V75 Kalmar 26/1, tidiga tankar

Kalmartravet står som värd för veckans omgång, där såväl årstiden som banan i sig för tankarna till hög utdelning. Veckans gulddivision är en minst sagt salig blandning av gammalt och nytt, där det sannerligen märks att Sveriges bästa kusar är i annat land och deltar i tävlingar av en helt annan dignitet. 

Nedan finner ni mina tidiga tankar och vill ni delta med en andel i något av våra bolag gör ni det smidigast via ett knapptryck här under.

V75-1

7 Illuminati blir garanterat mycket klar favorit i inledningen. Personligen tycker jag dock att motståndet hårdnar och från bricka sju väntar vingel. Garderas. 2 Smevikens Cruiser möter lämpligt motstånd och kommer från ett par Frankrikestarter, vilket brukar ta hästar framåt rent kapacitetsmässigt. Med Jorma blir det ledning och då kan det bära långt. 9 Minnestads Equador är loppets varning. Hästen är värd en seger!

V75-2

11 Victory Topline var chanslös från kön förra veckan, men ställdes samtidigt mot en riktigt vass vinnare. Nu mjuknar motståndet något och spelvärdet kommer troligtvis vara högt den här gången. 3 Majestic Wine är bäst från framspår och bör få en vettig resa.

Spetskörning är för övrigt att vänta, vilket kan fälla både ett och två ekipage.

V75-3

6 Västerboonthenews kan vara en rolig vinnare. Som jag läser loppet är det här ledaren efter att ha fått ta över efter 5 Art On Line, som inte heller är chanslös. Ledaren kanske får fuska bort både en och två metrar i en ihålig gulddivision och då kan det räcka. 1 Jairo är i bra slag, men frågan är hur resan blir den här gången. Streckas givetvis.

V75-4

10 Marjons Ivory ser ut att bli favorit på det fina intrycket i sin nya regi. Detta tror jag dock är felaktigt, då det finns en annan häst som jag faktiskt tror är bättre. 12 Ritz Guiness har varit bra i varenda start och håller formen. Senast blev det för långt fram till en bra vinnare, men nu tror jag på revansch.

V75-5

Här har jag en känsla av att det kommer stå mellan 2 Joyride Cane och 5 Kaiser Håleryd som har bra lägen på förhand. 1 Vis Dell ’Olmo tycker jag gör sina bästa lopp i ryggar och då bör Paal släpa till någon av de tidigare nämnda. Från ledningen är mycket vunnet i ett lopp av denna karaktär. Garderar man ytterligare är både Höwings Venus och 9 Pikachu Sisu tidiga.

V75-6

8 The Real Star har en passande uppgift på pappret. Rätt distans och motstånd, samt formen i stigande. Bra chans. Bakom finns det osäkra, men högkapabla motbud. 7 Call Me Brodde blir riktigt intressant med Jansson i vagnen. Hemmaplan är förhoppningsvis ett plus och tillsammans med den nya kusken kan vi hoppas på felfritt lopp. Kapaciteten är riktigt hög, så skrällpotentialen finns definitivt!

V75-7

2 Baron Gift var allmänt ointresserad och inte till sin fördel i lördags. Nu är uppgiften en helt annat och motståndet passar på nytt väldigt bra. Med helstängt och full rulle kanske det är klart rent av? 6 Master Crowe blir vassare för varje start och är väldigt högkapabel. Hästen kan öppna vasst och bör få en fin resa.

Välkomna att snacka trav med oss i vår FB-grupp!
https://www.facebook.com/groups/114315262463223/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com