V75 Bergsåker 1/5-19

När jag såg startlistorna för första gången förra veckan så var det inte precis så man hoppade av stolen. Nej, det var mer en stor suck och en känsla av oslagbara favoriter. När jag nu tittat ordentligt på omgången så är jag helt övertygad om att jag hade fel! Omgången ser superintressant ut och favoriterna kan vi jaga bort en efter en! Behöver jag säga att jag tror på hög utdelning? Håll i er, nu åker vi!

V75-1, 2140a:

3 Hankypanky Rubyred kan mycket väl vara kullens näst bästa sto, det är väl bara Conrads Rödluva som är bättre? Hon har nästan gjort allt rätt hittills och var bländande fin vid segern senast. Har naturligtvis toppchans återigen, men möter nu några killar som garanterat kommer bjuda upp till kamp. Samtidigt är hon inte helt att lita på än bakom bilen och därmed är garderingen given. 1 Moses fick punktering senast men höll riktigt bra ändå. Formen är bra, men läget kan vara problematiskt. Blev rädd för vingen näst senast, klarade det senast men nu är det innerspår igen och det kan ställa till det. Felfri är han med i segerstriden. 5 Tale Of Jacks tvingades till ett väldigt högt tempo senast och var av förklarliga skäl trött till slut. Höll ändå bra och gjorde en bra insats. Kan få en fin resa här och är inte golvad. 2 Amour Amour har inte levererat i år, men visade fin uppfattning förra året. Kan avsluta vasst och kan överraska.

Rank: 3-1-5-2-4-7-9-8-10-6-11-12

V75-2, 2140a:

5 Fast And Quick fick en omöjlig resa senast men avslutade vasst och hann fram till seger ändå. Det var en mycket bra insats och gör hon om den är hon med och krigar om segern här också. 13 Global USA svepte hela fältet på 250 meter senast och försvann till en överlägsen seger. Krångligt läge nu, men har hon en lika bra dag igen är hon med och hugger om segern. 10 Fiona Mearas har inte startat sedan januari, men har visat bra kunnande och är inte golvad. 4 Dixie Brick har inlett bra och nu ska man rycka skorna. Intressant såklart och felfri är hon med där framme. 8 Crazymonsterheart har inte vunnit än, men hängde med ok senast och såg fin ut. Startsnabb och Kevin lär ladda vad som går från start. Kommer hon till ledningen kör man där och då kan det vara dags att besöka vinnarcirkeln efteråt. 9 Whitsun Madonna har två raka segrar och har en sylvass spurt att tillgå. Emilia Leo är ett plus och man ska inte nonchalera den här hästen.

Rank: 5-13-10-4-8-9-15-2-7-6-1-12-3-14-11

V75-3, 2140a:

2 Qvidja’s Aapo mötte två kanoner senast i form av Custom Colt och Bythebook. Var en bit efter dem men avslutade mycket bra och såg fin ut efter en lite knepig resa. Kan öppna bra och det kan bli ledningen, men det är inget måste,. Intressant ikväll. 5 Granit De La Roque gick felbalanserad senast då han hade trampat av sig en specialsko innan loppet och någon reservsko fanns inte med. Gjorde med tanke på det en ok insats bakom Gocciadoros kanon Acciaio. Startsnabb och får en fin resa, med i segerstriden. 9 Boxer Shrimp gjorde en bra insats senast, dock i lite tveksam stil. Möter killar nu, men kan avsluta bra och är inte helt borta. 3 Sherlock är inte så tokig och kan övarraqska.

Rank: 2-5-9-3-11-8-4-7-1-6-10

V75-4, 2140:

1 Torpa Olea hängde med bra senast och såg fin ut. Läge för ledningen nu och därifrån kan hon bli svårtuggad. 2 Rus Can fick ge sig mot Månprinsen AM till slut senast, men gjorde ändå ett mycket bra lopp. Sitter inte det i benen har hon naturligtvis en bra chans här. 11 Sort Gulltar inte alltid i så det knakar, men har han en bra dag kan han skrälla. Örjan upp är intressant också. 9 Fylking har två lopp i kroppen och är på väg mot toppformen. Kan avsluta vasst och är inte golvad. Favoriten 15 Guli Tor måste köras på chans för att spara sin speed och jag tror han får för långt fram.

Rank: 1-2-11-9-15-8-6-13-4-5-3-12-10-14-7

V75-5, 3140:

Favoriten 5 Magic Cash har varit bra hela året, men har nu ett femtespår och som jag ser det är det garantigalopp. Därmed ganska iskall för min del och jag chansar bort honom! 15 Explosive Merlot gick i dödens hela vägen senast och höll klart godkänt. Han är stark samtidigt som han har en vass spurt och kan mycket väl runda hela gänget här. 12 Zorro Swing är i toppform och har även han en sylvass avslutning. Med de rätta ryggarna fram till 300 kvar blir han livsfarlig. 1 Actual Star travar som en kråka, men när han håller sig till rätt gångart är han ganska bra. Läget går inte att klaga på, det blir ledningen och han kan hålla hela vägen. 9 Fighting Bax avslutar alltid bra och har han inte för långt fram är han med i striden. 7 Flash Hammering gör comeback och är svårbedömd. Har dock både fart och styrka för att kunna segerstrida och är farlig att nonchalera.

Rank: 15-12-1-9-7-3-4-14-5-11-8-13-10-6-2

V75-6, 1640a:

8 SG Charpentier gjorde årsdebut senast och fick då gå i dödens. Hade gjort sitt med 500 kvar men höll ändå bra och sammantaget blev det ändå en godkänd insats. Lär vara rejält förbättrad med det loppet i kroppen och trots läget tror jag att Jorma bara bombar iväg med honom här. I min värld kan han vinna detta från dödens om det behövs.

Rank: 8-5-11-2-9-10-6-7-12-1-4-3

V75-7, 2140a:

2 Shocking Superman har kommit tillbaka efter skador och har nu två lopp i kroppen. Avslutade ruskigt vasst senast och såg riktigt fin ut. Får en fin resa här och motståndet ser ärligt talat inte så vasst ut. Jag tror han blåser ner alla till slut och chansspikar!

Rank: 2-11-9-12-3-5-10-1-4-6-7-8

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com