V75 Åby 2 februari

Nu två fräcka spikar i form av Wingait CH och Shorthanded Jag

Friskt vågat är hälften vunnet – ja, inte många lär spika Wingait CH och Shorthanded Jag men jag tror att de vinner.
Nåja, jag kan få fel fast tänk om jag är rätt ute …

De kommer absolut inte att bli favoriter i respektive lopp. Exempelvis Guiden har rankat de båda ”treorna” som fyror och inte plockat med dem på sitt stora V75-system för 1.440 kronor.
Nej, de spikar i stället Juan respektive Sebastian Journey.
Vem som får rätt? Ja, tänk den som visste det nu.
Jag tycker att det är en svårlöst omgång, kanske mest för att det inte finns några givna singelstreck.
Och, jag applåderar den nya given med flerklasslopp med tillägg på både 20 och 40 meter som V75-1 och V75-4. Det blir liksom mer sport – och mer svårlöst!

Kör tre hästar i V75

På mitt system streckar jag två av mina tre uppsittningar denna finaldag på Åby. Det är Callmeawinner i V75-1 och Västerbo Exact i V75-avslutet.
Timone Ek i Guld-finalen var något bättre senast som femma, men jag ligger lågt och 7-åringen streckas som förstareserv. Sorbet, Zenit Brick och loppets enda sto, den i sagolik form varande Speedy Foxy Vicane känns som givna på kupongen.
On Track Piraten kommer inte till start. Orsak? Jo, tandvärk.
Guld-loppet i alla ära, men Silverdivisionens final håller mycket hög klass.
Ja, det finns flera hästar med som kommer att hävda sig väl i Guld. Jag tänker främst på kvartetten Disco Volante, Velvet Gio, Västerbo Exact och Olle Rolls.

Drog Björn upp slutstriden för tidigt?

Belina Josselyn och Jean Michel Bazire vann Prix d´Amerique, precis som jag tippat, efter ett skräddarsytt lopp och visst stod det karismatiska stoet på tur för segern.
Readly Express föll med flaggan i topp som trea efter en tuff start fram till dödens. Kanske drog Björn Goop upp spurten något för tidigt och det kan ha avgjort slutstriden, så tufft var det i mål.
I övrigt; nu är det knappt fyra månader kvar till Elitlopps-helgen. Det ni!

Mina tankar om V75-loppen på Åby

V75-1: 11 Southwind Feji är en undantagshäst som kan ta sin 21:a seger i den 27:e starten – fast visst är det tufft att stå med 40 meters tillägg i V75. Samma läge har 12 Wild Love och hon kan avsluta rappt. Jag kör 7 Callmeawinner och hon har varit riktigt bra på slutet. 4 Casual Rain står start och segerstrider felfri.

V75-2: 8 Pastor Power kommer nu ner ett spår sedan Simb Murdoch ströks och är han som på slutet kan det mycket väl bli fjärde raka seger. 11 Night Brodde var min spik senast och Conrad Lugauers Up and Quick-son motsvarade helt mina förväntningar. Nu är spåret klart oddshöjande och motståndet är åter tufft. Cody har imponerat och streckas också liksom Victory Topline – nu kanske i ledning …

V75-3: 3 Wingait CH är snabb ut och det kan bli spets eller vinnarhålet i kamp med Dolan Spring, så jag tar en fräckis och spikar. Visst, jag är väl medveten om att 9 Juan och Hawk Cliff blir mer streckade.

V75-4: 15 Sevilla är draget trots läget i omgångens mest svårlösta lopp. Jag streckar en sextett där 4 Maggie Cash är rysaren. Hon har varit riktigt bra på slutet.

V75-5: 3 Shorthanded Jag är en jättefin häst som jag alltid gillat. Nu har han ett bra läge och då det kan bli tuff körning med en pigg 8 Harran Boko i ledning eller dödens väljer jag att spika Björn Goops nyförvärv trots hårt motstånd.

V75-6: 9 Sorbet eller 10 Zenit Brick som vinnare är en smaksak, men jag väljer Sorbet med tanke på insatsen senast. Segerstriden lär stå mellan de två nu när On Track Piraten är struken på grund av tandvärk men jag tar också med rysaren 3 Speedy Foxy Vicane.

V75-7: 3 Disco Volante spetsvann jag med över 2140 meter i slutet av augusti, det på 1.12,8/2140a. 9 Västerbo Exact har ett bra läge och jag räknar med att segerstrida. 10 Olle Rols är också högkapabel, precis som lägesgynnade 4 Velvet Gio.

Mitt V75-förslag till Åby

V75-1: 4, 7, 11, 12. Res: 3-1.
V75-2: 2, 6, 8, 11. Res: 4-1.
V75-3: 3 Wingait CH.  Res: 4-9.
V75-4: 2, 3, 4, 5, 8, 10, 15. Res: 11-6.
V75-5: 3 Shorthanded Jag. Res: 1-2.
V75-6: 3, 9, 10. Res: 6-7.
V75-7: 3, 4, 9, 10. Res: 7-8.
Systemet är på 1152 rader och det kostar 576 kronor. Om man också singelstreckar 8 Pastor Power i avdelning två blir det systemet på 288 rader och det kostar då 144 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com