V75 Solvalla 9 februari

Grattis Björn till titeln V75-mästare.

Ja, Goop den yngre har den starkaste uppsättningen och vinner medan Örjan Kihlström, Jorma Kontio och Ulf Ohlsson utkämpar en strid om platserna närmast.

Ja, så tror jag att lördagens kamp om V75-mästartiteln slutar.

Men, hade det däremot varit så att hästarna lottats på kuskarna i de sex lopp som nu utgör V75-mästaren skulle utfallet inte vara lika givet som nu.

I klartext; ändra reglerna till nästa år och inför lottning, då blir det verkligen en n kuskmatch.

Svårlöst V75-omgång

V75 denna lördag är säkert en av de svåraste omgångarna jag varit med om. Varför? Jo, de är väldigt många hästar som jag inte känner till eller har sett och att då bedöma deras kapacitet i 15-hästarsfält är svårt.

I vanliga fall är det ju en tydlig klassindelning i V75 och de hästar som är med då har vi hyggligt grepp om.

Nåja, jag har i varje fall plockat ut två singelstreck och det är kallblodet Järvsöodin med Ulf Ohlsson och Survival Kit med Örjan Kihlström.

Det är två bra hästar för klassen och Ulf-Örjan hör till toppskiktet på kusksidan. Och, båda hör ju till de som har möjlighet att ta hem V75-mästartiteln.

Kan gå åt Hälsingland

Järvsöodin tränas av Jan-Olov Persson, den mest framgångsrike inom kallblodssporten.

J-O har sin verksamhet förlagd till Hagmyren.

Inte speciellt långt därifrån, närmare bestämt i Bollnäs, finns den proffsige amatören Magnus Träff och i hans framgångsrika stall finns Survival Kit.

Så det får gärna gå åt Hälsingland i de här två loppen vad mig anbelangar.

Jag vill göra er uppmärksammad på några rysare. Havefunwithme (avd 2) högpresterade för tre starter sedan och gör hon om den prestationen vinner han. Expresso Doc (avd 3) fixar långt och körs av skickliga Emilia Leo.

I övrigt; Glöm inte att kolla in Readly Express på Vincennes på söndag!

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 7 Valle WE har springspår och Erik Adielsson är en skicklig startkusk, så det kan bli en bra resa och en skrällseger. 11 Zinco Jet kommer att bli favorit men han är sådär ut och det är alltid tufft med tillägg i V75. Jag streckar en kvintett och lever kanske farligt som står över Reijo Liljendahls trio.

V75-2: 3 Queen of Sand har varit riktigt bra på slutet, hon är också snabb ut och Christoffer Eriksson vet vad han sitter bakom. 7 Havefunwithme var 5-stjärnig som tvåa bakom The Real Star och gör hon om den insatsen kan det bi seger. Åter fem streck.

V75-3: 10 Expresso Duo med Emilia Leo kommer inte att bli hårt spelad men i ett vidöppet lärlingslopp har jag delvis gått efter kusk – och Emilia är duktig. Det är också Sandra Eriksson och Åsens Aragon är klart distansgynnad. Sex streck.

V75-4: 10 Järvsöodin kan bli en ny kallblodsstjärna och 6-åringen med Ohlsson spikas trots tufft motstånd från stallkamraten Bellfaks. Ekipaget svarade för en 5-stjärnig insats senast som tvåa bakom Månprinsen AM i ett V75-lopp på Bergsåker den 8 december. Ringrostig? Nej, knappast.

V75-5: 5 Wind of Victory är ett Risto Airaksinen-sto med hög kapacitet för klassen och mycket talar för seger med Björn Goop i sulkyn under de här förutsättningarna. Hon möter dock några bra, inte minst då 14 Fast Moving Cash och därför garderar jag. Fyra streck.

V75-6: 3 Manofthematch vann direkt efter nästan årslångt uppehåll från tävlandet, fast Timo Nurmos har ju alltid vältränat när det är dags för comeback. Fyra ekipage från tillägg streckas också, där 8 Vincent As har fina meriter över drygt tre kilometer.

V75-7: 1 Survival Kit från Magnus Träffs framgångsrika stall chansspikas i omgångens bästa lopp. Visst, läget kan bli en fälla med Kihlström brukar ofta komma ut.

V75-förslag till Solvalla

V75-1: 1, 2, 4, 7, 11. Res: 15-10.

V75-2: 1, 3, 7, 8, 10. Res: 4-9.

V75-3: 1, 7, 10, 12, 14, 15. Res: 11-4.

V75-4: 10 Järvsöodin. Res: 9-13.

V75-5: 1, 3, 5, 14. Res: 9-12.

V75-6: 3, 5, 8, 11, 12. Res: 14-7.

V75-7: 1 Survival Kit. Res: 10-4.

Systemet är på 3000 rader och kostar 1500 kronor. Om man också singelstreckar 3 Manofthematch i avdelning sex blir det systemet på 600 rader och det kostar då 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com