V86 Jägersro/Solvalla 24/4-19

Veckans V86-omgång avgörs på Jägersro och Solvalla. Till en början såg det ut som väldigt starka favoriter i nästan alla lopp, men ju mer jag tittat på omgången desto roligare blir den. Och när jag hittade en av mina spikar blev allting jätteroligt! Jag gör två andelssystem den här veckan, mer om det efter genomgången av loppen. Häng på!

V86-1, 2140a:

Håller 1 Machiavelli ledningen har han en toppchans att vinna detta, men han är inte helt stabil från start och då kan det bli mer problematiskt. Går dock bra bakifrån också och hittar han då bara ut i tid kan han blåsa ner alla till slut. Formen pekar uppåt! 6 Gento tog ner Mack Draganfrån dödens senast och var bra, men det var i klart fladdrig stil och det var inte så långt ifrån en galopp. Kan öppna snabbt och kommer han till ledningen är han med i matchen. 3 Everton hade inte en tanke på att vara med senast när det var voltstart. Öppnar ok och det finns en liten chans att det blir ledningen, annars riskerar han en tung resa. Kan vinna, men det kan bli problem längs vägen. 8 Friend Of Nature var trög senast. Gör dock sina bästa lopp i spets och laddar Johnny för fullt kan han faktiskt ta sig dit, trots läget. Skrällchans i så fall! 2 Julia Pellini har årsdebuten överstökad och har en sylvass avslutning.

Rank: 1-6-3-8-2-5-4-10-9-7

V86-2, 2140a:

4 Lesperanza har hamnat hos Björn Goop och gjort två starter i den regin i Frankrike. Såg kanonfin ut senast, men det var trots allt för två månader sedan. Har tränat bra här hemma och fick ett fint läge här. Hon är ruskigt startsnabb och jag tror att hon flyger till spets direkt. Väl där tror jag ingen slår henne och jag spikar!

Rank: 4-1-2-7-8-3-5-6

V86-3, 2640a:

7 Nero Maximus är en riktig sköning som Lugauer kommer ha mycket roligt med framöver. Hästen är snabb ut och med den respekten både häst och kusk har byggt upp så kommer de att sitta i ledningen tämligen tidigt. Går inte att slå därifrån och trots den höga spelprocenten så är det här en bra spik.

Rank: 7-3-4-8-6-11-9-10-12-5-1-2

V86-4, 1640a:

Med en månad kvar till Elitloppet brukar The Onions lopp vara startskottet för den riktiga nedräkningen. Så även i år och 4 Heavy Sound är väl den i gänget som är mest aktuell för en start den sista söndagen i maj. Här gör han årsdebut och det mest troliga är väl att han bara brottar ner alla till slut. Men det är årsdebut och jag gillar inte att spika årsdebutanter, så det blir gardering. 7 Charrua Forlan är ute över rätt distans nu och är snabb som en vessla från start. Hittar han till ledningen här är han med och krigar om segern. 3 Rajesh Face galopperade i sista sväng senast efter att ha gett ledaren en tryckare under slutvarvet. Distansen är i kortaste laget, men felfri går det inte att räkna bort den här ibland hetsige krabaten.

Rank: 4-7-3-6-1-5-10-9-8-2

V86-5, 1640a:

Lärlingslopp, strecka på för allt vad ni orkar! 5 Blue Mustasche spetsade från tolftespår senast och gled sedan undan till en enkel seger. Det kan bli ledningen här också och då är han med i segerstriden. 2 Marys Overandout är också snabb ut, men där släpper man ledningen ibland. God segerchans från spets, besvärligare från rygg ledaren. 3 Countdown Fougett har bra fart i sig och Markus Niklasson kör i bra flyt just nu. Kan avsluta bra och är med och krigar om segern. 6 Zefiro Dei Cedri gick ok senast och formen pekar uoppåt. Ska inte nonchaleras här. 1 Kiara Sånna är i bra form och kan få en fin resa här. Med fritt i tid kan hon ställa till med en skräll. 11 Quantum Le Monde har årsdebuten bakom sig och är inte så tokg. Mäter sig med flesta i loppet fartmässigt och med lite flyt på vägen kan han orsaka korsdrag i kuponghögen… Sista strecket till 4 Elegant Frost som jag främst ser som en stayer, men faktum är att han går bra över kort distans också. Kan blanda sig i det hela med lite flyt. Favoriten 7 Gideon H Renka var fin vid segern senast men riskerar hamna riktigt punschigt på det från det här läget och chansas bort.

Rank: 5-2-3-6-1-11-4-7-12-10-8-9

V86-6, 2640:

Här kommer då min roliga spik! 11 Trovatore är en riktig hårding som älskar kvällens distans. Brukar tyvärr hamna illa till i loppen men har en härlig avslutning och man kan aldrig räkna bort honom. Formen är bra, det visade han senast och ikväll blir det också en spännande kuskförstärkning! Rikard N Skoglund tar över tömmarna ikväll och det ser jag som ett klart plus. Jag tror hästen tuggar ner alla till slut och går hårt på min idé!

Rank: 11-13-10-1-12-4-8-2-6-3-5-7-9

V86-7, 2140a:

Ett vidöppet stolopp och jag streckar faktiskt alla startande. Tipsettan till 10 Marjons Ivory som är stenhård och tål att göra en del själv i loppen. Kan krossa alla. 8 Cavidendron visade stort kunnande förra året och har nu årsdebuten avklarad. Jag blir inte förvånad om hon tuggar ner alla nu. 11 Chiquitita Diablo har en härlig avslutning, kan sänka alla till slut. Det är de tre jag tror mest på, men jag streckar som sagt alla, det kan hända vad som helst i det här loppet.

Rank: 10-8-11-2-4-1-5-12-14-7-6-3-9-13

V86-8, 2140a:

Tre starter i år och inte i närheten av förlust. 3 Cesare Borgia kan vara ett riktigt stjärnämne och har såklart en bra vinstchans här också, men körs av Marc Elias och jag litar inte ett dugg på honom. Därför blir det gardring. 1 Solkattens Chiron har två raka segrar och ser fin ut. Kan få en fin resa här och är inte golvad. 2 Fernando Vixi inledde karriären bra och var lysande vid segern på Solvalla i juli. Därefrer har det dock inte varit lika bra, men visst har han visat kapacitet. Årsdebut nu och tveksamt hur man lägger upp loppet, men han går inte att räkna bort. 10 Look Håleryd gör också årsdebut och är svårbedömd. Kan dock en del och är en tänkbar vinnare om det klaffar.

Rank: 3-1-2-10-7-6-8-9-5-4

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com