Travtips till V86 Åby/Solvalla Onsdag 23 Januari 2019 Start: 20.30

Dags för V86 Xpress igen. Omgången ser ganska spännande och öppen ut då det inte finns några riktigt stora favoriter eller självklara spikar. Det kan som bekant räcka med att en eller ett par favoriter förlorar och några större skrällar vinner för att utdelningen ska skjuta i höjden på spelformen V86. Omgången kryddas dessutom med en jackpot med minst 12 miljoner i 8 rätts potten då ingen lyckades pricka in alla rätt i förra veckans omgång – lycka till! 

V86-1: 2140 meter autostart. 6 Hennesy Boko med Conrad Lugauer blir favorit och får tipset. Har formen på topp och kommer med 3 raka segrar. Är inte helt travsäker men känns stabilare nu och det bör vara bra chans att komma till spets och då ska han ses med bra chans. 5 Cadillac Shadow gästar från Danmark – är kapabel och första motbudet till favoriten. 9 Moruga med Lutfi Kolgjini var toppfin vid vinst senast och är ett roligt skrälldrag som kan överraska. 2 The Muffin Man har vilat men har kapacitet för vinst – ska räknas med chans här. 1 Crossfire Simoni är inte så snabb ut och kan hamna en bit bak– kan dock avsluta vasst och ska räknas. 

V86-2: Stolopp 2140 meter autostart. 7 Kiss Me Kate T.J. med Mika Forss är omgångens roligaste skrälldrag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Endast streckad till 3 % är hon klart spelvärd. Har lite smygform och spännande kusk upp. Är ganska startsnabb och skulle hon komma till spets kan det hålla hela vägen – kul drag i jakten på miljonerna. 2 Feather Sisu har fin form och från bra läge ska hon räknas tidigt.3 Vedalia med Örjan Kihlström är startsnabb och ska streckas tidigt. 3 Lil Belinda har skrällt i Sverige 2 gånger och blir mer påpassad denna gång – ska räknas. 1 Romance Amok, 4 Ensamble Am och 10 Tina Gel räknas närmast där bakom om man streckar vidare i detta öppna stolopp. 

V86-3: Stostayern 2640 meter autostart. 2 Queen of Sand blir favorit och får tipset. Har inte övertygat helt i sina senaste starter, men här finns det goda möjligheter till spets och då ska vinstchansen vara god. 1 Global Rhapsody var så där senast men om formen sitter där ska hon räknas från bra läge. 4 Frances Yoda är snabb ut men släpper förmodligen över den långa distansen – ska räkas med chans. 5 Stella Newman är också startsnabb. Missgynnad av skor och stallet ligger lågt om chansen men kan inte räknas bort på grundkapacitet – bör streckas. 7 Angie Simoni, 9 Tahays Blue Amber och 8 Miss Åslanda räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V86-4: Spårtrappa 2140 meter autostart. 15 Jackpot Tooma får tipsnicken och är en rolig storskräll som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet om man jagar lite större pengar. Endast streckad till 5 % i skrivande stund är han klart spelvärd. Har ett svårt läge och kan galoppera ibland, men håller han sig till trav har han kapacitet att skrälla här – Jorma Kontio upp känn lite extra spännande. 12 Yeezuz med Mika Forss tål en del jobb och körs förmodligen offensivt – ska räknas tidigt. 2 Selfie Brodde ser ut att bli klar favorit och kommer med två raka segrar – ska räknas. 8 Gobo´s Flyover har fin form och kommer från seger – ska räknas här. 6 Lennart Sjöhammar har blivit valack och har tidigare visat en del, kan vara en skräll att se upp med i detta lopp. 

V86-5: 2140 metervoltstart med ett tillägg på 40 meter. 8 Top Yllit är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet. Endast streckad till 7 % i skrivande stund är den klart spelvärd. Gjorde det bra i comeback senast efter lång frånvaro och halsoperation. Formen bör vara framflyttad och han är ett kul drag. 4 T.Rex Face har kapacitet men är osäker. Det snäva spåret är inte optimalt och galopprisk föreligger – felfri kan han överraska och skrälla här. 10 Jula Extreme med Björn Goop har fin form och blir klar favorit – ska ses med chans. 7 Milles Fighter har fin form och är stark – streckas tidigt. 6 Bitcoin och 13 Oki Doki Face räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V86-6: 2140 meter voltstart. 7 Hugo R.C. får tipset. Vann senast och såg fin ut. Kan spetsa från springspår och då kan han bli svårtuggad för övriga. 11 Religious med Mika Forss har gjort det bra och är första motbudet. 4 Jamie Oliver är inte helt travsäker och det snäva spåret är inte optimalt – felfri ska han ses med chans. 1 Spotlite Son M.L. är loppets roliga storskräll till 1 %. Såg fin ut senast efter uppehåll med sparat. Är startsnabb och kan få en fin resa – kul drag som storskräll. 9 Wilds Celebrity och 12 Sambuco räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V86-7: Xpresssprintern 1640 meter auto. 7 Highspirit får tipset. Har vilat men brukar gå bra direkt efter paus. Är mycket startsnabb och blir det spets är det mycket bra chans. 1 Pampalo med Björn Goop är också snabb ut, men kan galoppera om det går för snabbt i början. Ska räknas tidigt från fint läge. 5 Making Love var det uppåt på senast på V75 men då blev det galopp – är också snabb ut och ska räknas här. 4 Rushmore Face har kapacitet att segerstrida om det stämmer – kan skrälla här. 

V86-8: 1640 meter auto. 4 Kabanoss med Örjan Kihlström får tipset. Är snabb ut och har spetschans. Formen dock något osäker efter vila men har presterat direkt tidigare. Skor är ett frågetecken men han ska ändå ses med bra chans. 10 Global Unlimited har formen på topp och kommer från 2 raka segrar – räknas tidigt. 5 Leader Brodde är mycket startsnabb och blir det spets kan det hålla hela vägen – tidigt streck. 12 Pablo Andover vann senast och trots svårt spår kan han vina detta – streckas. 3 Counterfeightr har fin form och från bra läge ska han räknas med chans. 

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com