Propulsion given bank – Mellby Free chansspik

Olympiatravets final denna lördag är en sportslig höjdare – jag vet det av egen erfarenhet efter segern med Gentleman 2007.
Nu är det Propulsion och Örjan Kihlströms tur. Ja, jag singelstreckar Daniel Redéns världsstjärna.

Efter Heavy Sounds uppvisning i V86 i onsdags på Solvalla kan den oerhört skicklige och framgångsrike tränaren Redén få med tre hästar i Elitloppet.
Om det blir så tycker jag att det är fel.
Två hästar räcker gott från ett stall och Daniel har ju redan fått rosa biljetter för Propulsion och Double Exposure.
Jag räknar med att få en del kritik för det tyckandet och det är helt okey …

Hoppas att yr.no har fel om regn

Om vi ska tror yr.no blir det strålande väder i Göteborg under fredagen men regn och kring 10-12 grader varmt på lördag.
Synd om yr.no har rätt då Åby-banan kan vara känslig för alltför mycket regn. Så sonen Oscar, som är ansvarig för banan, vet vad som väntar. Nåja, vi håller tummarna för att väderleks-profeterna har fel.
Och, i det här sammanhanget måste jag lyfta fram torsdagens uttagningar till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Vilka fantastiska insatser vi fick se på en snabbsprungen bana. Campo Bahia, Attraversiamo, Evaluate, Conrads Rödluva och Racing Brodda övertygade stort vid sina försökssegrar. Ja, det är bäddat för tidernas finaler på Åby 11 maj.

Propulsion bäst men ingen straffspark

Jag skulle tro att Propulsion blir i stor sett allas bank denna V75-omgång. Läget är dock oddshöjande och skulle Cyber Lane nå ledningen kan Johan Untersteiners stjärna bli svårflörtad. 
Även franske doldisen Coach Franbleu har hög kapacitet. Han vann senast före Elitloppsklara Looking Superb och läget nu är ju perfekt.
Även om Propulsion vinner kan det bli bra utdelning på sju rätt. Ni såg ju senast vad som hände trots att mega-favoriten Månprinsen vann – drygt 241.000 kronor för sju rätt.

Mellby Free spikas trots årsdebut …

Omgången håller hög klass, precis som Björn Goops Mellby Free. Hon är en fantastisk travare och jag väljer att chansspika 5-åringen. Visst, hon har inte startat på länge men så har vi hört om många vinnare den senaste tiden.
Och, glöm inte bort Cobbys Olifant i V75-6. Min häst är riktigt bra. Han gör tredje starten för året och han är i fin form. Senast hade vi all världens otur som femma i det lopp Harran Boko vann, så jämnar tur och otur ut sig är vi med på målfotot.

I övrigt; dags för en sjua?! Ja, helt fel skulle det inte kännas om mitt tipsförslag går in. Och, ni som ska till Åby denna lördag ska tänka på att spela i tid – ja, ni vet väl om att det har varit stora problem på både Umåker och Romme när de arrangerat V75. Kravet på legitimation har ställt till det med långa köer som följd och här har travet ett stort problem som måste lösas på något sätt.

Mina tankar om V75-loppen på Åby

V75-1: 10 Antonio Trot har fina meriter i lopp över tre kilometer, visade fin form senast och allt ser positivt ut för Timo Nurmos 6-åring. 11 Ragazzo da Sopra plockade ner Perfect Dynamite senast, nu barfota och med Björn Goop. Jag streckar en sextett där 8 The Real Star kan bli bortglömd. En frän rysare!
V75-2: 6 Deep Pockets kan ta en snabb revansch för V75-misslyckandet senast. Han har bättre läge nu och det finns ju dubbla open stretch på Åby. 9 Norton Commander har hög kapacitet men är hopplöst osäker. 1 Victory Island är given liksom 10 Zaffiro GZO.
V75-3: 4 Heart of Steel visade fin form senast i ett vasst avslut. Kanske smart av Peter Untersteiner att spetsa, sedan släppa till hårt dragande Varieta´Luis för att till slut avgöra från vinnarhålet via open stretch. Och, 3 Milliondollarrhyme får en chans till.
V75-4: 5 Viking Brodde är också en stark Timo Nurmos-häst och visst skulle det vara häftigt om stallet vinner de två loppen över tre kilometer. Fem streck där 7 Livi Nam Nam bara måste med som omgångens rysardrag. Han avslutade starkt senast och vann över 2660. 8 Burning Man har seglat upp som ett stallskrik efter segern senast och att kusken Christoffer Eriksson spikar Petri Puros häst i Guidens V75-tävling för kuskar.

V75-5: 5 Mellby Free har nio segrar och drygt 6,2 miljoner kronor på kontot på 14 starter. Nu gör hon årsdebut efter lång tävlingsvila, men jag är inne på att hon är väl förberedd och bara är bäst trots att Alessandro Gocciadoro kommer med stallskriket 4 Valchiria Op. Ja, jag spikar faktiskt Goops 5-åring.
V75-6: 10 Vlad del Ronco var överlägsen senast i V75-finalen och jag tror att Åby-hästen blir svårstoppad igen. 5 Vincero´Gar lär bli hårt streckad, dock inte min 4 Cobbys Olifant men jag tycker att han är minst lika bra som dem jag nämnt så jag andas optimism. Fem streck här.
V75-7: 7 Propulsion har ingen straffspark, vilket en del vill göra gällande. Jag spikar Redéns stjärna men se upp med Cyber Lane!

Mitt V75-systemförslag

V75-1: 1, 8, 10, 11, 13, 15. Res: 3-14.
V75-2: 1, 6, 9, 10. Res: 7-5.
V75-3: 3, 4, 6. Res: 10-7.
V75-4: 5, 7, 8, 9, 12. Res: 4-3.
V75-5: 5 Mellby Free. Res: 4-2.
V75-6: 3, 4, 5, 9, 10. Res: 7-2.
V75-7: 7 Propulsion. Res: 5-2.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nr 5 Viking Brodde i avdelning fyra blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com