Travtips till V75 Bergsåker Lördag 23 Februari 2019 Start: 16.20

Omgången ser spännande ut med några större favoriter och en del roliga skrälldrag. Vi streckar på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1 Klass 1 2640 meter voltstart. 12 Electrical Storm med Mattias Djuse är en rolig skräll som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet om man jagar lite större utdelning. Endast streckat till 3 % så är det fint spelvärde på honom. Formen är fin och med ett lopp i draget tar han ner många i spurten över det långa upploppet – kul drag. 6 Crackajack blir streckfavorit. Har fin form och körs nog offensivt och kan få överta ledningen – räknas tidigt. 7 Special Major kan vara med direkt där framme från springspår – ska ses med chans här. 2 Budets Lasse är snabb ut och kommer han till spets kan det hålla hela vägen – tidigt streck. 3 Mr Clayton J.F. med Örjan Kihlström räknas tidigt från fint läge. 1 Ready Lanehar ett för honom opassande spår och kusken varnar för klar galopprisk – felfri ska han ses med chans. Öppet där bakom om man streckar vidare i detta öppna lopp, det skiljer väldigt lite mellan de 12 hästarna – här ska man nog inte spara på strecken och en gammal hederlig helgardering behöver inte vara fel. 

V75-2 Stayerlopp Ston 3140 meter voltstart med 2 tillägg. 12 Mountain Clever får tipsnicken. Örjan Kihlström upp känns extra spännande. Har inte startat på ett tag men stallet är uppåt och rapporterar att formen är bra. Hon har visat fin styrka tidigare och klarar distansen och ett lite tuffare upplägg – ska vara bra chans här. 4 Vanessa F.B. med Ulf Ohlsson ser ut att bli streckfavorit och hon ska ses med bra chans speciellt om hon släpps till spets. 1 Au Pair Girl spetsar initialt och körs hon där kan det hålla hela vägen – streckas tidigt. 15 Fame Boko är stark och tål en del jobb på vägen – ska räknas tidigt. 8 Tina Gel, 14 Amalia Cash och 13 Ladyofthelake räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-3 Gulddivisionen 2140 meter autostart. 1 Elian Web får tipset och är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i jakten på lite större pengar då han i skrivande stund endast är streckad till 7 %. Han är mycket startsnabb och det låter som stallet är sugna på att prova att köra i spets. Jorma Kontio är ju ingen blyg viol så det finns definitivt på kartan att det provas och körs så länge lampan lyser. Formen verkar vara fin och underpresterar favoriten är det bra chans att det håller hela vägen. 2 Zenit Brick är stor favorit och han ska ses med bra chans och streckas tidigt. Formen har dock varit sämre i de två senaste starterna (var röd i halsen senast enligt stallet då han underpresterade) och en gardering behöver inte vara fel. 4 Queer Fish var fin vid dödensvinst senast och ska räknas tidigt. 9 Erik Sting gör gulddebut och står svårt till med bakspår men han ska ses med chans här ändå på visad form. 

V75-4 Kallblodslopp 2140 meter voltstart med 1 tillägg. 6 Smedsbo Faksen med Magnus A Djuse blir favorit och får tipsnicken. Spetschans är mycket god från springspår och då kan det hålla hela vägen. Formen är på topp med två raka övertygande spetsvinster och här ska vinstchansen vara mycket fin. 10 Tangen Haap har fin form och streckas tidigt. 9 Järvsö Pegasus är loppets roliga storskräll. Har lite smygform och suttit fast de två senaste loppen. Trivs extra bra med Örjan Kihlström och endast streckad till 2 % är han ett spännande drag här. 8 Smedheim Solan har diffus form efter uppehåll men kapacitet att segerstrida – streckas tidigt. 12 Ingbest och 4 Sjö Vinn räknas närmast därefter om man streckar vidare. 

V75-5 Klass 2 1640 meter autostart. 1 Master Hill med Jorma Kontio får tipsnicken. Gör sin tredje start för Timo Nurmos. Var toppfin vid debuten men sämre senast men hade då en halsinfektion enligt stallet. Rapporteras träna bra och stallet tror på en bra prestation igen. Lyckas han hålla spets är segerchansen mycket stor, men han kan vinna från andra positioner också. 3 Bon Ego är snabb ut och kommer hon till spets är det bra chans. Gjorde debut i ny regi senast och var mycket bra vis spetsseger och formen bör vara framflyttad. 4 M.T. Master Don har en vass spurt och blir det tempo på loppet kan han vara starkast till slut – räknas tidigt. 10 Copitex har fin form och han ska räknas med chans trots bakspår. 12 Kingofthehill F. och 9 What a Vap räknas närmast där bakom om man streckar vidare. 

V75-6 Silverdivisionen 2140 meter voltstart. 7 Global Trust med Jorma Kontio blir favorit och får tipset. Gynnas av strykning och ensam på springspår så finns det spetschans – kommer han dit blir han mycket svårslagen. 1 Vic de Luxe har formen på topp och en vass avslutning – ska streckas tidigt från bra läge. 5 Västerbo Grosbois har fin form och är snabb ut och kommer han till spets trots det snäva spåret är han ett tidigt streck här. 12 Weekend Fun är en skräll att se upp med – löser det sig från det svåra tolftespåret avslutar han vasst över det långa upploppet – kan överraska här. 11 Hawk Cliff, 10 Super Zantos och 2 Importedfrmdetroit räknas närmast därefter om man streckar vidare. 

V75-7 Omgången avslutas med Byggiganten 2140 meter autostart. 3 Perfect Dynamite med Rikard N Skoglund blir stor favorit och får tipset. Imponerade stort senast då han på ett tungt innerspår tog en överlägsen V75 seger. Sitter loppet inte i kroppen ska segerchansen vara mycket god. Rapporteras fin i jobben och stallet är uppåt om chansen. Kan galoppera ibland och det är väl det som kan fälla honom här men felfri blir han svår att rå på för övriga. 9 It´s Showtime Zaz har fin form och har slagit favoriten tidigare – första motbudet här. 4 Global Undecided var inte som bäst senast men får Örjan Kihlström upp och han kan vara ett motbud här till låg streckprocent. 11 Malkin har fin form och här aviseras en del spännande utrustningsändringar – streckas tidigt om man garderar. 2 Zorro Swing och 10 Sebastian Journey räknas närmast därefter om man streckar vidare.

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com