Travtips till V75 Umåker Lördag 13 April 2019 Start: 16.20

Bra klass på loppen och höjdpunkten är Gulddivisionen i lopp 3 som också är kval till Olympiatravet där Propulsion blir jättefavorit. Vi streckar på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till!

V75-1: Ranking: 5, 3, 6, 9, 8, 2, 4, 1 

Favoriten: 5 Milliondollarrhyme med Fredrik B Larsson blir stor streckfavorit. Var lysande vid årsdebuten då han tog en imponerande seger på topptid. Det var första starten som kastrerad och han var lugnare än vanligt då han tidigare visat hetsiga tendenser ibland. Håller han sig lugn har han bra vinstchans i detta gäng – kusken aviserar en lugnare start just för att han inte ska bli het och en gardering behöver inte vara fel om man jagar lite större pengar. 

Draget: 6 Hard Times är en mycket kapabel gäst från Norge. Gjorde 4 starter i Frankrike i början av året utan att få med sig så mycket, men stallet låter mycket uppåt om formen och endast streckad till 2 % i skrivande stund är han jättespännande om man garderar storfavoriten. 

V75-2: Ranking: 10, 3, 2, 5, 12, 9, 7, 8, 4, 11, 6 

Draget: 10 Maverick Dream med Claes Sjöström får tipsnicken. Ser inte ut att bli streckfavorit och då är han det mest spännande draget i loppet. Har gjort 3 starter i sin nya regi och varit mycket bra. Lysande vid vinst senast på topptid över aktuell distans – trivs bäst i spets så läget med bakspår är inte optimalt, men han verkar stark och löser det sig ska han ses med bra chans. 

V75-3: Ranking: 5, 2, 6, 9, 7, 3, 1, 8, 4 

Favoriten: Propulsion med Örjan Kihlström blir jättefavorit och han ska givetvis ses med toppchans. Har inte tävlat på ett tag så det är förmodligen ingen toppform, men på grundkapacitet är han klar tippsetta – tränare Daniel Redén tycker han tränar fint och räknar med en bra prestation direkt trots avsaknaden av lopp. Garderar man favoriten och hoppas på lite ringrost och favoritfall så är Robert Berghs Muscle Hustle det första motbudet. Det finns på kartan att Robban provar i spets och då får inte ens Propulsion ha en sämre dag om han ska ta ner ledaren från dödens. Vill man känna sig säker plockar man med bägge på systemet och den möjligheten finns ju med reducerade system till en begränsad kostnad. 

V75-4: Ranking: 7, 6, 12, 9, 10, 2, 4, 11, 3, 8, 5, 1 

Dragen: 7 Art Kjarvald och 6 Sjö Vinn ska bägge streckas tidigt i detta kallblodslopp över kort distans. Art Kjarvald är inte streckfavorit i skrivande stund men han blir nog det innan spelstopp. Har avslutat jättebra i sina senaste 2 starter och stallet låter påställt och det blir en offensiv styrning mot spets – kommer han dit är det en mycket bra vinstchans. Sjö Vinn är endast streckad till 3 % och även där är det optimistiska tongångar från stallet – i ett öppet lopp är han ett roligt drag. 

V75-5: Ranking: 2, 11, 5, 9, 1, 8, 4, 6, 3, 7, 12, 10 

Draget: 2 Island Life med Robert Bergh får tipsnicken. Har gjort 2 starter i sin nya regi och i senaste starten var han toppfin vid vinst. Är stark och trivs över distansen – han är också snabb bakom bilen och kommer han till spets är det fin chans att han leder hela vägen – endast streckad till 12 % är han mest streckvärd och ett roligt drag som A-häst/Utgångshäst på det reducerade systemet i ett annars mycket öppet och jämnt lopp. 

V75-6: Ranking: 9, 2, 11, 4, 3, 5, 1, 8, 6, 7, 12, 10 

Favoriten: 9 Upstream med Ulf Ohlsson får tipsnicken. Var lysande i debuten i ny regi näst senast. Senast blev det galopp med barfota runt om, det är aviserat skor bak denna gång. Stallet rapporterar att han tränar strålande och låter mycket optimistiska. Bakspår bör underlätta en felfri avgång då han kan vara lite ivrig från start annars – felfri ska han ses med bra chans att ta ner de övriga över upploppet. 

V75-7: Ranking: 3, 2, 4, 1, 8, 11, 7, 5, 9, 6, 12, 10 

Favoriten: 3 Havbergs Knight får tipsnicken. Har varit ute i tuffa sällskap och gjort det mycket bra. Har fin form och då han är startsnabb bör spetschansen vara god här – tål även ett tuffare upplägg och kan även vinna från andra positioner. Kan även bli barfota runt om banan tillåter vilket kan ge en extra växel – han ska räknas med bäst chans. Streckar man vidare är det jämnt där bakom och många med chans. 

Travtips till V86 Åby/Solvalla Onsdag 10 April 2019 Start: 20.30

Omgången ser spännande ut både spelmässigt och sportsligt – en del ganska stora favoriter, men det kan som bekant på spelformen V86 bli riktigt bra utdelning trots att flera favoriter vinner om det blir ett par rejäla skrällar i övriga lopp. Jackpot och cirka 7 miljoner från potten från förra veckan flyttas över till dagens omgång och 8-rätts potten beräknas hamna på minst 14 miljoner kronor som en ensam vinnare kan kamma hem! Vi streckar på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com