V86 Bergsåker/Solvalla 3/4

AVDELNING 1

A 7,11 B 6,3,2 C 5,9,10 C/D 8 D 12,1,4

Yieldson har bra fart i benen och Claes Sjöström sitter troligen i ledningen tidigt med sin, som namnet antyder, Yield Boko-avkomma. Hästen har en hel del fart i sig och lyckas han hushålla med krafterna bättre än vid den senaste starten kan han bli svårfångad.

Blir så inte fallet räknar jag med att Deep Pockets står som segrare. Den här Ready Cash-avkomman är rejäl och har goda fartresurser. Det mest gynnsamma vore om Adielsson får tillfälle att styra upp utvändigt ledaren, och därifrån reglera loppet. Ses dock med chans även bakifrån och jag tror att loppet står mellan dessa två.

AVDELNING 2

A 7 B 2,3 B/C 1 C 4,5 C/D 9 D 6,8

”Tarzan” har form på stallet och har två jänkare till start i det här fältet. Hästarna är ganska jämnbördiga även om Brothers n’ Arms möjligen är strået vassare.

Jag hade ganska hyggliga förhoppningar om hästen i sverigedebuten, men fick vänta tills senast innan han visade sitt rätta jag på svensk mark. Årsdebuten gav verkligen mersmak och det var ett bra tryck i honom loppet igenom. Nu är det optimal distans och vi har skoryck att vänta.

Det ser onekligen intressant ut och Kevin Oscarsson lär göra ett ordentligt försök mot ledningen. Når han den positionen tror jag att ekipaget står som segrare när loppet summeras.

Favorit blir Harrington och visst kan han utmana. Hästen har en helt annan hårdhet än motståndarna som Brothers n’ Arms mötte senast och i sina bästa stunder är Nurmos häst väldigt bra.

Formen har dock varit sådär och trots sin hårdhet ställer jag mig frågsam till om han plockar ner den barfotadansande jänkaren från Melanders formstall, från utvändig position.

Nurmos häst är mer stark än snabb och distansen är ingen fördel. Därför håller jag Hungarian Hotwax som främst emot min tipsetta. Thomas Lönns Orlando Vici-avkomma gjorde det bra i årsdebuten och ska ha gått framåt med det loppet i sig.

Hästen kan lägga iväg ganska bra den första biten och Thrust Control är ingen raket iväg. Jag räknar med att Melander gör allt han kan för att svara ut Hotwax i hopp om att sedan kunna släppa till Oscarssons styrning, men skulle han misslyckas kan den sistnämnda få en jobbig resa.

Hungarian Hotwax har besegrat Harrington utan några större problem från ledningen och hästen säljer sig dyrt från den positionen.

Gällande Thrust Control så kan vi nog få se fina prestationer av honom framöver men från läget är han inte het och hästen behöver nog något lopp i sig. Gynnas av tempo då han är ganska stark och har gått bra trots flertalet tuffa lopp mot bra motstånd i staterna.

AVDELNING 3

A 10 B 6 B/C 4 C 11,1 C/D 5,3,12 D 7,2,9

Imagine Boko är solklart den bästa hästen i fältet om man ser till grundkapaciteten. Förra året krossade hon Simb Gagarin från utvändigt ledaren och segrade överlägset före hästar som Townshend Broline, Tony Afrika och Night Brodde.

Kadabra är fader och det framgångsrika Garland Lobell-blodet finns hos mödernet. Felfri tror jag att han bara vinner mot det här, överlag, ganska bleka motståndet. Det är dock ingen häst jag litar på och de ständiga galopperna är ett stort orosmoln.

Gardering är därför befogad och det finns framförallt ett intressant motbud.

Twist N’ Face är den som är främst emot i segerstriden. Det här är också en häst som tål att tugga ner motståndet utvändigt och märren ger sig motvilligt i upploppsduellerna.

Stammässigt ser det bra ut med det franska blodet via fadern Kiss Francais, och det amerikanska via modern Star Chip, som bland annat har lämnat efter sig Pajas Face.

Hästen kan öppna vettigt och sitter bra på det tidigt. Galopperna har mestadels kommit i voltstart så jag litar på att hästen är stabilare bakom vingen. Stämmer det kan hon ge Imagine Boko en match.

AVDELNING 4

A 9 B 7,5,2 C 6,4,8 D 1,3,10

Fältet var litet senast och Isco Boko var inte indragen i någon värre körning, men han plockade enkelt ner kapabla Raya Piraya och Djuses Muslce Hill-avkomma är riktigt bra.

Det är flertalet betrodda ston i loppet och jag anser att Isco Boko är både tuffare och snabbare än dessa. Hästen ses med god segerchans oavsett upplägg då det främsta motbudet inte har toppform.

True Devotion är klart värst emot trots årsdebut. Hästen visade prov på hög kapacitet förra året och kan öppna väldigt raskt bakom bilen. Jorma är inte känd för att ta det lugnt från start och jag räknar med att ekipaget sitter i front tidigt.

Favoriten tror jag är den något bättre hästen, men True Devotion är bra och vinterträningen kan ha fört fram henne ordentligt. Får Jorma bestämma för länge där framme kan det bli jobbigt även för Djuses häst att plocka in längderna.

