V86 Solvalla/Jägrsro 15/5

AVDELNING 1

A 6,2 B 12,7 B/C 9 C 5,7,8,1 C/D 11 D 4

Sandsjöns Enzo var ute mot kulltopparna senast och avslutade bra till en femteplats efter invändig resa. Hästen bevisade prov på hög kapacitet under fjolåret, då han bland annat besegrade Address Book, efter en jämn duell de båda emellan.

Strykningen av italienaren gynnar ekipaget som nu startar från spår fem bakom bilen. Lyckas Johan servera hästen en ryggresa ska ekipaget ses med god segerchans, men hästen ska på ren kapacitet, även kunna utmana från dödens.

Bernts Ulrika är den främsta utmanaren. Marc Elias har siktet inställt på ledningen och den senaste insatsen vittnar om att hästen är i gott slag.

Mellby Guard har slutat före Sandsjöns Enzo i båda drabbningarna dessa två emellan, och var mer spelad än denne vid den första sammandrabbningen. Hästen besitter gott kunnande och är helt borttappad av spelarna inför den här starten. Peters stall är på gång och hästen svarade för en stark spurt i årsdebuten.

Efter Going Kronos och undan Ganymede, med en mormor som har lämnat efter sig Pastore Bob. Stammen är där med av bra kvalité och han är given på kupongen.

Chocolate Toll är en fin Chocolatier-avkomma, vars moder har fått fram den tvåfaldiga miljonären Perfect Toll. Hästen har besegrat kapabla konkurrenter vid tillfällen då han tagit ledningen, men ska passas även från detta utgångsläge. Han höll mycket bra från utvändigt ledaren senast, och fäller många om tempot skruvas upp.

AVDELNING 2

A 6,11 B 12,10,4 B/C 5,2 C 3,7,8 D 1,9,13

Favorit blir Bechamel, och kan Kihlström köra sig tillledningen är det frågan vem som sedan ska sätta upp tempot utvändigt. Hästen har mött kulltopparna och hävdar sig väl i fältet, befogad favorit.

Det är dock debut över distansen, och det finns starka avslutare med i fältet. Detta gör att jag anser att gardering är befogad.

Thelma de Glatigne tänker jag på i första hand. Är någon villig att sätta upp tempot kommer hon in i matchen, och vi vet sedan tidigare att hästen kan flyga lågt över upploppet. Passas.

Även Beutiful Bacardi är värd ett omnämnande. Hästen avslutade bra som tvåa bakom Havefunwithme senast och hon är van tuffa sällskap. Distansen är ingen fördel, men med rätt resa kan hon gå ett starkt sista halvvarv.

Tina Gel är en tuff märr som tål att gå en rejäl långspeed i spåren. Hästen är stark och går hela vägen, vilket är egenskaper som hon kan dra nytta av i loppet.

AVDELNING 3

A 4 B 1,7,6 B/C 3,9 C 2,5 D 8,10,11

Alegra B spurtade in till en tredjeplats senast, och ska med det loppet vara framflyttad formmässigt. Ifjol var hon strålande i ett mycket starkt sällskap under elitloppshelgen, och man siktar dit återigen.

Marc Elias sänder till spets och från den positionen ska det vara toppchans. Procenten är hög men vinstchansen likaså, och jag anser att det här är omgångens bästa spik.

AVDELNING 4

A 4 B 2,12,10 B/C 5 C 6,3,1,7 D 9,8,11

Twice Kronos favorit med startsnabba konkurrenter in- och utvändigt, vilka tänker ladda för ledningen och sedan köra i den positionen. Oavsett om Ohlsson vill ge sig in i någon spetsstrid eller inte, tror jag att det gynnar min tipsetta.

Alone har i de senaste fem starterna, mestadel ställts mot stentuffa konkurrenter. Campo Bahia två gånger om, utvändig löpning jämte Inti Boko, samt en andraplats bakom övermakten i Vincero’ Gar. Detta för att nämna några exempel.

Hästen är bäst i fältet och kan öppna bra vid laddning, hur Örjan gör låter jag däremot vara osagt. Det jag vet är att hästen har kapacitet att vinna det här loppet från utvändigt ledaren, och känslan är att Kihlström lägger sig kaxigt utvändigt och bara vinner det här loppet.

