On Track Piraten kan vinna trots spår 11 i Guld-finalen

Efter en utflykt till Sydamerika, närmare bestämt Argentina, är det åter dags för den livsgivande grå vardagen.
Och, jag andas optimism med Västerbo Exact i V75-finalen i Silver trots att vi fick spår 11.

Just spår 11 i autostart-lopp kan i en första anblick ses som något negativt, men rygg på hästarna med spår fem och sex kan ge en bra position – ja, spår 11 är bäst av samtliga bakspår!
Det finns statistik på det.
I onsdagens Travronden tar Jens Sjödén upp det i sin analys. Intressant läsning och något för både kuskar och spelare.
Innan jag tog del av Jens text hade jag streckat för fyra ”elvor” på mitt system, där en var tipsetta. Vem? Jo, On Track Piraten.

”Piraten” vinner från en lugn dödens

Jag utgår från att det blir en hård spetsstrid mellan Handsome Brad, Elian Web och VästerboontheNews. När den fighten är avgjord kan faktiskt On Track Piraten glida fram och ta en lugn dödens.
Jag är nämligen inne på att ingen annan har häst för att frivilligt inta den positionen utvändigt ledaren.
Frågan är hur fräck kusken Rikard N Skoglund törs vara från start då han ryggar nummer 5 Kadett CD och om han sedan vågar attackera när positionerna är intagna på första bortre långsidan.
Nu blev det till slut fem streck i Guld, där jag vill varna lite extra för en häst, nämligen Probo OP. Han var grym när han speedade ner Donatomite från köposition på Halmstad.

Västerbo Exact är i fint slag

Jag kör bara en häst denna lördag på Solvalla och det är Västerbo Exact.
Han kommer med två raka galopper, dels i starten i V75 på Halmstad, dels i V86 senast i klar ledning.
Olycksfall i arbetet och jag är inne på att vi kan få snabb revansch. Jag kommer att köra lite på chans då Västerbo Exact kan avsluta vasst. Och, spår 11 är inte så dåligt som många tror …
Spikar då? Jo, Double Exposure i Stoeliten och La Camilla Pellini i Diamantstoets final. Taktik? Ja, det är risk för dödens …
I övrigt; 5-stjärnig V75:a både när det gäller spel- och sportsligt.

Mina tankar om respektive V75-avdelning

V75-1: 8 Double Exposure var ute i tre sprinterlopp i fjol, hon var trea på 1.10,7/1609a från spår åtta när Nadal Broline vann, sedan vinster på 1.09,6 och 1.10,1, båda gångerna över 1640a. Ja, hon är flyfotad och trots läget är det Elitlopps-aktuella stoet given tipsetta och bank. 

V75-2: 5 Quite a Quality är en av flera bra hästar i Conrads Lugauers formtoppade stall – i onsdags fyra till start på Solvalla och det blev tre segrar. Såg också att hästen ska tävla barfota för första gången, dessutom också i jänkarvagn och med norskt huvudlag samt att Conrad rankade Quite a Quality som sin bästa chans i Aftonbladet. Motståndet nu är dock tufft och 2 Randemar RD kan bli svårfångad om han lyckas ta ledningen. 7 Tony Afrika var rejäl vid vinst i årsdebuten och efter det har han två V75-vinster. Tufft läge nu men är med i striden. Rysaren är Magic Cash.

V75-3: 4 Illuminati är mer stark än vass, så 2140 är inget plus liksom allt snabbare banor men han är bra och ska tävla barfota. 2 Perfect Dynamite radar upp starka insatser och kan ta tredje V75-segern för i år. 1 Eelis är hyggligt snabb ut och blir svårslagen vid spets.

V75-4: 6 La Camilla Pellini 5-stjärnig vid V86-segern i årsdebuten och jag tar en chans och spikar det 4-åriga stoet efter Ready Cash. Många kommer att strecka på rejält här, men jag har valt bort det alternativet då Reijo Liljendahls 4-åring har ett bra läge och i bästa fall blir det ledning – i värsta fall dödens …

V75-5: 6 Vlad del Ronco var inte till sin fördel senast men det finns förklaringar, så jag utgår från att 5-åringen är som vid de två V75-vinsterna i februari/mars. 2 Harran Boko spikade jag senast och Lugauers 5-åring vann säkert från ledningen. Nu är det bilstart och då kan han bli het. 9 Thriller NP är stark och kan få loppet.

V75-6: 11 On Track Piraten fortsätter att rada upp V75-segrar och är mitt drag trots spåret. Fem streck där Probo OP är rysardraget.

V75-7: 3 Global Trust är snabb ut och håller han ut 4 Weekend Fun kan det bli en spetsseger, men det kan bli fartfest och då gynnas 1 Velvet Gio, 9 Hawk Cliff och 11 Västerbo Exact – ja, jag är optimistisk angående Västerbo Exact!

Mitt systemförslag till V75 på Solvalla

V75-1: 8 Double Exposure. Res: 2-7.
V75-2: 2, 5, 7, 11. Res: 10-1.
V75-3: 1, 2, 4, 8. Res: 11-5.
V75-4: 6 La Camilla Pellini. Res: 3-11.
V75-5: 2, 3, 6, 9, 11. Res: 1-4.
V75-6: 1, 2, 4, 6, 11. Res: 5-3.
V75-7: 1, 3, 4, 9, 11. Res: 5-7.
Systemet är på 2000 rader och kostar 1000 kronor. Om man också singelstreckar nr 11 On Track Piraten i avdelning 6 blir det systemet på 400 rader och det kostar då 200 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com