V75 Åby 27/4-19

Dags då för mina egna V75-tankar.

Givetvis är Olympiatravet (V75-7) det stora huvudnumret under lördagen på Åby, men det finns en hel del andra intressanta lopp också och hela dagen andas bra klass. Jag gör något så ovanligt som att bara spika en häst, vilket gör att jag har tre trehästarslås och ett tvåhästarslås. Kan tyckas konstigt, men jag provar detta upplägget idag. Nu åker vi!

V75-1, Olympiatayern, 3140:

11 Elliot Coger var ute mot bl.a Handsome Brad och Milligan’s School senast. Går därmed ner rejält i klass här och med den formen han har så ska han ha en bra chans att ta hem det här till slut. Faktiskt märkligt lite spelad hittills. 1 Amazing Dream varnade jag för kraftigt redan när man körde V75 på Momarken förra månaden. Då galopperade Amazing Dream kort före mål, men visade ändå prov på sin vassa spurt. Var senast ute mot Gretzky BR från lika start, eftersom det var startbil, och gick riktigt starkt under slutvarvet. Kalasläge här och kan mycket väl vara vinnaren. 14 Bullyoung var finare än någonsin näst senast, men fick sedan aldrig chansen då han satt fast med rubbet kvar senast. Formen är på topp, distansen är en fördel och han får en vassare kusk nu. Visst kan det gå!

Rank: 11-1-14-10-15-13-3-6-4-2-12-7-9-5

V75-2, Klass 1, 2140a:

Öppet lopp där jag streckar sex hästar. Plockar dock bort både 10 Zaffiro GZO och 9 Norton Commander då jag av olika anledningar inte tror på dem. Tipsettan till 4 Aquamarin som är ruskigt startsnabb och knappast missar ledningen. Kan hålla hela vägen. 2 Wind Knight såg otroligt fin ut senast som fastlåst med gott om krafter kvar. Kan få en fin resa och är inte golvad. 12 Kees Bokma kan flytta på hovarna rejält och trots läget tror jag han är med i segerstriden. 1 Victory Island handikappas av innerspåret, men hittar han fritt spelutrymme är han med i matchen. 11 Mr Clayton JF gjorde ett bra lopp senast efter två månaders frånvaro. Lär vara framflyttad till denna start och blir intressant. Sista strecket till 6 Deep Pockets som är svårbedömd. Hoppade bort sig så sent som i söndags och såg inte helt fräsch ut. Han är startsnabb och kör Erik till kanske han kan överta ledningen. Bra chans i så fall. 10 Zaffiro GZO är en trög häst som inte gör så mycket mer än det han vill för dagen. Jag tror inte han räcker till här. 9 Norton Commander är fältets bästa häst, men har också fältets sämsta kusk. Jag vägrar att ta med Marc Elias, det blir för dyrt att ha med sådana kuskar.

Rank: 4-2-12-1-11-6-10-9-8-3-5-7

V75-3, Silverdivisionern, 1640a:

4 Heart Of Steel avslutade otroligt vasst senast men hann inte fram till vinnande Perfect Spirit. Någon sådan häst finns inte med idag och han har en väldigt stor vinstchans. Jag dubblar dock med 6 Varieta Luis. Gocciadoros hästar är näst tintill omöjliga att stoppa och hästen är riktigt bra. Kan utmana.

Rank: 4-6-9-2-12-3-5-11-8-7-1

V75-4, Klass 2, 3140:

12 Kennedy har varit på Åby två gånger tidigare. Gått felfritt i båda loppen och vunnit desamma. Det kan mycket väl bli ett hattrick här, men han är inte helt säker på benen än och jag vågar inte spika honom. 8 Burning Man var överlägsen senast och han är riktigt bra i sina ljusa stunder. Det låter väldigt uppåt på honom och han ska ses med hyfsad vinstchans. 9 Winner Bac avslutade bra så sent som i söndags och det från ett svårt läge. Kan han haka på fram till 300 kvar går ingen säker.

Rank: 12-8-9-7-11-4-5-3-2-1-10-6

V75-5, Lovely Godivas minne, 2140a:

4 Valchiria OP gjorde ett bra lopp senast men åkte dit kort före mål. Med tanke på att det var första loppet på ett bra tag och att hon knappt tränat innan så stiger den insatsen i värde för mig. Lär dessutom vara framflyttad formmässigt och har en mycket lämplig uppgift här. Jag tror hon bara mosar sönder hela gänget och spikar utan att tveka.

Rank: 4-9-11-5-2-12-1-3-10-8-6-7

V75-6, Bronsdivisionen, 2140a:

9 Gina Schermer har vi sett tidiagre i Sverige och hon vann på just denna tävlingsdagen förra året. Näst senast, i Frankrike, trummade hon på i hårt tempo i ledningen och gick undan till en säker seger. Senast var motståndet inte av bästa märke, men hon gjorde sin plikt i alla fall. Kan speeda sylvasst och är ett hett segerbud. 4 Cobbys Olifant är snabb från start och lär få en fin resa. Går vasst till slut också och ska räknas tidigt. 10 Vlad Del Ronco kan få en knepig väg fram, men är såpass bra att han är med i segerstriden igen. 11 Pastor Power är hela omgångens roligaste skrällbud. Satt fast med allt kvar senast innan Ingves fick för sig att gå ut tre spår direkt. Det blev galopp såklart, men hästen såg smällfin ut innan det missödet. Kan avsluta vasst och till 0,4% är han enormt spelbar! 5 Vincero Gar hade uppvisning senast på Solvalla. Möter dock tuffare motstånd nu och är lite väl mycket spelad. Men han kanske är så bra som han visade senast? 1 Staro Leonardoåker med på läget. Får en fin resa och kan blanda sig i det hela till slut. Varför sätter man upp Markus Waldmüller på 7 Harran Boko? Hästen är bra, men med den kusken är vinstchansen lika med noll.

Rank: 9-4-10-11-5-1-3-6-2-7-12

V75-7, Olympiatravet, 2140a:

7 Propulsion blir omgångens jättefavorit och han ska vara det också. Avgjorde lätt senast och såg fin ut. Barfota runt om nu och normalt sett vinner han detta loppet oavsett position. Jag har dock Redéns ord gnagande i öronen: ”det är i Elitloppet han ska vara i toppform”….Det gör mig lite orolig och jag garderar! 2 Coach Franbleu dundrade iväg i en stor ledning senast och det i ett hårt tempo. Gick första 2100 meterna i 11-tempo. Sista 300 gick dock i kallblodstempo, men han höll undan till seger ändå. Gör han om den insatsen kan han överraska. 10 Milligan’s School fick en ren preparéstyrning i söndags men avslutade vasst och såg fin ut. Barfota runt om nu och är i fin form. Avslutar alltid vasst och är inte golvad.

Rank: 7-2-10-5-3-1-8-6-4-9

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com