V75 Åby 11/5

AVDELNING 1

A 3 B 2,6,5 B/C 4,1 C 11,7,12 D 8,9,10

Rödluvan är klar. Ja, det ska iallafall mycket till om hon ska förlora det här loppet. Med tanke på ”stretchen” kan Örjan troligen köra sig behändigt till ledningen, och från den positionen säljer sig ekipaget dyrt.

Conrads Rödluva är omgångens bästa spik och det är sunt att att inleda omgången med ett singelstreck. Redéns stjärnfux är huvudet högre än konkurrenterna.

Den hästen som främst skulle kunna utmana favoriten är Racing Brodda. Djuses Prodigious-avkomma är av hårt virke och ger sig inte förrän hästarna passerat mållinjen. Hon kan lägga iväg bra från start vid laddning, och känslan är att kusken vill nå vinnarhålet på Rödluvan med tanke på det extra innerspåret.

AVDELNING 2

A 3 B 12,11,7,9 B/C 6 C 5,2,1 D 8,10

Vlad del Ronco tilldelades ett bra utgångsläge och ska ses med högst segerchans i fältet. Hästen får Björn Goop upp i sulkyn den här gången, och ekipaget har segrat ihop tidigare.

Det huserar inga startraketer innanför och prickar Björn rätt, vilket han brukar göra, har ekipaget goda chanser att sitta i spets relativt omgående. Snabbe Viking’s Preacher är struken, vilken var en av de hästar som skulle kunna tänkas prova i ledningen om ekipaget skullen nått den positionen.

Av övriga spetsaspiranter är det främst Sevilla som eventuellt kan tänkas prova i ledningen. Hästen kan öppna bra ur volten och tål att lägga en ordentlig speed från start. Tveksam dock om han har farten att utmana de allra bästa i loppet.

Sammanfattningsvis så är det toppchans från spets, bra chans om hästen hamnar i andrapar utvändigt och hygglig chans från positionen utvändigt ledaren.

Harran Boko kan få en hygglig position direkt då han är väldigt snabb ur volten, och kapacitet finns så det räcker och blir över. Det finns starka hästar som kan göra jobbet utvändigt Vlad del Ronco, men frågan är om dessa inte hellre ser att Conrad tvingas till ett tidigt avancemang och sätter upp tempot.

Harran är ruggig i sina bästa stunder, men hästen har varit klart mest framträdande i spets. Det krävs en fantastisk prestation om han ska besegra min tipsetta utvändigt, och det krävs ett väldigt tempo på loppet om han ska komma in i matchen från kön.

Jag väljer därför att ranka Martin de Bos som det främsta motbudet. Hästen är en riktig tuffing som går hela vägen. Riskerar att hamna långt bak från start, men kan nog få bra ryggar att lifta med i under slutvarvet. Har sedan, exempelvis Harran Boko, tryckt upp tempot utvändigt, blir hästen tuff att stå emot över upploppet.

AVDELNING 3

A 5,7 B 8,3 C 1,2,4,10 D 6

Bahia Quesnot är den givna förstahästen i loppet. Om barfotabalans hade hästen varit ett tänkbart spikförslag. Nu blir det inte så, vilket också tränaren deklarerat är ett klart minus.

Givetvis kan hon vinna loppet ändå, då insatserna i både Grand Criterium de Vitesse samt Olympiatravet varit av en klass som duger mycket gott här. Hästen har dock gått barfota i båda dessa starterna, vilket är en balans som hon har höjt sig med.

I en blek gulddivision där den bästa hästen ska gå med skor, bör Testimonial O.K. tas på allvar över den korta distansen. Det här är en riktigt bra häst i grunden och Gocciadoros framgång på svensk mark går ingen obemärkt förbi.

Hästen hade ett framgångsrikt fjolår, där han besegrade flertalet italienska hästar tillhörande eliten, samt löpte jämnt med Arazi Boko. Det är meriter som väger tungt i sammanhanget.

Inledningen av året har inte varit lika lyckat. Efter ett tufft lopp utvändigt i Gran Premio Encat orkade hästen inte alls över upploppet, och i den efterföljande starten var det inget större drag över upploppet.

