfavorit och får tipset. Öppnande förbättrad senast och kan han köra sig till front här ska segerchansen vara mycket god. 8 On Track Piraten slog Propulsion senast när han fick bestämma i täten. Svårt spår och kommer han inte förbi Zenit Brick i starten kan det bli tufft att ta ned honom, kommer han förbi är det fördel till Piraten – första motbudet här. 7 Sorbet har kapacitet att utmana favoriterna om han tävlar på topp – missgynnad av skor men kan inte räknas bort. 4 Disco Volante gör debut i Guld. Formen är på topp och han är mycket startsnabb, men över medeldistans är det mest troliga scenariot att han släpper till någon av förhandsfavoriterna om de ställer en allvarlig fråga. Körs han i spets är det ett roligt skrällbud som kan hålla hela vägen. 5 Elian Web gästar från Finland – har ett lopp i kroppen efter lång vila och det kan fattas något innan formen är på topp. Är extremt startsnabb vid full laddning bakom bilen.

V75-4 Stolopp över 2640 meter voltstart med 1 tillägg. 11 Chapter N.Deo med Örjan Kihlström får tipset. Hon är fortfarande under utveckling. Kommer från 2 raka segrar och formen är på topp. Det snäva femtespåret är ett litet orosmoment men felfri ska hon ses med mycket bra chans.10 El Fitzgerald gjorde det bra i sin första start för Timo Nurmos senast och har nu tränat på ytterligare – är första motbudet och ett mycket tidigt streck här. 13 Havefunwithme med Peter Untersteiner har bra kapacitet och stämmer det med positionerna är hon med där framme och gör upp om det. 2 Up North, 7 Virunga, 14 Roly Poly och 3 Isolde räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-5 Klass 2 över 2140 meter autostart. 9 Victory Topline med Jorma Kontio blir favorit och får tipset. Galopperade senast och fick sin segerrad bruten efter 6 raka segrar. Värmde dock fint och gick bra efter galoppen så formen verkar fortsatt fin, ska streckas först här och löser det sig från bakspåret är det mycket bra chans. 4 Night Brodde är ute efter spets och kommer han dit kan det hålla hela vägen – första motbudet. 11 Kapten Kidd med Peter Untersteiner har felat två gånger i rad. Felfri har han kapacitet att blanda sig i segerstriden trots bakspår. 2 Ribaude vann ett billigt lopp senast efter uppehåll. Tuffare emot här men ska ändå räknas med chans. 6 Vine Vision är under utveckling– är mer stark än snabb och hade gärna sett att det varit ett halvvarv till, men formen är fin och han ska räknas här. 

V75-6 Silverdivisionen över 2640 meter voltstart. 11 Erik Sting får tipset. Avslutade vasst senast och börjar närma sig toppform igen – ska ha bra chans här om det löser sig från bakspåret. 5 Uppohoppa med Örjan Kihlström har fin form. Kan galoppera från det snäva femtespåret men felfri är han ett tidigt streck. 6 Output Pressure kan spetsa från springspår och har kapacitet att skrälla här – kul drag att se upp med. 6 Västerbo Grosbois tog en fin seger på V75 senast. Är snabb ut och spetsfavorit – därifrån kan han hålla hela vägen – klarar distansen och streckas tidigt. 8 Baron Gift kommer från V75 seger och får han ett lopp på rulle kan han avsluta vasst – ska räknas. 4 Super Zantos och 12 Nobel Amok räknas närmast därefter om man streckar vidare. 

V75-7 Omgången avslutas med Bronsdivisionen över 1640 meter autostart. 3 Exclamation Mark vann senast på V75 och formen verkar vara på gång igen. Mycket snabb bakom bilen vid laddning och är spetsfavorit – fin chans till spets och slut. 6 Adiago Trot kommer från två raka segrar och har siktat på detta lopp. Har gjort det bra i tuffa sällskap innan och stämmer det med positionerna ska han ses med chans här. 2 Hawk Cliffmed Mika Forss tål en del jobb och kan vinna den tunga vägen– tidigt streck. 10 Making Love känns inte som någon utpräglad sprinter, men är rejäl och kan överraska till låg streckprocent. 9 Wild Love, 1 Largo och 4 Dynamite Light räknas närmast därefter om man streckar vidare. 

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com