AVDELNING 5

A 6,2 B 12 C 7,9,11,4 D 10,13,3,1,5,14

Majah Winner till ledningen och Bo sätter upp ett jämnt, lagom hårt tempo, i den positionen. Hästen fick se sig slagen av Racing Ribb samt He’s a Difficolt, i den senaste starten, och det här är en häst som har bevisat att hon duger bra i ganska hyggliga sällskap. Leder loppet länge.

Mycket beror på i vilken författning Alonso Caesar är i för dagen. Det här är den hästen på mellanvolten som kan ge ovanstående allt för jobbig press under slutvarvet, likt Racing Ribb senast. Han är oöm positioner och rättmätig favorit i loppet.

Kung Edward har en svår uppgift från dubbla tillägg, men hästen har grejat det tidigare och kan svara för bra prestationer även med rådande förutsättningar. Han är även rapp den första biten och ekipaget bör ha goda möjligheter att nå en framskjuten position i inledningen. Ryggen på Alonso Caesar vore drömscenariot för ekipaget och då kan det bli tufft för favoriten att stå emot Edward.

AVDELNING 6

A 11,4 B 8,14,7,10 C 3,9,1 D 6,12,2,13

Captain Simcoe har strulat en del bakom bilen på slutet, men är klart stabilare i voltstart. Hästen har tidigare öppnat mycket bra från spår fyra från tillägg, och bör ta hand om ledningen om Lennartsson prickar rätt.

Classic Photo-sonen har visat prov på goda fartresurser, och avslutade mycket bra senast. Kan utmana om segern från spets eller rygg ledaren.

Efter den senaste insatsen är det ändå svårt att ge tipsettan till någon annan än Lukas Zaz. Hästen har en grundkapacitet som står sig mycket väl i sammanhanget, och från springspåret är chanserna goda att ekipaget sitter bra på det tidigt.

Viss chans att Kevin Oscarsson kan köra sig till ledningen, men ekipaget ska ses med goda chanser oavsett position.

AVDELNING 7

A 8,1 B 6 C 7,3,2 D 4,5

Litet fält som är utspritt över tre volter, och Johan Untersteiner tar kommandot direkt med Crown Prince W.W. Hästen är ingen glänsare och Prince L. avkommorna har inte rosat marknaden. Men hästen tävlar ofta välvilligt och kan bita ifrån sig bra i ledningen. Ska med på kupongen.

Tipsettan ges dock till Prosperous som står med dubbla tillägg. Formen är stigande och hästen kan avsluta bra med ett lopp i ryggar, vilket jag tror att han kan serveras då Kolgjinis häst troligen tvingas till grovjobbet.

Partizan Face duger gott i sällskapet, men riskerar att få göra grovjobbet först i andraspår. Det är en uppgift som hästen är van vid, men som kan bli för tuff. Speciellt då han inte har levt upp till sitt kunnande i starterna på slutet.

AVDELNING 8

A 5,12 B 4,6 B/C 9,3 C 1,10,2 D 8,7

New Steel till ledningen och sedan är loppet över? Det är mycket möjligt, men hästen är inte alltid den tuffaste till slut och det finns vassa avslutare i fältet.

Det finns flera kapabla hästar i fältet, och trots att Sjöströms häst är bra, kräver han att tempot inte blir allt för uppskruvat om han ska leda loppet runt om. Jag har en känsla av att Pablo Andover kan landa utvändigt ledaren vid ett tidigt skede och då kan tempot hållas uppe.

Radagast blir lite bortglömd i fältet. Spåret är vad det är, och hästen är mycket utelämnad till vad övriga hittar på. Känslan är ändå att det kan lösa sig hyggligt från start, och med tempo på loppet kommer Radagasts avslutning bita väldigt bra.

Counterfeightr besitter en stark avslutning, och från läget är chanserna är goda till att ekipaget hamnar vettigt på det tidigt i loppet. Det kan dock ta ett tag innan hästen får upp ångan, och trots ett ganska bra facit över den korta distansen, vill jag nog hävda att det är en fördel för hästen med längre distanser.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com