Det blir svårt att slå av Ringostarr Treb i spets

Pokalloppen på Åby i lördags blev precis så bra som man kunde hoppas på. Det var en rad prestationer av klass som publiken fick se.
Det går inte att låta bli att ”plussa” för Campo Bahia. Det är en oerhört bra häst som inte har långt fram till världens bästa hästar.

När man ser Campo Bahia så är det inte utan att man får en känsla av ”Varenne-varning”. 
Conrad Lugauer har redan nu en häst som ganska rejält påminner om den italienske storstjärnan Varenne, en häst som många håller som den bästa travaren i världen genom tiderna.
Jag kan inte påminna mig att ha sett någon bättre fyraåring sedan Nuncio var den som dominerade.
För egen del hoppas jag att vi kan betäcka vårt fina sto Mulligan nästa år när hon slutar tävla. Det skulle kunna bli riktigt trevligt.

Kul med uppstickare
I Drottning Silvias pokal blev det en skräll när Gävles Activated spurtade förbi storfavoriten Conrads Rödluva. En härlig insats och väldigt kul för kretsen kring det tidigare otursförföljda stoet. I fjol var hon inkvalad till Oaks men råkade då ut för en infektion och tvingades att lämna återbud den gången
Det är klart att det är bra för sporten om inte alla de stora loppen går till de stora tränarna. Fredrik Wallin har haft bra framgångar med sina unghästar.

Saknar en samsyn
För att hålla kvar vid Gävle som är veckans V75-bana så finns det en del saker som känns något konstiga.
Gävletravet har tillsammans med Svensk Travsport bjudit in italienske Alessandro Gocciadoro till storloppet Prins Daniels lopp. På Halmstad får han inte köra och nog känns det som det borde finnas en enhetlig linje hur man ska agera.
Jag vet i alla fall vilken linjejag skulle välja och det är jag verkligen inte ensamom bland de aktiva.
För de som inte kan bakgrunden så blev italienaren avstängd av Halmstadstravet för sin, och flera kollegors, horribla drivning i ett stort lopp i Italien. Det italienska förbundet verkar inte heller ta tag i fallet…

V75-1: 6 Noble Amok har visat bästa formen men han är inte riktigt att lita på. Han är förstahästen i loppet men jag tar med ytterligare tre hästar. 2 Shocking Superman är jämn och säker och har ett bra läge. 9 Stepping Spaceboy kan massor och sedan tar jag med också 7 Eder Bob.
V75-2: Ett öppet lärlingslopp där jag streckar sex hästar. 2 Lord Relief är första hästen i loppet. Det är jämnt bakom honom men en häst som 7 Pather Face körs av duktige Anders Eriksson och det är ett klart plus.
V75-3: I kallblodsloppet kör jag med singelstreck i norske 5 Rappnor. Han är nog lika bra som de som jagar honom från tillägg. Jag tror han spårar hela vägen in i mål denna gång.
V75-4: Femte spår med voltstart är inte det optimala för 5 Global Winner men Jorma är duktig på att få iväg dem felfritt. Bakom honom är det i första hand 7 Falcon Am som agerar utmanare från ett fint läge. 10 Hulk Boko har två raka segrar i ny regi och räknas liksom 8 Moschino Degato. Han är med där framme varje gång och läget kan betyda att han får ett perfekt smyglopp.
V75-5: 5 Zanzibar Wise Ås blir säkert favorit och det är befogat med tanke på hennes uppvisning senast. 6 Bizzi Blizz är också vass och Claes Sjöström kör också i medvind för dagen. Även hans andrahäst, 2 Yieldson. är värd ett streck.
V75-6: Fjolårets Elitloppsvinnare 2 Ringostarr Treb satt jag snett utvändigt om när han vann senast. Hästen såg lysande ut och det mesta talar för att han leder det här från start till mål. En bra spik!
V75-7: 3 Coogan och 7 Vicario är de hetaste buden. Jag tar ändå med några till på lappen. 4 Urgent Call gör det bra varje gång. 2 Donners Am är en trevlig häst och det är också 6 Havefunwithme.

Thomas system
V75-1: 2, 6, 7, 9. Res: 11-3
V75-2: 2, 4, 5, 7, 8, 9. Res: 15-10
V75-3:5 Rappnor. Res: 11-14
V75-4: 5, 7, 8, 10. Res: 4-1
V75-5: 2, 5, 6. Res: 4-7
V75-6: 2 Ringostarr Treb. Res: 1-4
V75-7: 2, 3, 4, 6, 7. Res: 1-12
Systemet är på 1440 rader och kostar 720 kronor. Om man väljer att singelstrecka också Global Winner I V75-4 så blir det istället 360 rader och då kostar kalaset 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com