Vinnare till Harper Hannover (Elitloppshelgen)

Äntligen är veckan kommen som alla travfantanster runt om i landet gått och väntat på. Till helgen vankas Elitloppshelgen och vi är givetvis många som kommer att bege oss till den svenska huvudstaden för att bevittna tävlingarna på plats. Trav Fredag-Söndag är det som väntar, många fina lopp och i mångt och mycket världens bästa hästar och kuskar kommer vi få se tävla mot varandra.

Elitloppet i alla ära, men ett av mina favoritlopp denna helg är Harper Hanover som avgörs över den långa distansen 3 140 meter. I år tycker jag mig dessutom ha hittat ett riktigt spännande ekipage som kommer bli ett av mina drag denna helg !

Det handlar om Nr 10 C.D som tidigare varit i dansk regi men i vintras flyttades till Frankrike och ingen mindre än Jean-Michel Bazire. Hästen har gjort två starter i sin nya regi vilket båda resulterat i segrar. Bazire gör ingen hemlighet av att man redan sedan hästen kom i träning i Frankrike att man haft just Harpers i sikte och hästen är matchad för denna uppgift. I sulkyn denna gång hoppar alltid lika karismatiske Jos Veerbeck upp, onekligen mycket spännande ! Hästen startar i detta lopp från mellanvolten, endast fyra st hästar startar därifrån vilket bör borga för en bra start och sedan är det upp till Jos att välja vilket upplägg hästen ska ha, har visat sig ha både styrka samt speed så det viktigaste torde givetvis vara att inte låsa fast sig på innerspår.

Givetvis är loppet mycket tufft, precis som det ska vara när det handlar om 900 000 SEK i 1a-pris. På start ser vi Whipped Eggs som imponerade stort nyligen och drog undan i stor ledning hela loppet. Cyrius Dàriane var magnifik när Finland nyligen hade sin storloppsdag och kommer med 4 raka segrar över lång distans. Magic Cash som visat toppform på slutet lär också vilja ha ett ord med i laget. Från bakspår med 40 meter tillägg finner vi Elitloppsinbjudna Handsome Brad, folkkäre On Track Piraten som alltid är vässad inför större uppgifter, ett spännande franskt ekipage i form av Canular där Åke Svanstedt hoppar upp i vagnen.

Som sagt, ett riktigt monsterlopp, men någonstans tycker jag det luktar seger för Bazire. Han om någon vet hur man bäst matchar en häst inför ett lopp flera månader i förväg. Och när man inte hymlar om att så är fallet med denna häst, ja då tycker jag det är väldigt spännande !

Jag ser detta som på förhand ett av de roligaste dragen under hela helgen, hästen kommer vara spelvärd både på Vinnare/Plats men givetvis även inom V75-spelet.

Avslutningsvis önskar jag alla en riktigt rolig travhelg, vi kommer få njuta av svensk travsport när den är som allra bäst ! Fler travtips hittar du som vanligt på Travcash.se och du som vill se vår fullmatade guide till Elitloppet hittar den här.

/Robert Fritz, travexpert på Travcash.se.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com