V75 Halmstad 2 februari: – Jag hoppas vinna från spets med norska Donatomite i Guld

Målet är att hålla ut Dante Boko och ta ledningen med norska Donatomite i Guld för att sedan leda runt om.

Ja, jag spikar. Fräckt? Nja, inte speciellt – fast normalt är det ett garderingslopp …

Jag kan få en bra lördag i V75 på Halmstad. Förutom Donatomite ska också Okaloosa Bell och Västerbo Exact ha goda segerchanser.

Ja, Västerbo Exact har ju redan vunnit V75 i år, både i årsdebuten på Jägersro och senast på Axevalla.

Först var det från spets, sedan en lugn dödens.

Och, nu vill jag helt undvika dödens då det handlar om 2640 meter. Han är mycket snabb ut, så jag provar för ledning. Om jag inte lyckas? Ja, en invändig resa finns inte med i planen så vi får se hur det blir.

Donatomite fin i årsdebut

I april 2016 gjorde USA-importen Donatomite debut i Frode Hamres regi. Det har sedan dess blivit 13 segrar i Norge och en i Sverige. Nu är det start 50:e i karriären och den här 7-årige valacken var överlägsen på Bjerke i sin årsdebut.

Och, han ska vara bättre nu och taktiken är alltså ledning – kosta vad det kosta vill …

Nu vet jag att Adrian Kolgjini är mer än offensiv, så det kommer att gå fort första 300 meterna. Ja, det kan bli en riktigt spännande spetsstrid helt i publikens smak.

Och, de som söker en rysare av klass i detta Guld-race kan nog strecka 12-årige Kadett CD.

Jag spikar dock Donatomite.

”Fem tippar V75” inte seriöst

Jag är med i ”Fem tippar V75”. Tvingades tippa i måndags förmiddag, mellan tummen och pekfingret cirka 16-17 timmar efter startlistan blivit klar på söndagskvällen.

De flesta förstår att det är oerhört svårt att på den tiden att göra ett seriöst V75-system och för mig var det här sista gången jag ställde upp för den här ATG-produkten.

Så ni som brukar utgå från ”Fem tippar V75” när ni gör era system ska vara medveten om hur illa ställt det är när vi måste tippa.

I övrigt; ja, visst var det en fantastisk torsdag med VM-stafettguld för tjejerna.

Mina tankar inför V75-loppen på Halmstad

V75-1: 1 Shadow Gar är snabb ut och leder länge, kanske hela vägen då jag inte anser att hon är distanssvag över 2140. Visst, 7 Darling Mearas är en tuff utmanare och hon har kapacitet att vinna från dödens i sitt sista framträdande innan avresan till Åke Svanstedt i USA. 5 Hevin Boko och 6 Kash Brodda räknas också, för då två träter kan en tredje vinna.

V75-2: 6 Burning Man är Petri Puro uppåt på och från springspår kan det bli vinst i ett öppet Klass II-lopp. Jag streckar en sextett, dock inte 2 Tyfon Brodde som jag kör. Ja, han nog bara en platsluring.

V75-3: 3 Donatomite är en bra norsk snabbloppare som nu kan vinna från ledning, för jag ska göra allt för att hålla ut 4 Dante Boko och 5 VästerboontheNews – så det kan gå ruskigt fort första 300. En eller tre? Jag spikar Donatomite.

V75-4: 6 Cheerful Rivner var jag inne på att spika men jag kör 10 Okaloosa Bell, ett riktigt bra sto från Lars Järpedals framgångsrika stall. Nu var Peter Untersteiners sto strålande i årsdebuten så det blir tufft. Streckar också duon 13 Darling Harbour och 15 Ryssebo la Reine, två ston av hög klass.

V75-5: 5 Vlad del Ronco var duktig vid V75-segern senast. Nu är det något tuffare motstånd men jag väljer att singelstrecka då den svåraste motståndaren, nämligen 11 Thriller NP, fick bakspår.

V75-6: 3 Star Keeper och Flemming Jensen är draget, dels för att det är en startsnabb vass sprinter, dels är det Flemmings enda starthäst denna V75-dag. Sex streck bör räcka långt, tycker jag.

V75-7: 3 Velver Gio gynnas av att det är valfri balans och han brukar höja sig rejält med barfotabalans, men jag hoppas kunna vinna med 6 Västerbo Exact. Han gillar 2640. Bra är också Derby-finalisten 10 Trascendence, nu åter från en Frankrike-turné. Glöm inte bort 7 Olle Rols.

Mitt V75-förslag till Halmstad

V75-1: 1, 5, 6, 7. Res: 2-3.

V75-2: 4, 5, 6, 7, 11, 12. Res: 8-1.

V75-3: 3 Donatomite. Res: 4-5.

V75-4: 6, 10, 13, 15. Res: 7-5.

V75-5: 5 Vlad del Ronco. Res: 11-2.

V75-6: 2, 3, 4, 5, 9, 12. Res: 1-11.

V75-7: 3, 6, 7, 10. Res: 5-4.

Systemet är på 2304 rader och kostar 1152 kronor. Om man också streckar 6 Burning Man i avdelning 2 blir det systemet på 384 rader och det kostar då 192 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com