Travtips till V75 Solvalla Lördag 30 Mars 2019 Start: 16.20

Jättefin sport när Solvalla bjuder på V75 finaler. Mycket bra klass på loppen och höjdpunkten är Gulddivisionen i lopp 6 som också är kval till Olympiatravet. Vi streckar dock på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till!

V75-1: Ranking: 8, 2, 9, 7, 4, 5, 6, 3, 1, 10 

Favoriten: 8 Double Exposure med Örjan Kihlström blir omgångens största favorit och det är berättigat. Tränare Daniel Redén låter uppåt och tror att hon kommer göra en mycket bra prestation direkt trots lite vila. Läget är svårt längst ut på vingen bakom bilen, men det mest troliga loppscenariot är att stallkamraten In Toto Sund spetsar initialt och släpper när Örjan kör till. Från spets är det toppchans, men hon har visat att hon även klarar en resa i dödens och bör vinna detta lopp oavsett position. 

V75-2: Ranking: 2, 5, 11, 7, 10, 1, 6, 9, 4, 12, 8, 3 

Favoriterna: 5 Quite a Quality och 2 Randemar R.D. bäge ska räknas med bra chans där den sistnämnde får tipsnicken. Peter Untersteiner lär ladda vad som går och lyckas han hålla upp spets är det fin chans att det håller hela vägen. 

Draget: 11 Magic Cash med Örjan Kihlström kan få ett fint lopp i draget trots bakspår – blir det hård körning där framme kan han vara starkast till slut. 

V75-3: Ranking: 2, 1, 4, 8, 9, 5, 10, 6, 11, 3, 7, 12 

Favoriterna: 2 Perfect Dynamite och 4 Illuminati jämnt spelat mellan dessa och bägge ska räknas med bra chans från fina lägen – tipsnicken till den förstnämnda då han är snabbast från start av de två – kommer han till spets räknas han med mycket bra chans. 

Dragen: 8 Global Undecided och 9 Leader Brodde är endast streckade till 3 % respektive 2 % i skrivande stund – bägge har kapacitet att skrälla och är spännande skrälldrag till låg streckprocent. 

V75-4: Ranking: 7, 3, 6, 2, 14, 5, 11, 9, 1, 13, 12, 4, 15, 8, 10 

Favoriterna: 3 Thanasi Bob och 6 La Camila Pellini är jämna streckfavoriter och ska bägge räknas med chans. 

Draget: 7 Velegance med Peter Untersteiner är endast streckade till 5 % i skrivande stund och är ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i jakten på lite större utdelning. Var tvåa i senaste starten bakom Thanasi Bob utan chans mot denna men gjorde ett starkt sistavarv i spåren. Stoet har bara gjort två starter i sin nya regi och bör ha gått framåt med de lopen i kroppen. PU låter uppåt om chansen och från springspår kan det bli spets och kommer han dit kan det vara spets och slut – kul drag till låg streckprocent. 

V75-5: Ranking: 2, 3, 11, 9, 6, 1, 5, 10, 4, 8, 7 

Favoriten: 2 Harran Boko Conrad Lugauer blir stor favorit och får tipset. Är väldigt startsnabb och lyckas han hålla spets utan att det kostar för mycket kan det hålla hela vägen. Han är dock inte helt pålitlig och galopperar ibland så en gardering kan vara på sin plats. 

Dragen: 3 Electrical Storm och 11 Melby Club det är jämnt bakom favoriten om denna kommer bort – framför allt hästarna 9, 6, 1 som får en hel del streck på sig och alla ska räknas. Electrical Storm är snabb ut och endast streckad till 5 % är han ett spännande drag i loppet – han är snabb ut och spetsar han kan det hålla hela vägen. Mellby Club såg lysande ut senast vid comeback efter uppehåll. Formen bör vara framflyttad och blir det fart på loppet har han en stark avslutning – endast streckad till 4 % är han ett roligt drag i detta öppna lopp bakom favoriten om man garderar. 

V75-6: Ranking: 6, 3, 1, 11, 4, 5, 2, 12, 7, 10 9 

Draget: 6 Milligan´s School får tipsnicken som A-häst/Utgångshäst i en jämn Gulddivisions final som också är uttagningslopp till Olympiatravet. Står bättre till än tidiga förhandsfavoriten On Track Piraten och bör få ett fint lopp utvändigt. Formen bör vara framflyttad sedan senaste starten efter vila och här kan det bli körning om spets och hårt tempo inledningsvis – Handsome Brad, Elian Web och 4 Västerboonthenews är alla startkatapulter och det lär bli körning första 500 meterna i alla fall – då kan Milligan´s School vara starkast till slut. 

V75-7: Ranking: 3, 1, 4, 5, 9, 7, 11, 8, 12, 10, 6, 2 

Favoriten: 3 Global Trust får tipsnicken. Från spår 3 bakom bilen är det bra chans till spets – kommer han dit ska det vara toppchans. Kommer han inte dit är han sårbar och då kan en gardering vara på sin plats. Mycket öppet och jämnt bakom favoriten – första motbuden är Velvet Gio och Weekend Fun som också bägge lär laddas från start – kommer någon av dessa till spets kan det hålla hela vägen. 

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com