Två spikar av klass kan ge jackpot på fem och sex rätt

Visst har ni hört det förut, alltså att Campo Bahia och Cyber Lane spikas? Ja, jag ställer mig i kö bakom alla i landet som gjort samma tråkiga val för en trolig utgång i V75.
Expressens travorakel Bengt Adielsson brukar varna för att allt talar för en lätt omgång och därmed ingen utdelning på fem rätt och alltså jackpot.
Frågan är om det inte ska utlysas jackpot-varning även på sex rätt?
Ja, det var länge sedan det fanns så givna singelstreck som Campo Bahia och Cyber Lane.
Och, i övrigt finns det också flera starka favoriter, så det kan bli en omgång utan skrällar.

Jag köra fyra hästar och kan skrälla

Jag kör sju hästar denna lördag, där fyra startar inom V75 och ska sanningen fram streckar jag kvartetten på mitt system.
Bella Godiva är en mega-rysare i stoloppet. Hon var grym efter galopp senast och travade i 1.13-tempo i två varv. Tänk om hon gör om den prestationen – ja, undantaget galoppen?!
När det skrivs är hon en 1-procentare.
Cobbys Olifant är lågt rankad i Guiden (åtta) och Ronden (elva), så tydligt har jag missat något. Fast jag har inte en aning om vad för jag räknar med att segerstrida med den här kapable 5-åringen.
Och, han var en 5-rocentare i torsdags.
Youngblood Pellini har liksom Cobbys Olifant tränat starkt den här veckan.
Han vann ett V86-lopp på ett fint sätt, fick drömläge nu och kanske släpper jag ledningen till Victory Islands. Min 6-åring kan skrälla som 7-procentare.
Global Takeover V75-vann på Momarken och kan överraska som 6-procentare i ett ytterst jämnt ”Silver.

2020 måste V75 få starta 14.30

Travtränarnas Riksförbund har haft årsmöte och det är två saker som önskas.
1) Att 14.30 blir starttid för V75 och målet är att det ska bli en realitet 2020.
2) Fasta propositioner likt V75 och det som kallblodssporten har, allt för att våra hästar ska få visa upp sig mer på hemmabanan och slippa resa så mycket.
I övrigt; nu ska hingstar/valacker få tävla upp till 14 år. Ett märkligt beslut som i praktiken inte har någon betydelse för travsporten.

Mina tankar om V75-loppen på Jägersro

V75-1: 3 Adde SH var duktig i årsdebuten och kan spetsa, så det är väl hästen att slå. 9 Gambit Brodde och 10 Hurricane River drog bakspåret över 1640 meter och det är inget direkt plus på Jägersro fast jag tror mycket på just Hurricane River och väljer att tippa Ola Samuelssons 4-åring etta. 4 Dallas är loppets rysare men jag får stå över Maharajah-sonen med tanke på att systemet då blir för dyrt.
V75-2: 4 Campo Bahia har visserligen minst rutin med sina sex starter men han är den enda miljonären i detta 7-hästarsfält och Muscle Hill-sonen har överlägsen kapacitet. Ja, det är väl bara galopp emot. Spik.
V75-3: 7 Cyber Lane gör sin första start på över fem månader, han har spår 6 bakom bilen och är han lika blixtrande startsnabb nu som i fjol får stallkamraten 4 Day or Night In och Joakim Lövgrens 3 Racing Mange vara riktigt på tårna för att svara ut Cyber Lane i startrusningen. Nej, jag spikar Cyber Lane – spets och slut. 
V75-4: 4 Sobel Jasmine var fin i årsdebut och nu ska det bli barfota runt om för första gången vilket är ett plus.15 Tropicana Ås har jag vunnit med på 1.13 blankt över 2140 och Riordans 5-åriga sto går ett intressant år till mötes. 9 Queen of Sand barfota för första gången. Rysaren är 3 Belle Godiva! Jag var trea med henne senast efter en startgalopp där hon tappade många meter men sedan gick det verkligen undan. Hon är knepig i starten men vid felfritt kan det bära ända hem.
V75-5: 3 Victory Island fick en tuff resa senast när jag vann med 1 Youngblood Pellini, så Steen Juul kan få snabb revansch. 1 Youngblood Pellini var jag helnöjd med efter V86-vinsten före just Victory Island och läget nu kunde inte ha blivit bättre, men distansen ser jag inte som något plus. 12 Norton Commander har spår 12 över 3140 meter med det är inget direkt negativt och jag såg att Conrad Lugauer andas optimism. Sju streck, där 6 Adrian´s Fight är långskottet.
V75-6: 1 Harran Boko brukar uppträda lugnt i voltstart och blir svårfångad vid spets. 6 Vikings Preacher utmanar, både om spets och segern. Min 10 Cobbys Olifant är given på kupongen. Han har tränat bra den här veckan och kommer till start med fem starka insatser, bland annat vinst i försök och final i V75. Jag är inne på att han kan slåss om segern och singelstreckar honom på lilla systemet.
V75-7: 1 Baron Gift är draget i ett vidöppet ”Silver” där jag streckar sju, inklusive då rysaren Global Takeover. Jag har kört 6-åringen tidigare och visst kan han snuva Baron Gift på ledningen, men han är nog bäst med ett lopp i ryggar – ungefär som senast då Lutfi Kolgjini V75-vann med honom efter ett lopp i vinnarhålet. Se också upp med 6 Rafiki Fri. Han är nu härdad i Silver och har radat upp starka insatser.

Mitt förslag till V75-system

V75-1: 3, 9, 10. Res: 4-5.
V75-2: 4 Campo Bahia. Res: 5-2.
V75-3: 7 Cyber Lane. Res: 3-4.
V75-4: 3, 4, 9, 15. Res: 10-12.
V75-5: 1, 3, 6, 9, 10, 11, 12. Res: 2-4.
V75-6: 1, 6, 7, 8, 10. Res: 9-2.
V75-7: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9. Res: 4-10.
Systemet är på 2940 rader och kostar 1470 kronor. Om man också singelstreckar nr 10 Cobbys Olifant i avdelning 6 blir det systemet på 588 rader och det kostar då 294 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com