V75 Momarken lördag 23/3

Spännande och lite svårbedömd omgång då V75 flyttar västerut till Norge med en hel del obekanta norska hästar, långt upplopp, mycket snäva kurvor och körspöförbud. Tänk på att de norska och svenska spelpoolerna slås ihop på lördag förmiddag, vilket kan göra att streckfördelningen ändras en hel del på vissa hästar då. Ett flertal riktigt stora förhandsfavoriter sticker ut och vinner alla dessa är risken stor för låg utdelning. Vi streckar dock på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1: Ranking: 3, 6, 2, 15, 12, 5, 10, 8, 11, 4, 7, 13, 1, 9 

Draget: 3 Soros Kronos är ett spännande drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i jakten på lite större pengar – endast streckad till 2 % i skrivande stund är han loppets mest spelvärda drag. Var ute i tufft sällskap i norska gulddivisionen senast och gjorde det bra. Går ner i klass här och är både stark och startsnabb – skulle han komma till spets kan det hålla hela vägen. 

V75-2: Ranking: 3, 6, 4, 5, 12, 11, 14, 10, 1, 13, 8, 9, 7 

Draget: 3 Towanda´s Classic får tipset. Hon har hög kapacitet och formen är på bra – bör få en bra position direkt då det är få hästar på startvolten och löser det sig kan hon vara starkast till slut över det långa upploppet på Momarken. 

V75-3: Ranking: 6, 1, 7, 2, 10, 3, 5, 8, 4, 9 

Favoriten: 1 Adiago Trot ska räknas med chans men är ganska hårt streckad och i detta lopp finns det flera roliga skrälldrag. Det kan bli hård körning om spets och en gardering behöver inte vara fel.  

Draget: 6 Kicking Classic är ett annat spännande drag som A-häst/Utgångshäst i jakten på lite större pengar. Och han är endast streckad till 2 % i skrivande stund vilket känns spännande. Formen är fin och bör vara framflyttad ytterligare med ett lopp i kroppen efter vila. Stallet meddelar att han kapacitetsmässigt är ungefär lika bra som stallkamraten Kick Off Classic som är betydligt mer betrodd och streckad vilket gör att han som speldrag är mycket spännande. 

V75-4: Ranking: 6, 1, 3, 11, 10, 2, 8, 4, 9, 12, 15, 5, 14, 7, 13 

Favoriten: 6 Roli Eld är stor och berättigad favorit och får tipset här. Är jämn och säker och har formen på topp. Senast spurtade han mycket vasst mot Norges bästa kallblod och här går han ner i klass betydligt. Tränare Frode Hamre är uppåt och bedömer det som sin bästa chans i omgången. 

V75-5: Ranking: 1, 12, 5, 8, 3, 11, 9, 2, 10, 4, 7, 6 

Favoriten: 1 M.S. Triple J. med Frode Hamre blir stor favorit och får tipset. Han ska ses med mycket bra chans – är väldigt startsnabb och lyckas han hålla spets utan att det kostar för mycket bör det hålla hela vägen. 

V75-6: Ranking: 4, 2, 9, 6, 5, 10, 3, 1 7, 8 

Favoriten: 4 Pastore Bob med Johan Untersteiner blir stor favorit och får tipsnicken. Har ett bra läge bakom bilen och är extremt startsnabb och han ska ses med toppchans till spets och slut. Tävlar i vanlig vagn denna gång istället för bike för att inte riskera galopp i de mycket snäva kurvorna – det är ett litet minus men det ska inte påverka speciellt mycket tror Johan. 

V75-7: Ranking: 2, 3, 4, 8, 1, 9, 11, 7, 5, 10, 12, 6 

Draget: 2 Marcello Wibb är ett annat roligt drag som A-häst/Utgångshäst som inte är favorit. Formen bör vara framflyttad med ett lopp i kroppen efter vila – är snabb ut och skulle han komma till spets är det bra chans att det håller hela vägen – spets är dock inget måste utan han kan vinna loppet oavsett position. Johan Untersteiner håller hästen högt och kapacitet finns för vinst i detta gäng. 

– – – – – –

Travsystemet.se är den naturliga mötesplatsen för alla travälskare och travtippare! Här kan du tippa reducerade travsystem, läsa travtips samt utbyta analyser, idéer, systemförslag i forumet Travrummet & Travchatten med alla de andra här på Travsystemet.se!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com