Travtips till V75 Mantorp Lördag 16 Mars 2019 Start: 16.20

Rolig och spännande omgång med jämna och fina lopp – mycket bra klass på hästarna i framför allt den lite tunna Gulddivisionen där bara 7 hästar kommer till start – årsdebut och diffus form för många av förhandsfavoriterna och svårbedömt. Vi streckar på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1: Ranking: 2, 3, 1, 9, 7, 5, 6, 4, 11, 12, 10, 8 

Favoriten: 2 Harran Boko med Conrad Lugauer får tipsnicken. Bör gå iväg felfritt trots det snäva 2:a spåret i volten. Formen är fin enligt stallet som är uppåt om chansen och det finns möjlighet att han spetsar efter en bit då han är snabb ut och konkurrenterna har stor respekt för honom – felfri är det en mycket bra chans.

V75-2: Ranking: 11, 8, 7, 6, 12, 1, 5, 2, 15, 10, 13, 9, 14, 3, 4 

Draget: 8 Hip Hurray Boko får tipset. Hon har hög kapacitet och formen är på topp. Senast fastnade hon med mycket krafter kvar och såg laddad ut – får hon en fin resa i draget kan hon spurta ner alla till slut trots det något korta upploppet på Mantorp. Endast streckad till 8 % är hon mycket spelvärd och et roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i jakten på miljonerna. 

V75-3: Ranking: 6, 4, 3, 7, 1, 5, 2 

Draget: 6 Sir Ratzeputz är ett annat spännande drag som A-häst/Utgångshäst i jakten på lite större pengar i en mycket svårtippad Gulddivision där man nog bör strecka alla 7 hästarna. Många av hästarna gör årsdebut och har diffus form, så även Sir Ratzeputz, men Timo Nurmis brukar ha vältränat direkt. Han har gått bra tidigare efter lång vila bl a var det årsdebut på just Mantorpstravet i juli 2017 efter 8 månaders uppehåll – då gick han 1.12.7 över 2640 meter och avslutade snabbast av alla i ett tufft sällskap där han backades loss i slutkurvan. Endast streckad till 6 % är han spännande och i en oviss Gulddivision är han ett roligt drag. 

V75-4: Ranking: 2, 9, 6, 1, 8, 5, 10, 3, 7, 4, 11 

Favoriten: 6 Terminator Face ska räknas med chans men är ganska hårt streckad och i detta lopp finns det flera roliga skrälldrag. 

Dragen: 2 Delantero och 9 Victory Lee är endast streckade till 2 % respektive 4 % i skrivande stund. Tipsnicken till Delantero som ska köras barfota för första gången vilket är spännande. Han är snabb ut och kommer han till tät kan det vara spets och slut – spännande drag som A-häst/Utgångshäst i jakten på miljonerna. Victory Lee från stall Kolgjini är under kraftig utveckling och han är enligt stallet inte sämre än stallkamraten och favoriten Terminator Face. Formen är på topp och stämmer det med positionerna kan han skrälla här till låg streckprocent. 

V75-5: Ranking: 1, 2, 9, 3, 10, 5, 8, 7, 6, 4, 11, 12 

Favoriten: 1 Knifetown Winner med Nicklas Westerholm får tipset. Han ska ses med mycket bra chans – är väldigt startsnabb och lyckas han hålla spets utan att det kostar för mycket bör det hålla hela vägen. Vid full laddning, vilket förmodligen kommer att krävas här, har han felat någon gång tidigare och en gardering behöver inte vara fel speciellt om man jagar lite större utdelning då han är omgångens klart största favorit. Draget: 2 Mr Pellegrino har fin form och är också katapult snabb ut och kommer han till spets kan det hålla hela vägen – till extremt låg streckprocent på 1 % är han ett roligt drag i detta öppna lopp att se upp med. Kusken aviserar full laddning mot spets och kommer han dit så kör han där. 

V75-6: Ranking: 14, 8, 3, 11, 15, 10, 5, 13, 6, 9, 12, 7, 4, 2 

Favoriten: 3 Cheerful Rivner har et bra läge och ska ses med bra chans – kommer hon till spets är det en toppchans. Får hon vandra utvändigt är hon sårbar. Dragen: 14 Ryssebo la Reine och 8 Hossiana Boko Tipsnicken till Ryssebo la Reine som häll mycket bra senast vid comeback efter frånvaror. Har hon tagit det loppet på rätt sätt bör hon ha formen framflyttad. Tål att gå den tunga vägen och här kan hon vara starkast till slut. Hossiana Boko är startsnabb och har bra chans att ta spets och då kan det hålla hela vägen – kommer hon dit släpper hon förmodligen inte till favoriten som då kan få det tufft om hon tvingas gå i dödens. 

V75-7: Ranking: 2, 5, 1, 11, 10, 7, 12, 6, 4, 3, 9, 8 

Draget: 2 Eelis är ett annat roligt drag som A-häst/Utgångshäst i jakten på miljonerna i denna Jackpotomgång. Örjan Kihlström upp för första gången är extra spännande. Har inte startat på ett tag men Nurmos brukar som sagt ha vältränat direkt och avsaknaden av lopp bör inte vara någon nackdel här. Det finns möjlighet at spetsa här och då är det en bra chans att det håller hela vägen. Blir inte favorit och det är bra spelvärde på honom i det avslutande loppet. Söker man ytterligare ett miljondrag kan 7 Bonnies Celebrity vara värd att se upp med – gick i mål med krafter kvar senast och är endast streckad till 1 % och det kan vara en storskräll att se upp med i det avslutande loppet. 

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com