V75 Klosterskogen 20/4-19

V75 Spring Race rullar vidare och hamnar på påskaftonen i Norge och Klosterskogen. Banan är endast 800 meter lång, kurvorna är korta och upploppet mäter hela 220 meter. Lägg därtill att det finns open stretch på upploppet så förstår ni att det kan hända lite grejer i slutet av loppen. Körspö är som vanligt inte tillåtet i Norge och pga det ser drivningarna lite lätt vidriga ut ibland. Omgången ser mycket intressant ut och jag tror det kan bli bra betalt till slut. Jag har kollat med lite norska kontakter, men även bildat mig själv en uppfattning såklart. Nu kör vi!

V75-1, Thai Tanics äreslöp, 2900:

5 Lucky Kentucky har visat fin form på slutet och är snabb ut. Femtespår i Norge är som ett sjättespår i Sverige, dvs springspår, och därmed har han en bra chans att komma till ledningen. Man siktar på spets och slut såklart, men distansen kan visa sig vara i längsta laget om han får press. 10 Höwings Unbeatable har kommit tillbaka efter skador och är på väg mot formen. Har gått bra i Norge tidigare och distansen är bara en plusvariant. Med i striden. 14 Kick Off Classic är bra men handikappas av ett tufft läge. Har dock en sylvass avslutning och är han inte för långt bak med 500 kvar kan han hinna fram. 11 Royaldoodle har vi sett i Sverige tidigare. Numera är han i Norge och formen är hygglig. Norrmännen gapar sig hesa om honom vilket gör att jag rankar honom ganska högt upp. 9 Babycat var fin vid segern senast och visade bibehållen form. Tuffare emot nu, men är inte helt golvad. 13 Soros Kronos är min ständiga käpphäst. Formen är bra, men han står stenhårt inne i loppet. Kanske ett lyxstreck, men kapaciteten finns. 12 Falcon Dragon är i kanonform, men norrmännen är klart tveksamma till om han räcker till här. Jag vägrar dock att ryka på en häst som jag från början trodde skulle ha en bra chans.

Rank: 5-10-14-11-9-13-12-2-8-4-15-3-1

V75-2, Sigvart Larsens minneslöp, 2100a:

7 Sjö Kongen har visat bra form hela året och senast spände man bågen rejält då man mötte den norska eliten. Han hängde med bra till femtepriset och går ju minst sagt ner i klass nu. Han kan vara stenklar, men spåret gör att det kan häxa på vägen. 5 Valle Mattis blandar och ger, men när han fungerar är han riktigt bra. Går en kamp mot 4 BB Terje T om att vara först fram till 2 Stumne Scott och ta över ledningen. Kommer Valle Mattis dit har han en bra chans. 4 BB Terje T är bra i sina ljusa stunder och kan öppna hyggligt. Kommer han till ledningen blir han klart intressant. 9 G Jerken gapar norrmännen högt om. Han var också ute mot norska eliten senast men gick inte lika bra som Sjö Kongen då. Ska räknas tidigt här ändå. 12 Tante Ragnhild var fantastiskt bra senast och hon fick göra grovjobbet själv. Iskallt läge nu såklart och det är svårt att runda ett helt fält på en 800-metersbana, men insatsen senast var så bra att jag inte vågar plocka bort henne. 8 Finnskog Sjefen är en gammal slitare som dock håller bra form. Läget gör att han kan få problem, men han kan flytta på sig till slut och känns ändå inte helt golvad.

Rank: 7-5-4-9-12-8-6-10-11-1-2-3

V75-3, Habibs minneslöp, 2100a:

2 Gretzky BR vann det norska Derbyt förra året och gjorde årsdebut senast. Tog då en enkel spetsseger och såg fin ut. Har ett bra läge här och dundrar till ledningen igen. Svårslagen därifrån såklart. Värsta motbudet 6 Transcendence höll starkt från dödens förra lördagen och är i form, men jag tror han får problem med svängarna på den här banan. Därför blir det spik på den norska favoriten.

