V86 Jägersro/Solvalla 15/5-19

Dags för miljonspelet V86 igen och förra onsdagen fick vi återigen se att det går att spika två storfavoriter och ändå kamma hem hela potten! Helt otroligt egentligen, men med det rätta flytet kan allt gå. Den här veckan finns dock inga 80%-are att luta sig emot, men det tycker jag bara är bra.

Jägersro och Solvalla står som värdar ikväll och för båda banornas del så är det för sista gången innan sommarupplägget med en bana tar över om två veckor. Omgången ser mycket intressant ut spelmässigt sett och innehåller en hel del tveksamma favoriter. Så visst kan det bli pengar ikväll igen! Häng med på resan mot åtta rätt!

V86-1, 1640a:

5 Din Lymmel är väldigt startsnabb och i min värld tar han ledningen lätt här. Nu när det handlar om kort distans tror jag inte att man släpper och då kan han faktiskt leda runt om. 6 Sandsjöns Enzo var ute i Kungapokalskval senast mot bl.a Campo Bahia. Missade finalen med en dryg längd men gjorde ändå ett bra lopp. Mot det här sällskapet ska han ses med en rätt så bra segerchans. 10 Chocolate Toll höll starkt från dödens senast och visade att formen sitter där. Kan avsluta vasst och är inte golvad på något sätt.

Rank: 5-6-10-2-7-8-9-12-11-4-1

V86-2, 2640a:

Stolopp över lång distans, här kan det skrälla! Tipsettan till 11 Thelma De Glatigne som genrepar inför Speed-racet under Elitloppshelgen. Hon avslutade vasst senast och formen är så bra som den kan bli. Kan fälla alla över upploppet. 5 Lil Belinda är i fortsatt bra form och hon är snabb både i början och till slut. Frågetecken för distansen men med en smygresa har hon sin vassa spurt att luta sig mot och hon är nog med i striden. 2 Lullaby SIR är stark och i bra form. Har dessutom begåvats med ett fint läge för en gångs skull och det kan bli ledning runt om här. 4 JJ är ojämn men var bra senast och distansen passar perfekt. Jag tror inte Carlos Söderström åker till Solvalla bara för att vara med. Nej, hon startar med klar vinstchans. 7 Quite Nice gjorde årsdebut senast och behövde det loppet. Har fått träna på sedan dess och har hon flyttats fram formmässigt är hon såpass bra att hon ska kunna kriga om segern. 9 Kiss Me Kate TJ har visat bra form på slutet men var struken för förkylning för 10 dagar sedan. Med tanke på att man ändå tar ut henne här så har hon knappast tappat särskilt mycket i form och då ska hon kunna vara med i segerdiskussionen här. 13 Tro Lo Lo gladde ingen i årsdebuten men hon behövde det loppet och lär vara betydligt vassare nu. Hon har inga problem med distansen och har en sylvass avslutning. Totalt borttappad på spelet än så länge!

Rank: 11-5-2-4-7-9-13-10-6-8-12-3-1

V86-3, 1640a:

Ytterligare ett stolopp och dessutom ett lärlingslopp. Här kan det hända grejer! 2 Miss Pixel hade lite sparat senast när hon blev trängd mellan hästar med 200 kvar och galopperade. Hon är nästan snabbare än startbilen och att det är hon som sitter i ledningen inledningsvis står i 1,01. Hon kan faktiskt hålla hela vägen om hon inte blir fullständigt överfallen. 7 Alicia Bore är även hon våldsamt startsnabb och lär laddas för att ta sig dit. Ingen omöjlighet att det blir så och då har hon en bra vinstchans. Kan dock hetsa upp sig rejält… 6 Melissa Montoya tappade travet helt senast och hoppade bort en trolig seger. Formen är bra och håller hon ordning på benen är hon garanterat med i segerstriden. 4 Alegra Bgjorde comeback efter nästan ett års frånvaro senast och avslutade klart bra. Även hon kan öppna bra men jag tror man väljer att ta det lugnt från start här. Hon är bra i grunden och kan mycket väl blåsa ner alla till slut. Handikappas dock av att det är Marc Elias i vagnen ikväll…. 3 Pearl Face hamnade helt fel på det senast och fastnade bl.a bakom en tröttnande häst. Kan få en fin resa här och har en bra avslutning. Ska inte nonchaleras.

