V75 Solvalla 25/5-19

Helgernas helg är här, nämligen Elitloppshelgen! Folk vallfärdar till Solvalla, även om det har dalat de senaste åren. Men det brukar ändå hamna på 20-25000 och det får väl ses som godkänt i dessa tider. Annat var det för 20 år sedan, då var det 30-35000 på plats, men ändå inte trångt! Men det var då det, nu är det 2019 och vi ska gå in på det väsentliga, nämligen mina tips!

Sex tipsettor förra veckan, men på det sista hindret trasslade jag in mig och föll tungt. Lördagens omgång ser mycket intressant ut och jag tror det kan bli ganska hyfsat betalt till slut, speciellt om mina skrällbud gör sitt! Nu kör vi!

V75-1, Lady Snärts lopp, Stoeliten, 1640a:

3 Shadow Gar vann busenkelt senast och visade fortsatt fin form. Hon får nu sin ägare, Pippo Gubellini, i sulkyn och även han har ju lyckats förr. Shadow Gar är startsnabb och jag tror hon lyckas ta sig till spets. Bra chans därifrån, men det får inte kosta för mycket. Draget i loppet är 8 Elite Du Ruel. Hon är snabb, gillar kort distans och bryr sig inte om vilka lopp hon får. Har mött tufft motstånd hemma i Frankrike och oftast över lång distans som hon inte gillar riktigt. Nu är det rätta förutsättningar och man kommer till Solvalla för att vinna! 10 Mellby Free vann i årsdebuten senast men det blev ett ganska intetsägande lopp. Gör debut över kort distans och det blir spännande att se hur hon tacklar det. Kan avsluta sylvasst och är med i striden. 7 Callela Lisbeth är en underskattad häst som har en otrolig speed. Spurtade vasst till knapp förlust senast och såg riktigt fin ut. Med en ryggresa fram till upploppet blir hon farlig här också. 1 Viscarda Jet hängde med bra senast mot tufft motstånd. Behövde det loppet i kroppen och nu när det bara är ston emot känner hon sig säkert kaxigare. Hittar hon bara ut från innerspåret i tid är hon med och slåss om segern.

Rank: 3-8-10-7-1-4-9-5-2

V75-2, Diamantstoet, 2140:

6 Hankypanky Rubyred gick ett bra lopp senast, mestadels i dödens. Möter enklare motstånd nu och fick ett perfekt läge. Kan gå iväg hyggligt från start men har sådan respekt med sig att hon blir släppt till ledning så fort hon visar sig där framme. Och i ledning förlorar hon inte detta. Hon ser dock lite stressig ut och det kan bli för mycket med all publik, men utgångstipset är ändå att hon kliver iväg felfritt. Spikas på detta systemet, garderas på mitt lite större system!

Rank: 6-14-13-7-1-15-12-10-5-11-9-3-4-2-8

V75-3, Bronsdivisionen, 2140a:

4 Excalibur It flög till spets från åttondespår senast och vann sedan komfortabelt. Tar troligtvis ledningen här också och siktar på en repris, trots tuffare motstånd. 5 Vincero’ Gar var ju sjukt bra på Åby senast och att han kom i mål överhuvudtaget var en prestation bara det. Vi har inte sett botten i honom ännu, men Gocciadoros stallform har inte varit lika sprakande som den brukar. Därför är det läge att gardera. 11 Ural var smällfin senast och seglade undan till en lätt seger. Får gå bakifrån nu vilket är ett litet minus, men blir det bara tempo på loppet så är han med och hugger om segern. 1 Pastor Power var överlägsen från spets senast och såg riktigt fin ut. Blir över från start här, men hittar han bara ut i tid är han ett segerbud återigen. Avslutar strålande och ska inte nonchaleras. 2 Bucks To Burn fick det serverat senast men avgjorde snyggt och var klart bra. Får en fin resa återigen och ska räknas med viss chans. 7 Southwind Hydro avslutade vasst senast och var inte stort slagen. Sämre distans denna gång, men med en smygresa kan hans vassa speed tala till slut. Inte helt borta. 6 Cobbys Olifant har även han en vass speed och ska inte heller han räknas bort.