Woolies är stark och rejäl, distansen är därför gynnsam. Hästen är dock lite knepig i aktionen och hon har inte samma fartresurser som ovannämnda.

Bear Victory är luringen. Hästen var mycket bra senast och vass vid segern för några starter sedan. Får en bra position tidigt och ska räknas vid gardering.

AVDELNING 5

A 2,1 B 14,13,7 C 9,3,5,12 D 8,6,10,4

B.W.Mimmi stod för en mycket bra insats i årsdebuten då hon plockade ned kapable Eigelands Fredrik från utvändigt ledaren. Det finns ordentlig kapacitet i henne, men hon är samtidigt notoriskt osäker och har galopperat bort mycket pengar.

Från det aktuella spåret har hon galopperat tre gånger av fyra och startmomentet är en farhåga. Men man ska ändå ta med sig att hästen kan ha mognat inför femåringssäsongen och vid felfri avgång tror jag att hon vinner det här loppet från rygg ledaren.

Travar inte min tipsetta så har Diadem Viking bra chanser att spåra runt om. Elfvings kallblod är ingen glänsare på banan men gör alltid sitt jobb och i ledningen är hästen effektiv.

Dessa två sticker ut och där bakom ser det öppet ut. Somliga av hästarna på dubbla tillägg är kapabla, men det är tufft att jobba in de där längderna.

Ett sto som har moralen för det är Vesle Maia och får ekipaget en hygglig start från springspåret kan hon bli farlig om tempot hålls uppe.

AVDELNING 6

A 10 B 8 C 5,3,6,7,1 D 4,2,9

Det är inte helt osannolikt att Jorma Kontio sitter i ledningen efter första kurvan med El Fitzgerald. Träffar han rätt från springspåret och sänder ordentligt är jag tveksam till om spetskandidaterna på den främre volten verkligen vill ge sig in i någon längre körning.

När favoriten spets är det en mycket stor fördel då övriga tilläggshästar gärna vill ha det lite serverat. Hästen ska dock ha bra chans även från positionen utvändigt ledaren med tanke på formen hos motståndarna och de förväntade utrustningsändringarna. Spik.

Beutiful Bacardi har jag jagat ett bra tag men hästen har inte visat den rätta glöden. Det känns dock ändå som att hon är den som främst kan utmana favoriten om denne sviker. Melanders stallform är bra och även om han ligger lågt inför starten så är kapaciteten hög hos stoet när det stämmer.

AVDELNING 7

A 1,11 B 2,7 B/C 5 C 4,9,8,10 D 12,3,6

Global Unlimited står för klassen i gänget och Adielsson har löst sådana här lägen tidigare. Erik har siktet inne på att ta sig ut tidigt och är hästen i ordning kör han framåt när tillfälle ges. Får kusken reglera loppet utvändigt sista varvet vinner Svantes SJ’s Caviar-avkomma. Hästen är härdad i mycket tuffare sällskap än detta.

Det är dock lite frågetecken på formen och chansen finns alltid att han blir kvar alltför länge på innerspåret.

Skulle så bli fallet gynnar det Scarpetta som tillhör de mer kapabla bakom favoriten. Hästen slutade trea, före sjundeplacerade Global Unlimited, i det förra loppet och har en vass avslutning till sitt förfogande. Nu vankas det även lite spännande utrustningsförändringar och det blir rycktussar för första gången.

Hunkydory Degato möter tufft motstånd men kan öppna bra vinnarhålet bakom spetsfavoriten Le Chapeau är aktuell. Märren är stark och får Sjöström upp i sulkyn den här gången, utmanar med lucka.

Le Chapeau är effektiv i spets och kan absolut leda loppet länge om han slipper utstå alltför tuff press. Mats Bucht är dock ingen kusk som vinner ihjäl sig och 2 segrar på de 56 senaste starterna väger inte tungt.

Crackajack har en hel del kapacitet i sig och hittar kusken ner i ett vettigt slagläge bör det vara bra chans till en framskjuten placering. Oskar upp är intressant och även den här känns hetare än den förmodade spetshästen.

AVDELNING 8

A 2 B 7,1,4 C 6,8,3,5

Flera högklassiga hästar gör upp och tipset ger jag till Redéns glassiga Sorbet. Hästen har tre raka med skor på hovarna och höjer sig markant med barfotabalansen. Daniel har höga förhoppningar om honom framöver och kanske kan han utvecklas fullt ut som åttaåring.

Att Sorbet är urstark och tål att göra grovjobbet utvändigt ledaren är inget nytt, och positionen utvändigt ledaren kan det bli den här gången. Det är dock flera som vill till spets och ekipaget kan bli avlöst utvändigt i inledningen.

Ett ekipage som kommer att ladda för fullt är Robert Bergh med Muscle Hustle. Bergharn sänder vad som går för att trycka sig förbi Charrua Forlan och Volstead då han har en häst i full form, men det kan bli svårt från spåret. Om spets kan han stå emot Sorbet länge.

Både Volstead samt Charrua Forlan kan det fattas en del i formmässigt och det räcker nog inte för att besegra en barfotadansande Sorbet från ett perfekt utgångsläge.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com