V86 Åby/Solvalla 17/4-19

Veckans V86-omgång avgörs alltså återigen på Åby och Solvalla. Inget som jag klagar på då jag tycker den kombinationen är klart bäst. Omgången ser svår ut och jag förväntar mig hög utdelning till slut. Det finns en hel del roliga drag och även en hel del frågetecken på några av hästarna ikväll. Jag kör med två spikar den här omgången, en på vardera bana och de ska dessutom vinna på olika sätt…. Häng på, nu kör vi!

V86-1, 2140a:

Ett riktigt uselt lopp som mer håller P21-klass. Trots det hittar jag en spik direkt i form av 4 Towbar. Han gjorde årsdebut senast och såg stenklar ut när man svängde in på upploppet, men 100 meter före mål slog mjölksyran till och han nästan kröp i mål som trea. Med det loppet i kroppen lär han vara ordentligt förbättrad nu. Dessutom är det bättre distans och han har spetsläge. Jag är helt inne på att han leder det här runt om!

Rank: 4-9-2-5-3-6-7-12-8-10-11-1

V86-2, 2140a:

2 Thelma De Glatigne gjorde ett mycket bra lopp senast och föll med flaggan i topp. Här har hon spetsläge och det ska mycket till för att hon ska missa ledningen. Väl där blir hon svårslagen, men jag dubblar ändå med 10 Ilona Håleryd som såg fin ut senast och avslutade riktigt bra. Kan få en fin resa här och går hela vägen.

Rank: 2-10-9-1-11-6-4-7-8-5-3

V86-3, 2140a:

12 Timotejs Godis avslutade fjolåret fint och visade att hon inte är så tokig. Årsdebut nu och väldigt svårbedömd, men jag tror hon har en bra chans att blåsa ner de andra ändå. 15 Lutecia har varit ute i värre lopp än det här på slutet och är i bra form. Jobbigt läge, men kan mycket väl runda alla om det klaffar. 5 Rejah har inte missat pallen än på åtta starter. Travar som en kråka, men gör bra lopp och får hon ordning på benen är hon med i segerstriden igen. 4 My Choice brakade till spets senast och tog karriärens första seger. Repris här? 10 Greta Silas avslutade bra senast och vann för första gången i karriären. Såg fin ut och seger nummer två kanske kommer här?

Rank: 12-15-5-4-10-1-13-3-6-11-9-14-8-2

V86-4, 2140a:

10 Fighting Bax inledde årsdebuten senast med en galopp efter 100 meter. Kom tillbaka snabbt och avslutningen var klart bra, även om det saknades lite i honom. Förbättrad med det loppet i kroppen och jag tror han bara kör över de andra över upploppet.

Rank: 10-2-3-7-11-12-6-9-8-1-4-5

V86-5, 2140:

Observera att tilläggshästarna står med 40 meters tillägg! Jag tror ändå att starthästarna är chanslösa och streckar fem på tillägg. Tipsettan till 9 Stud Muffin som avslutade bra senast och gick undan till en enkel seger. Travet flyter dock inte alls, men felfri är han ett hett segerbud. 5 Quattro Töll tar inte gärna i så det knakar till slut, men i ett sådant här gäng borde han ändå kunna vara med i segerstriden. 8 Ferry Boko är i bra form och vinner när som helst. Kan det vara dags nu? 10 Can Lane gör årsdebut och är svårbedömd. Kan få en fin resa ändå och är inte golvad. 7 Carlos Milo har två lopp i kroppen och är inte så tokig i grunden. Kan skrälla här!

Rank: 9-5-8-10-7-4-1-3-2-6

V86-6, 2140:

Snacka om svårbedömt lopp! Fyra jänkare som inte vet vad voltstart är, tre av dem gör dessutom Europadebut… 6 Zephyr Kronos har galopperat bort en del pengar i karriären och han har inte varit lätt i Redéns träning heller. Siktas mot Derbyt i september och det är då han ska vara som bäst. Men felfri tror jag han dundrar hem det här också. 7 Samo Different Day gick bra i USA och blir intressant här också. Det är likadant där, felfri är han med och hugger om det. 4 Flight Dynamics är i bra form men handikappas av kusken. Kan få en fin resa och har en vass avslutning. 5 I’m Your Captain är svårbedömd även han men ”Tarzan” har säkert väl förberett. 8 Night Rhythm tappade en hel del på Attraversiamo i sin årasdebut senast. Ska gå barfota fram nu vilket gör honom lite rappare enligt Redén. Det kanske räcker i så fall?

Rank: 6-7-4-5-8-2-3-1

V86-7, 2640a:

4 Mister Niky gillar distansen men gör årsdebut och formen är ett enda stort frågetecken. Blir dessutom väldigt klar favorit och ska garderas. 2 Whipped Eggs tappade en sko senast men gjorde det bra ändå. Distansen är ett plus enligt Bergh och han blir intressant här. 1 Xanthis Coktail trodde jag lite på senast men han straffade ut sig med en galopp. Perfekt smygläge här och han kan avsluta riktigt vasst. Skrällvarning! 9 Vanyar Pil satt fast med rubbet kvar senast och såg riktigt fin ut. Kan avsluta vasst och är inte golvad här. 11 Ibra Sånna har siktats hit och tränaren låter väldigt uppåt. Kan gå bra under slutrundan och kan skrälla. 5 Pane Vino är en annan där tränaren är uppåt. Snabb ut och kanske kan ta sig till ledningen? Kan bli svår att tas med därifrån.

Rank: 4-2-1-9-11-5-6-7-8-3-10-12

V86-8, 2140a:

8 Hungarian Hotwax gick vad han kunde senast men räckte helt enkelt inte till. Bättre distans nu och trots läget tror jag han har en bra chans att dyka upp i segerstriden. 6 I’ll Fixit är i fin form och levererar nästan alltid. Kan avsluta vasst och är med i matchen här. 10 L’amour Bonanza gjorde en bra årsdebut senast och lär vara ytterligare förbättrad nu. Räknas tidigt. 11 Marvelous går ner i klass, men såg lite mätt ut senast och formen kanske inte är där den ska vara nu? Kan dock avsluta vasst och är inte golvad.

Rank: 8-6-10-11-2-1-5-7-12-3-4-9

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com