Rank: 2-7-6-4-3-5-10-1-11-9-8

V86-4, 1640a:

2 Twice Kronos blir klar favorit, men har inte tagit ett steg rätt bakom bilen hittills och jag tror inte han gör det nu heller. Därmed är han kvällens sämsta favorit! 12 Charlock Wiking satt fast med en hel del sparat senast i V75 och såg mycket fin ut. Enormt krångligt läge här, men han är bästa hästen i fältet och är det nån som ska kunna reda ut det är det han. Med i segerstriden. 6 Scotch Brodde avslutade bra senast och håller sin fina form. Kan få en fin resa här och ska räknas tidigt. 5 Moa Margunn fick inte helt fritt senast och hängde med utan att köras nånting. Kan öppna bra och jag tror Kaj kommer ladda mot ledningen. Mycket intressant här! 1 Mill Ultra är snabb ut ibland och är han på rätt humör kan han hålla upp ledningen. Får annars en fin resa på innerspår och med fritt i tid är han med och gör upp om det. 3 Xylona GT hängde med bra senast och verkar lite uppåt för dagen. Får hon sin smygresa kan hon avsluta vasst och är ett kul skrällbud. 4 Alone är en riktigt fin häst som dock inte fått till det i år. Fungerade inte riktigt i Kungapokalskvalet senast men möter ju lite enklare moststånd nu. Distansen kan dock vara i kortaste laget för honom, men han har så hög kapacitet att jag inte vill plocka bort honom.

Rank: 12-6-5-1-3-4-2-10-8-3-7-11

V86-5, 2140:

6 Alonso Caesar har varit en besvikelse hittills i år, men här har han en jättechans att vinna. Han möter ett minst sagt svagt motstånd och får dessutom Jörgen Sjunnesson i sulkyn ikväll, vilket jag ser som ett stort plus. Trots att han inte startat på ett tag tror jag han bara mosar det här gänget och spikar utan att tveka.

Rank: 6-9-2-11-12-7-4-13-1-5-3-14

V86-6, 1640:

11 Lukas Zaz var på väg mot stjärnorna för två år sedan men skador och sjukdomar satte käppar i hjulen för honom. Nu är han på väg tillbaka och han var jättefin senast då han spurtade bra till en säker seger. Möter ett billigt gäng här och trots 20 meters tillägg över kort distans tror jag han är helt överlägsen. Kvällens bästa spik!

Rank: 11-8-14-7-1-10-12-6-9-3-2-4-13

V86-7, 3140:

7 Cantona Mearas har inte imponerat i år, men har så mycket mer att visa. Fina förutsättningar för hans del här och jag tror han har en bra vinstchans. 6 Partizan Face hoppade bort sig direkt senast och frågan är om han har kvar den där toppformen som han hade ett tag? Har han det är han helt given i segerstriden här. 8 Prosperous gick bra i Danmark senast och är på väg mot toppformen. Tränar bra och går han felfritt ska han kunna sänka det hät gänget.

Rank: 7-6-8-4-1-3-2-5

V86-8, 1640a:

5 New Steel gick bra i 400 meter senast men ledsnade på det runt sista sväng och tappade till slut. Då fick han gå bakifrån, nu är det spetsläge och då är det förmodligen mycket roligare. Kan leda runt om. 4 Counterfeightr satt fast med rubbet kvar senast och såg jättefin ut. Tränar som en demon och får han bara till det i loppet också så tror jag han tar hem detta. 3 Pierre gjorde comeback senast och avslutade klart bra. Lär vara ytterligare förbättrad med lopp i kroppen och kan avsluta sylvasst. Skrällvarning!

Rank: 5-4-3-1-12-6-7-9-8-2-10

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com