Vincero´Gar och Norton Commander – två kanoner som spikas i V75 lördag

I fjol kom det drygt 45.000 åskådare och det spelades för 386 miljoner – men det kan bli ännu häftigare siffror denna Elitloppshelg! Och, jag bjuder på två bra spikar i lördagens V75:a, nämligen Vincero´Gar och Norton Commander.

Fast helgens klaraste vinnare är Cyber Lane i Sweden Cup – nu helstängt och barfota runt om.

Och, min vinnare av Elitloppet är Readly Express med Björn Goop.

När jag ändå är inne på det, se upp med Björn den här helgen!

Han kan vinna med Mellby Free, Emile Zola Sisu och Ragazzo da Sopra i Harpers Hanovers lopp under lördagen, även om jag tror att Emile Zola Sisu får det svårt mot Norton Commander. Ja, Conrads Lugauers 5-åring blir svårstoppad om han agerar som senast.

Lesperanza då? Ja, hon är struken för en hovböld, 6-åringen som var Björns bästa chans på förhand.

Italienskt ”monster” mot Cobbys Olifant

Jag kör en häst på Solvalla, nämligen Cobbys Olifant. Han var fantastiskt fin i ett träningsjobb förra fredagen och är han lika bra denna lördag kan han slå till.

Nu möter vi det italienska ”monstret” Vincero´Gar, en häst Cobbys Olifant var tvåa bakom senast de möttes. Vi fick då en fin resa medan Vincero´Gar var med i en häftig spetsstrid och fick en tung resa, men vi var ändå utan chans.

Ja, jag spikar Vincero´Gar, men skulle Niko Jokela svara med startsnabbe Excalibur It kan Alessandro Gocciadoros stjärna få det svettigt och det gynnar i så fall Cobbys Olifant.

Ni som tror på ett sådant scenario ska gardera och ta då med min häst. Under rätta förutsättningar kan ha 1.11 på distansen och det bör räcka långt tycker jag.

Sol lördag, kanske regn söndag

Enligt yr.no ska det bli sol och moln på lördag, kanske regn på söndagen. Synd om det blir så, men vi får hoppas på det bästa.

Lördags V75:a håller hög klass, precis som det ska vara när travet firar sin högtidshelg nummer ett.

Mitt V75-system är klart favoritbetonat, undantaget V75-2 och V75-4. Två avdelningar där jag hoppas att det skräller.

I övrigt; jag räknar med att komma med en ny krönika vid pass 19-tiden på lördag och den kommer givetvis att handla om söndagens V75:a med betoning på Elitloppet.

Mina tankar om lördagens V75-lopp

V75-1: 10 Mellby Free har visserligen bakspår över sprinterdistans men Björn Goops 5-åring är en undantagshäst – ja, hon kan bli vår nästa världsstjärna på stosidan enligt mitt förmenande. 3 Shadow Gar är snabb ut och hon kan bli svårfångad vid spets. 1 Viscarda Jet har hög kapacitet och ett bra läge. 4 Peace of Mind står jag över väl medveten om risken.

V75-2: 6 Hankypanky Rubyred blir stor favorit men hon är orutinerad och garderas därför, dels för startmetoden, dels för allt liv från kanske 22.000 åskådare. Sex streck där 5 Miss SIlver är rysaren i gänget.

V75-3: 5 Vincero´Gar vann två lopp i fjol på 13 starter och tjänade drygt 100.000 kronor men har blivit ett ”monster” som 5-åring och är obesegrad i år efter näst intill osannolika insatser. Jag spikar trots jag har med Cobbys Olifant. Vi var tvåa senast bakom Vincero´Gar, dock utan vinstchans. Kanske kan vi överraska den här gången och vinna till ett bra odds.

V75-4: 3 Charlock Wiking är mitt vinnartips i omgångens mest öppna lopp. Jag streckar en sextett där 2 Twice Kronos är rysardraget. Ulf Ohlsson kör igen, så se upp!

V75-5: 3 Norton Commander svarade för en strålande insats senast och bjuder Conrad Lugauers 5-åring på en repris blir han svårstoppad. Jag väljer att singelstrecka trots tufft motstånd.

V75-6: 6 Baron Gift är mitt vinnardrag sedan 10 Lesperanza ströks. Han är snabb ut och Rickard Svanstedts stjärna går nu ner en klass. Jag garderar med speedige Mr Golden Quick samt i toppform varande 3 Varieta´Luis och 5 Heart of Steel.

V75-7: 6 Magic Cash är yngst i Harper Hanovers lopp med sina fyra år, dessutom svag senast som stor favorit – men jag litar på att Timo Nurmos vet vad han gör. Kanske blir det spets. Totalt åtta streck, där Magic Cash spikas på det lilla systemet.

Mitt V75-system för lördagen

V75-1: 1, 3, 10. Res: 4-5.

V75-2: 5, 6, 7, 11, 13, 14. Res: 15-12.

V75-3: 5 Vincero´Gar. Res: 6-4.

V75-4: 1, 2, 3, 5, 10, 12. Res: 6-9.

V75-5: 3 Norton Commander. Res: 9-1.

V75-6: 1, 3, 5, 6. Res: 2-11.

V75-7: 2, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 15. Res: 14-1.

Systemet är på 3456 rader och kostar 1728 kronor. Om man också singelstreckar nr 6 Magic Cash i avdelning 7 blir det systemet på 432 rader och det kostar då 216 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com