Rank: 4-5-11-1-2-7-6-9-12-8-3-10

V75-4, Klass 2, 2140a:

3 Charlock Wiking trodde jag en hel del på senast men det blev ett rent preparélopp inför denna starten istället. Han är startsnabb och jag är ganska säker på att han sitter i ledningen efter en bit. Toppchans därifrån och han kan vara en bra spik. Jag dubblar dock med 11 Arendellesom jag är förtjust i. Hon gick bra som tvåa senast i Danmark och visade att formen är intakt. Hon har en sylvass avslutning och om inte kusken kör vilse under loppets gång så kan spurten resultera i en skrällseger, så bra är hästen!

Rank: 3-11-5-6-1-10-2-12-9-8-7-4

V75-5, Klass 1, 2140a:

9 Victory Island flög fram över upploppet senast men hade för långt fram för att hinna till seger. Håller formen och fick ett intressant läge här. Det kan bli bra tempo och då biter hans vassa speed till slut bra igen. Kan vara en rolig chansspik! 1 Emile Zola Sisu höll upp ledningen från innern på Vermo senast men blev tvingad till ett högt tempo. Åkte dit kort före mål mot 12 North Lexus som liftat med i rygg hela väögen. Nurmos häst är snabb ut och han kan leda runt om. 6 Mr Clayton JF har jag jagat en stund och han gick bra senast och formen är fortsatt bra. Går starkt till slut och är inte golvad. 3 Norton Commander var otroligt fin senast. Stallet är väldigt nöjda med honom och tror på toppchans, men hästen har inte levererat vid sina besök på Solvalla. Bryts den ”förbannelsen” nu?

Rank: 9-1-6-3-11-12-8-10-5-4-2-7

V75-6, Silverdivisionen, 2140a:

5 Heart Of Steel hade lekstuga i Danmark senast och vann efter behag. Såg helt bländande ut och det är lätt att förstå varför Peter Untersteiner har höga tankar om hästen. Här har han en bra uppgift då han är snabb ut och jag tror han flyger till ledningen tämligen omgående. Väl där tror jag inte han förlorar och jag chansspikar!

Rank: 5-11-6-7-1-8-3-2-4-12

V75-7, Harper Hanovers lopp, 3140:

12 Canular är både stark och snabb och gillar distansen, fransman som han är. Får Åke Svanstedt i sulkyn vilket knappast är något minus. Kan mycket väl sänka alla till slut och är ett kul drag. 11 Son Of God var inte som bäst senast men avslutade fullt godkänt som tvåa ändå. Distansen är inga problem och han har en sylvass spurt att tillgå. Med i striden. 15 Handsome Brad vann Copenhagen Cup från ledningen senast och såg fantastiskt fin ut. Han är i toppform, men distansen är ingen fördel. Kan dock spurta vasst och med bra ryggar hela vägen kan det gå ändå. 14 On Track Piraten har man väl räknat ut snart hundra gånger men han visar att han fortfarande vill vara med och bråka. Går inte att räkna bort nu heller. 10 CD är ”årets snackhäst” inför de här loppen. Har gjort två starter i Frankrike mot enkelt motstånd och vunnit båda. Jag tyckte dock inte hon övertygade så väldigt senast och frågan är om de franska orden är sanna. Åker med på systemet, men det är med tveksamhet ändå. 6 Magic Cash var sjuk senast och frågan är hur mycket han har tappat på det. Är han som han ska vara kan han leda det här runt om. 7 Pacific Face har en säregen stil men han gör det väldigt bra ändå. Visst, han är ett riktigt långskott mot det här motståndet, men han kan en hel del och jag skulle bli väldigt glad om han lyckades skrälla här.

Rank: 12-11-15-14-10-6-7-5-2-8-13-1-9-4-3

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com