V75 Boden 31/3-19

Ja, det är återigen dags för ”löne-V75” på söndagen och denna gång är det Boden som arrangerar. Och vilken bra omgång man fick ihop! Det var bra fart på anmälningarna, hela 332 st (!) och man hade kunnat dela upp den här dagen på minst två tävlingsdagar. Här tvekar inte tränarna att anmäla i alla fall! Omgången ser också ruskigt intressant ut då jag anar ett flertal favoritfall och det lär bli bra betalt till slut om jag är rätt ute! Häng på, nu åker vi!

V75-1, 2640:

Ett lurigt kallblodslopp inleder där 9 Tangen Haap är klar favorit. Något som han ska vara då han förmodligen är bästa hästen i fältet. Björn Karlsson är dock inget att lita på, senast körde han bort hästen rejält då han satt och sov för länge i ryggar. Går han i tid här är han svår att stå emot, det fattar jag, men jag är inte säker på att det blir så. 7 Järvsöodin svek rejält i sin årsdebut senast och stod inte att känna igen. Nu har han spetsläge och hittar han dit samtidigt som han hittat formen så är det ingen omöjlighet att han kan hålla undan. 2 Moeses blandar och ger i loppen men har han en bra dag kan han vara med och kriga om segern. Distansen passar och kapaciteten finns. 3 Lome Diamantgör årsdebut och var segerlös under fjolåret. Likväl går han klart bra över distansen och med Mika Forss i vagnen kan vad som helst hända. 13 Bro Viking kan en hel del när han är på humör. Jag har jagat honom tidigare och vägrar att släppa honom än. Distansen passar fint och han kan avsluta vasst. Det kanske kan gå… 11 Uggla I Mossen har öppnat året tungt och varit fjärran från formen. Men jag vet vad hon kan och klaffar det på vägen är hon inte golvad trots allt.

Rank: 7-9-2-3-13-11-4-15-1-6-14-5-12-10-8

V75-2, Stolopp, 2140:

15 Hope And Dreams har gjort två starter efter en lång skadefrånvaro och spurtat vasst i bägge starterna. Man har medvetet tagit det lugnt med henne i loppen och hon har svarat bra på detta. Formen pekar alltjämt uppåt och hon har ett tungt och snabbt slutvarv att tillgå. Trots det usla läget med 40 meters tillägg och många att runda tror jag hon både tuggar och blåser ner samtliga till slut ändå. Hon är helt enkelt för bra för det här motståndet!

Rank: 15-9-7-4-5-11-8-2-3-10-14-13-12-1

V75-3, Scandal Plays minne, 2140a:

5 Selmer IH avslutade fjolåret med att tvåla dit Perfect Spirit i Breeders’ Crown-finalen och inledde det här året med en enkel seger i ett billigt lopp. Han såg ut att ha övervintrat väl och han går en spännande säsong tillmötes. Han är inbjuden till Seinäjoki Race om två veckor och därmed lär man nog inte köra slut på honom i det här loppet. Det är fullt möjligt att han tar hand om ledningen och vinner busenkelt, men jag har hittat några motbud och provar att gardera. 12 Callela Leonard gick en rejäl repa sista 500 senast och gick undan till en lätt seger. Han såg helt lysande ut och slog dessutom ganska bra hästar. Formen är på topp, läget är uselt, men jag tror ändå att han är med och slåss om segern. 6 Mr Golden Quick var en följetong på V75 förra året och han lär dyka upp där även i år. Han avslutade klart godkänt senast och med en ryggresa fram till 300 kvar kan han avsluta ruskigt fort till slut. 9 Hesiodsatt fast i årsdebuten senast och fick aldrig chansen. Barfota nu och lopp i kroppen gör att han kan utmana om han får en fin resa. 7 Magnifik Brodde satt även han fast senast och fick inte heller han fritt. Han är stallkamrat med favoriten och det är väl otroligt att han ska bråka med denne, men kan ju avsluta vasst och kanske inte är helt golvad trots allt.

