V75 Kalmar 26 januari

Det högklassiga fuxstoet Belina Josselyn är min vinnare av Prix d´Amerique på söndag – och på lördag kan jag vinna i V75 till ett bra odds med Capture.

Ja, jag vet att det är skillnad på vinst och vinst.

Nåja, helgens höjdpunkt är givetvis kampen mellan de fyra stora i Prix d´Amerique. Franska Bold Eagle och Belina Josselyn mot svenskduon Readly Express och Propulsion.

Strax efter 16 på söndag får vi svaret på vem som var bäst, men jag tror mest på Belina Josselyn med Jean-Michel Bazire.

Allt visas i TV12 mellan 14.00 och 17.30 i samband med V75-sändningen från Bollnäs.

Jag kör i fem av de sju V75-loppen på Kalmar, förutom stallets Quattro Töll är det fyra gäststyrningar där jag bedömer Capture som den bästa vinstchansen och där Timone Ek i Guld är ett stort frågetecken efter Sverige-debuten.

Han kunde ingenting när vi skulle attackera, det av en 7-åring som vunnit 27 av 54 lopp och tjänat drygt 12,1 miljoner kronor.

Snacka om negativ överraskning. Nåja, han kanske ge svar på tal nu.

Capture var däremot duktig senast och ett häftigt speedryck på den för dagen besvärliga Axevalla-banan satte nog stopp för seger.

Från springspåret laddas för ledning – och jag andas optimism.

Jag bjöd på en bra spik förra lördagen i form av Night Brodde – och Illuminati är i samma klass, alltså för en given vinnare.

Oj, vad Joakim Lövgrens 5-åriga Ready Cash-son har imponerat.

Mitt andra singelstreck är en grov chansning. I ett klasslöst stolopp fastnade jag för My Liberty, dels för läget, dels för visad form och kapacitet.

Fast den som söker finner säkert minusfaktorer som ovan voltstart och bara en seger hittills i karriären.

Nu är det ett lopp där det är en eller alla, så det ekonomiska styrde också …

I övrigt; ja, det är en intensiv travhelg som väntar med V75 på Kalmar och på Bollnäs, dessutom Prix d´Amerique. Visst orkar ni?

Mina tankar om V75-loppen på Kalmar.

V75-1: 7 Illuminati har radat upp starka prestationer med fyra segrar på fem senaste och då han var trea fick han sent fritt och attackerade från köposition först in på upploppet. Ja, han står för klassen i gänget och jag tycker att det är omgångens i särklass bästa spikförslag.

V75-2: 3 Majestic Wine gör här sin nionde start och 5-åringen har övertygat i tre raka segrar. Henriette Larsen kör som ett proffs och hon vann ju senast med Muscle Hill-sonen. 5 Sobel Photo och 11Victory Topline utmanar – och det känns heltäckt med de tre.

V75-3: 1 Jairo är inte så dålig ut som många verkar tro, så jag tror inte att spåret blir en fälla utan Joakim Lövgrens Love You-son kan åter få en fin resa. 7 Timone Ek körde jag senast och trots en fin resa kunde han inget till slut. Jag hoppas på snabb revansch. Fem streck, där 2 Archangel Am är rysaren medan 8 Darling Mearas hamnar utanför systemet på grund av läget.

V75-4: 3 My Liberty är en riktig chansspik men hon har visat fina takter på slutet och i ett lopp där det är en eller många valde jag alltså speediga 4-åringen My Liberty. från Magnus Dahléns formstall.

V75-5: 1 Vis Dell´Olmo är mycket startsnabb och kan leda detta lopp från start till mål. Min 4 Quattro Töll är också snabb ut, så vi kan få ett bra lopp och han har varit fyra och trea i de två senaste V75-loppen. Sex streck.

V75-6: 8 The Real Star vann från dödens senast i dåligt trav, det på en topptid för dagen. Kalmars bana håller hög kvalité så det är ett extra plus för Magnus Dahléns 5-åring. Jag kör 6 Capture och räknar med att segerstrida, så bra är den här 5-åringen. Stallkamraten 11 Invincible HC är också duktig.

V75-7: 1 Global Trust eller 5 Uppohoppa som tipsetta är en smaksak, men skulle Global Trust hålla ledningen blir han svårslagen. Fem streck.

Mitt V75-förslag till V75 på Kalmar.

V75-1: 7 Illuminati. Res: 9-11.

V75-2: 3, 5, 11. Res: 10-1.

V75-3: 1, 2, 4, 6, 7. Res: 8-5.

V75-4: 3 My Liberty. Res: 12-10.

V75-5: 1, 4, 5, 6, 9, 10. Res: 3-2.

V75-6: 6, 8, 11. Res: 13-5.

V75-7: 1, 2, 3, 5, 6. Res: 9-7.

Systemet är på 1350 rader och kostar 675 kronor. Om man också singelstreckar nr 1 Jairo i avdelning 3 blir det systemet på 270 rader och det kostar då 135 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com