Quito Lane och Mr Golden Quick singelstreck på söndag på Romme

Närmare 6.000 åskådare på plats när Umåker hade V75 – och det var kaotiskt med långa köer när folket skulle spela.

Orsak? Givetvis kravet på legitimation. Ja, jag får kalla kårar när jag tänker på vad som kan hända på Olympiatravets final 27 april på Åby och under Elitloppshelgen.

I fjol kom det 9.128 personer till finalen på Åby, under Elitloppshelgen på Solvalla var det totalt 45.000 åskådare.

Jämför det med 5.925 på Umåker och ni förstår vad som kan hända i köerna när tusentals på Åby och ”Valla” ska göra sina spel.

Ja, jag tycker att kravet på legitimation är alldeles uppåt väggarna.

En politisk papperskonstruktion av folk som inte förstår bättre.

Två kvinnor som styr trav-Sverige

Däremot har jag stort förtroende för Marjaana Alaviuhkola, ordförande för Svensk Travsport.

Och, Maria Croon, ny vd för Svensk Travsport, verkar mycket kompetent för jobbet. Dessutom har hon trav i blodet, gotländskt sådant och det är alltid ett starkt varumärke.

Travsport av hög klass på Romme

Travfesten på Romme på söndag håller riktigt hög kvalité – ja, att det är hästbrist i Sverige kan man inte tro sett till antalet anmälningar – 145 (!) hästar till sju V75-lopp.

Höjdpunkten är kampen i Guld om en plats i Olympiatravets final. Jag har tippat att Makethemark vinner, det i sin årsdebut. Sorbet och Milligan´s School är dock tuffa motståndare.

Och, Speedy Foxy Vicane är mega-rysaren i gänget.

Ett fräckt singelstreck

Quito Lane kommer att bli hårt streckad och Robert Berghs nyförvärv är för mig en given spik.

Mr Golden Quick är dock en fräck spik i ett vidöppet Silver, där många kommer att gödsla med streck.

Jag har också kopierat Guidens lösning på kallblodsloppet, alltså garderat Månprinsen AM med Bellfaks. Fast både hjärtat och hjärnan säger Månprinsen och Gunnar Melander, men det kan bli riktigt hög utdelning om ekipaget inte vinner och lite sniken är man ju.

Intressant i sammanhanget är att det blev dubbel-jackpot i Gävle, så nu kan en ensam vinnare på Romme ta hem 35 miljoner. Och, skulledet också bli jackpot på Färjestad denna fredag och på Klosterskogen på lördag blir det ännu fler miljoner i 7-rättspotten.

I övrigt; nu är det drygt en månad till Elitloppet.

Mina tankar om V75-loppen på Romme

V75-1: 6 Emile Zola Sisu har inte startat sedan 16 oktober, men ni har hört det förr; Timo Nurmos har alltid vältränat inför årsdebuten. Svante Båths 8 Deep Pockets är en given utmanare, precis som Claes Sjöströms 9 Bizzi Blizz. Heltäckt? Ja, förhoppningsvis.

V75-2: 12 Southwind Feji är en fenomenal segermaskin som vunnit förr på Romme under liknande förutsättningar. Hon spikas på lilla systemet men sju streck på det stora. Rysare? Ja, hemmahästen 7 Patricia Zaz.

V75-3: 1 Makethemark i ledningen i årsdebuten vore inte helt fel, så starten spelar roll. 6 Sorbet är kanske annars den givne tipsettan men det är tuffare nu än senast. 9 Milligan´s School är den som kan få loppet och 2 Speedy Foxy Vicane är rysaren.

V75-4: 8 Månprinsen AM med evigt unge Gunnar Melander är ett av Sveriges häftigaste ekipage. Normalt vinner teamet från Bollnäs ett sådant här race nio gånger av tio men nu ryggar jag Guiden och dubblar systemet med 6 Bellfaks med Jan-Olov Persson. Vilken duell det kan bli mellan de två storheterna.

V75-5: 4 Quito Lane är snabb ut och han trivs bäst i ledningen. I stallet pratas det om att han kan neråt 1.13 på distansen så då är det bara att spika Robert Bergs nyförvärv.

V75-6: 4 Mr Golden Qvick och Magnus A Djuse har två raka V75-segrar efter vassa avslut i 09-tempo. Hästen är bättre ut i volt än i bilstart, så nu kan det bli en hygglig position och jag väljer att singelstrecka.

V75-7: 5 Sign Me Up Too svarade för några starka insatser i fjol och visade i årsdebuten att 2019 också kan bli ett år i dur. 4 Ural är minst lika bra och blir svårfångad om det blir spets. Jag streckar en sextett där 8 Global Undecided är rysaren. Han gynnas av tuff körning i täten.

Mitt systemförslag till V75 på Romme

V75-1: 6, 8, 9. Res: 3-2.

V75-2: 1, 7, 11, 12, 13, 14, 15. Res: 9-6.

V75-3: 1, 2, 6, 9. Res: 3-7.

V75-4: 6, 8. Res: 5-10.

V75-5: 4 Quito Lane. Res: 6-3.

V75-6: 4 Mr Golden Quick. Res: 8-11.

V75-7: 3, 4, 5, 6, 8, 9. Res: 12-11.

Systemet är på 1008 rader och kostar 504 kronor. Om man också singelstreckar nr 12 Southwind Feji i avdelning 2 blir det systemet på 144 rader och det kostar dår 72 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com