Rank: 5-12-6-9-7-10-11-4-8-2-3

V75-4, 2140:

Här kladdar jag på rejält och tar med åtta hästar!, men inte favoriten 6 Aging Well! Han gör årsdebut och har bara gjort fem starter i livet hittills. Han saknar därmed lopp i kroppen och rutin, vilket gör att jag tror han är chanslös här. Tipsettan till 12 Kingofthehill F som satt fast senast. Gick bra i två starter på Solvalla innan det och har ett intressant läge här. Kan hamna bra till direkt och jag tror han har en bra chans att vinna. Dock tror även Malla på honom vilket drar ner chanserna lite…. 13 Atlas Eagra har gjort det bra i år och är i bra form. Kan få en bra start och en fin position direkt. Med i segerstriden. 8 Lexington Tooma har inte fått till det än i år, men närmar sig en seger. Den kan komma här och han blir spännande att se vad han kan göra bakifrån. 14 Mellby Fog är bra i grunden men handikappas av ett besvärligt utgångsläge. Skulle det lösa sig tror jag dock han är med och krigar om segern. 4 Just In Time LA är obesegrrad i år och formen är såklart bra. Kan definitivt hugga om segern. 3 Twice Kronos gick undan lätt från spets senast och såg riktigt fin ut. Lite slö från start men desto piggare efter en bit. Kan han köras till ledningen återigen är han med i striden. 11 Filippa BR och 9 Abrystir är inte så tokiga och kan skrälla om allt klaffar för dem.

Rank: 12-13-8-14-4-3-11-9-10-2-6-7-15-1-5

V75-5, 2140a:

Här går jag emot allt jag tror på och spikar 6 Quito Lane. Han gör årsdebut och dessutom debut i ny regi. Jag gillar inte att spika hästar som gör årsdebut, men den här är snabb som en vessla från start och motståndet är inte mycket att hurra över. Jag tror helt enkelt han leder det här runt om.

Rank: 6-11-9-4-2-1-5-7-10-8-12

V75-6, 2640:

Även här kladdar jag på rejält och drar till med hela nio hästar. Och även här ratar jag favoriten! 11 Cobourg Hanover är dagens skämtfavorit då han för det första bara går i ledningen och för det andra så är lång distans ingen fördel för honom. Schas! Tipsettan till 1 Falcon WF som hängde på helt ok bakom Selmer IH senast. Här blir det förmodligen ledningen och han kan hålla hela vägen. 9 Celsius Evo är stark och gillar distansen. Dock är han lite trög av sig, men får han upp farten i tid blir han svår att stå emot. 7 Mr Matjes gjorde det bra senast och kan blanda sig i det hela här också. 6 Dwight Sisu var bra senast och vann på ett bekvämt sätt. Bra läge här och lär vara en av dem som gör upp om segern. 13 Oleander Face är i fin form och har en sylvass avslutning. Segerstrider med klaff på loppet. 4 Valnes How Lovely är inte så tokig och kan skrälla här, liksom 5 Jetline som nu har lopp i kroppen och körs av en proffskusk den här gången. 15 Willy Wingston är en segervan herre som är i bra form och ska nog inte nonchaleras här. 14 Zorro Swing kan allt ibland och får hänga med på kupongen.

Rank: 1-9-7-6-13-4-5-15-14-10-11-2-3-8-12

V75-7, 1640a:

8 Upstream gjorde comeback senast och vilket intryck han gav! Han var laddad hela loppet och när Ulf släppte av honom med 300 kvar small det bara till. Han avgjorde plättlätt och såg mycket fin ut. Med det loppet i kroppen tror jag han blir enormt svårslagen oavsett vilken väg han tar från det här tråkiga läget. Jag tror han bara är bäst i det här loppet!

Rank: 8-11-5-9-1-12-4-2-3-10-6-7

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com