Rank: 2-6-4-5-1-8-3-7

V75-4, 2100:

Svårlöst stolopp där jag chansar och går kort! 5 Galaxy W gör debut i ny regi och har gjort en del bra lopp i Holland tidigare. Spåret blev bra, hon ska vara snabb ut och norrmännen tror rätt hårt på spets och slut för det sexåriga stoet. 8 Exploitmyday har hamnat i Frode Hamres stall och gör debut för denne här. Det är också årsdebut så formen är svårbedömd, men träningsrapporterna låter ruskigt bra och jag tror hon kommer göra ett bra lopp direkt. 12 Dreamy Queen var bra vid segern senast och norrmänen varnar lite för henne. Hon har en bra avslutning och kan vara ett kul långskott. 3 Sorella Rick är obesegrad i år och blir storfavorit, men nu är det voltstart vilket är ett gigantiskt minus för hennes del. Jag chansar bort henne!

Rank: 5-8-12-4-13-7-9-3-10-15-11-14-6-1-2

V75-5, 2100a:

2 Marchetti är ruskigt startsnabb och missar inte ledningen, men har en tendens till att hetsa upp sig och dra iväg. Det gjorde han senast och då blev han ett lätt byte över upploppet. Hushåller han med krafterna har han en bra chans att leda runt om. 5 Jefferson Dotcom har vi sett i Sverioge tidigare. Han kan också öppna bra, men jag tror det blir rygg ledaren som bäst. Formen är svårbedömd nu när han gör comeback, men han tränar bra och kan bli farlig till slut ändå. 4 Fighting Joe blev stenhårt diskad näst senast. Visade fortsatt form senast då han avslutade vasst. Han är som bäst när han får spara speeden så länge som möjligt och får han en sådan resa är han given i segerstriden. 12 Faust Boko är förmodligen bästa hästen i fältet, men har sämsta läget. Skulle han hitta en hygglig position så kan hans vassa avslutning ändå resultera. 11 Baxo Epice är i bra form och var fin vid segern senast. Jeppe Juel kan man dock aldrig lita på och han kan köra bort vilken häst som helst. Men Baxo Epice är bra och kan avsluta vasst, så helt borta är han inte.

Rank: 2-5-4-12-11-3-9-8-10-6-7-1

V75-6, Moe Odins äreslöp, 2100a:

4 Lome Brage var riktigt fin vid segern i årsdebuten senast, men det blev ett ganska billigt lopp till slut och det kanske såg bättre ut än vad det var. Brakar till ledningen igen, men då det är 2100 så kan det bli jobbigt till slut. Jag går på det i alla fall och chansspikar 1 Odd Herakles. Han var tapper från dödens senast och gjorde ett mycket bra lopp då. Har fått en liten paus efter det och fick ett perfekt innerspår här. Det är som sagt open stretch på Klosterskogen och Odd Herakles är väldigt speedig till slut. Jag tror han får rygg på ledande Lome Brage här och att han lyckas plocka ner honom invändigt över upploppet.

Rank: 1-7-4-2-3-6-5

V75-7, Klosterskogen Grand Prix, 2100a:

1 Target Kronos har inte rosat marknaden på länge, men här har han läget! Han är snabb ut och jag tror han lyckas hålla upp ledningen. Kan bli svår att tas med därifrån och han kan mycket väl leda runt om. 6 Gigant Invalley var riktigt fin senast och bollade då med Lionel. Formen är således på topp, han kan öppna bra och får en fin position. Kan avsluta vasst också och är med i striden. 4 Montdore är i bra form och har nog utvecklats något snäpp till i Frankrike. Han är snabb ut och trycker han till rejält kanske han kommer till ledningen. Han kan dock vinna även från dödens och är ett givet segerbud.

Rank: 1-6-4-7-2-9-8-3-5-10

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com