Hästen fick därefter vila i ungefär en månad, varav han därefter kom ut och visade upp sig ifrån sin rätta sida igen. En respektabel fjärdeplats i ett större lopp i Milano visade att formen är på uppgång.

Från spår sju med Björn Goop i sulkyn väntar jag mig en offensiv kusk från start. Hästen har bevisat att han kan öppna bra från spår längre ut på vingen tidigare i karriären, och med en av världens vassaste startkuskar kan det bära av till en bra position.

Hästen trivs på tusenmetersbanor och ekipaget ska räknas tidigt bakom Bahia Quesnot.

Day Or Knight In har visat prov på mycket god form på slutet. Insatsen i Olympiatravet var av bra sort och hade givetvis setts som en allvarlig utmanare till Bahia Quesnot från ett bra spår. Nu har ekipaget spår åtta vilket är iskallt. Det finns dock en chans till att det löser sig, och med tanke på formen och kapaciteten hos hästen bör han räknas i ett sådant här fält.

Lionel har meriter som övriga inte kommer i närheten av och en helt fantastisk karriär bakom sig. Men det är just det sistnämnda som är aktuellt, det var då och nu är nu.

Efter den imponerande andraplatsen på Yonkers under fjolåret, har Lionel inte varit igenkännbar på tävlingsbanan. Som megafavorit fick han se sig besegrad av Gigant Invalley i sin senaste start, vilket naturligtvis fick kretsen kring hästen att börja tvivla.

Beslutet togs ändå om en fortsatt tävlingskarriär för Antonsens ögonsten, i hopp om att han hittar tillbaka till en hög nivå. Själv vet jag inte vad jag ska tro, men jag hoppas verkligen att Lionel går ut och visar upp sig från sin rätta sida på lördag.

AVDELNING 4

A 6,1,3 B 10,5 C 11,12,7 C/D 4 D 2,8,9

Dallas Brick är en helbror till den välmeriterade gulddivisionaren Zenit Brick, och har visat prov på kvalitéer i inledningen av tävlingskarriären. Han imponerade stort i sin senaste start då han flög till ledningen, vilket var positionen han stannade loppet igenom. Jorma satt mest bara och åkte med, trots att Gocciadoro tryckte upp tempot ordentlig utvändigt med Archidamia.

Hästen ska tävla barfota och med jänkarvagn, precis som i den senaste starten. Detta, i kombination med bra utgångsläge och bevisad form, gör att jag rankar Dallas Brick som solklar förstahäst. Svarar han för en lika bra insats återigen får övriga svårt att fånga in honom över distansen.

Gambit Brodde lär laddas vad som går, men får nog svårt att hålla ut en flygande Dallas Brick om denne öppnar likt senast. Conrad får rikta in sig på att hålla upp ledarryggen och invänta upploppsrakan. Hästen kan spurta väldigt starkt om han får spara speeden.

Viking Brodde är den som främst kan sätta käppar i hjulet för min tipsetta i inledningen av loppet. Hästen kan öppna bra och har en väldigt vass kusk i sulkyn. Jag tror dock att det kan bli en väldig körning om Örjan ger sig in i en alltför utdragen spetsstrid mot Jorma. Positionen utvändigt ledaren eller vinnarhålet känns därför mer aktuellt. Har kapacitet att utmana från båda positionerna.

AVDELNING 5

A 7,5,6 B 3,2 C 10,11,1 C/D 4,8,9 D 12

Det låter som att det kommer laddas från flera håll i inledningen, vilket kan öppna upp för Örjan Kihlström bakom kapabla Hawk Cliff. Ekipaget gynnas kraftigt av körning från start då kusken dels kan skaffa sig en bra position i andraspår, samt få utdelning av sin kraftfulla långspeed.

Hawk Cliff är mycket bra för klassen och träningsrapporterna är goda. Jag tror att vi får se en fin prestation av hästen, och löser det sig så som jag tror är chanserna goda till att ekipaget gör upp om segern.

Robert Berghs hästar går bra för dagen och Island Life har sett fin ut på slutet. Från ett bra utgångsläge och över passande distans ska hästen räknas tidigt. Var hästen hamnar från start är svårt att sia om då det finns flera hästar som tänker ladda. Hästen sitter dock direkt i ett andraspår och går bra från alla positioner.

Det är ändå ett lite svårt läge som Christoffer Eriksson ställs inför med sin häst. Startsnabba hästar utifrån och jag tror inte att han vill gå ned på innerspåret med risk för att hamna långt bak. Det finns därför viss risk för positionen utvändigt ledaren vilket jag kommer att gå in på senare, men löser det sig är han kapabel att göra upp om det.

Lesperanza svepte fältet på ett imponerande vis senast. Hon har bevisat bra fartresurser och är härdad i tuffa långlopp på fransk mark. Både fart och styrka finns i henne och jag tror att Björn är inne på att trycka av henne för att nå en slagkraftig position från start. Jag tror helst kusken ser henne i ryggar i hopp om att kunna utnyttja hennes vassa speed fullt ut, där av vore rygg ledaren optimalt.

Mr Lindy spetsar troligen initialt, men jag har inte någon jättefeeling för att Ingves vill köra i den positionen till vilket pris som helst. Master Crowe däremot, låter det som att man vill ladda med. Det är därför inte osannolikt att Björn kör till ordentligt för att komma före den förstnämnda och sedan släppa direkt till Puros häst som absolut inte ska nonchaleras. Hästen kommer till loppet med uppåtgående form och har ett mycket bra facit över distansen.

Det finns flera tänkbara scenarion i loppet, och detta skulle missgynna en sådan som Island Life, som i sin tur riskerar att då få löpa i dödens.

AVDELNING 6

A 9 B 6,1,8 B/C 7 C 4,3,2,5 C/D 11,10 D 12

Zio Tom Jet är en fin typ som besitter högt kunnande. Det låter på Riordan som att det finns mer att hämta i honom och det gäller för honom att mogna rent mentalt. Att han kan springa fort har publiken fått skåda och nu har han tilldelats ett passande smygläge mot konkurrenter, vilka flertalet lever på sin styrka.

Jepson kan antingen välja att chansa invändigt från start och försöka följa ryggen på Björn Goop och Bear Hope, eller hoppas på en fin resa i andraspåret. Jag tror att han väljer det sistnämnda då chansen finns att han kommer igenom bra.

Det är flera sluggers med i fältet och Whipped Eggs samt Mellby Club lär vilja avancera framåt tidigt. Likaså Gustavson Be som är en inte helt enkel sort, men som har hög kapacitet.

Jepson sitter bakom draget och där bakom är det jämnt, men jag väljer att ranka Whipped Eggs som främst emot efter maktdemonstrationen senast. Lär tappa från start, men lyckas Örjan sedan köra sig till spets i ett andraskede kan det bära långt återigen, även om uppgiften är annorlunda nu.

AVDELNING 7

A 3,2,4 B 1,8 C 5,9,11 C/D 6,10 D 7,12

Conrad Lugauers monster, Campo Bahia, äntrar återigen tävlingsovalen. Hästen har en enorm utstrålning och kan förmodligen bli en blivande världsstjärna om allt vill sig väl. Conrad själv har inte varit sen med lovorden, och vill tro att han har den bästa unghästen i Europa.

Jag säger inte emot, då Campo Bahia är ruskigt kapabel och ger ett mäktigt intryck han tågar på. Hästen har en sådan kraftfull framaktion och sättet han bara mosade konkurrenterna på i ensam stil, för två starter sedan, var mäktigt.

Det är helt klart en befogad favorit, men då jag anser att loppet är låst på tre hästar och Campo Bahia troligen får den tuffaste löpningen av dessa, vill jag gardera.

Attraversiamo är ett råämne och hästen har sett kanonfin ut i årets starter. Erik Adielsson kör till spets och sedan dröjer det inte länge innan han får Conrad Lugauer utvändigt om sig.

Erik vet hur man kör i storloppen och kommer köra tufft med den franskamerikanskt stammade hårdingen, då han inte vill bjuda in favoriten till en ren speeduppgörelse. Det kommer att gå undan i det här loppet.

Detta kan gynna Evaluate som körs av storloppskungen Örjan Kihlström. Han kommer se till att placera sin häst i rygg på Campo Bahia, och där kan han sitta och gotta sig fram till upploppsrakan. Detta då övriga hästar inte kommer kunna haka på i spåren när tempot skruvas upp ordentligt, ovanstående två emellan, med 700 meter kvar från mål.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com