V75 i Östersund 8 juni. Jorma Kontio och Emilia Leo bakom mina tvåa spikförslag.

Elitloppshelgen i all ära, det är nu travfesterna ute i landet kör igång.
Östersund är först ut och höjdpunkten är Jämtlands Stora Pris med 700.000 kr till vinnaren – och jag är inne på att en kvartett gör upp om det ”guldet”.


Elitloppsdeltagarna Milligan´s School och Double Exposure är de två hetaste, nu med andra kuskarna än vid ”nollorna” senast som utslagna i respektive Elitlopps-försök.
Carl-Johan Jepson ersätter avstängde Ulf Eriksson på Stefan Melanders stjärna och Örjan Kihlström är ju ordinarie kusk på Double Exposure, men han körde ju Propulsion i Elitloppet så Erik Adielsson var stand in.
Om kuskförändringarna betyder något? Ja, jag tror det – så därför är Double Exposure min vinnare före Milligan´s School.
Och, bakom den duon känns vinnaren av Sweden Cup, alltså Magnus Träffs Queer Fish som given liksom Jorma Kontio bakom Alessandro Gocciadoros Volnik du Kras.
Ja, Jämtlands Stora Pris kan bli en riktig nagelbitare.

Travfester hela juni och juli

Jag gillar när travfesterna avlöser varandra i vårt avlånga land.
Efter Östersund väntar Boden (15 juni) med en miljon till vinnaren av Norrbottens Stora Pris, det traditionella midsommartravet på Kalmar (23 juni), V75-finaler på Eskilstuna (29 juni), SprinterMästaren på Halmstad (4 och 6 juli), Årjängs Stora Sprinterlopp (13 juli), StoChampionat-helgen på Axevalla (19-21 juli), Hagmyren med EJ:s Guldsko (27 juli) och så Hugo Åbergs Memorial på Jägersro (30 juli).
Ja, snacka om travfester den närmaste tiden.

Två spikar som körs offensivt

V75-omgången i Östersund är inte precis lättlöst. Jag gör dock som vanligt och kör med två spikar.
Global Winner i V75-3 kommer att köras offensivt av Jorma Kontio, vilket de andra kuskarna är väl medvetna om. Jag tror ingen försöker utmana Jorma i spetsstriden.
Sign Me Up Too tål grovjobb och är min vinnare i den här fartfesten.
I övrigt; jag laddar för V75 på Kalmar 23 juni.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 6 Jaques Noir är värd en ny V75-seger, i så fall den tredje i karriären. Jag skulle tro att spets är ett måste, så starten är avgörande. Erik Adielsson kommer att ladda från springspåret och det kan gå vägen. 3 Zorro Swing är speedig och blir segerfarlig liksom i form varande 4 Mr Clayton JF och 7 Leader Brodde.
V75-2: 6 Walkie Talkie har varit ute i tuffa gäng på slutet och skött sig bra och Mats E Djuse är en talang av stora mått. Stallkamraten 3 Elsa Mearas kan leda länge – ja, det kan bli en fin dag för tränaren Per Linderoth. Sex streck.
V75-3: 7 Global Winner kunde haft ett bättre läge men jag utgår från att Jorma Kontio kör offensivt och är i ledning på första bortre långsidan. Ja, sedan är det ekipaget att slå. En spik.
V75-4: 11 Bellfaks lär ha gett Jan-Olov Persson en del gråa hårstrån. Hästen har de bästa fartresurserna här, men oj så osäker den fd Åby-hästen är. Felfri vinner han. 6 Ur Faxe vann sju lopp i fjol och har inte haft fritt i årets två lopp. Nu blir det annat, kanske ledning. 15 Eidshaugdjerven och 13 BW Sture är också streckvärda.
V75-5: 9 Tale of Jacks är en 4-årig talang och är min förstahäst i detta öppna lopp. 7 Twinkle Kronos från framgångsrika Träff-stallet är given liksom 10 Knifetown Lover och 11 Grammofon. Rysaren i gänget är 5 Sweet Eddie. Går han felfritt blir han svårstoppad.
V75-6: 4 Double Exposure är mitt vinnardrag före Milligan´s School. Visst, hon har mest vunnit stolopp men hon är snabb ut och det kan bli ledning. 5 Queer Fish var enorm i finalen av Sweden Cup.10 Volnik du Kras med Kontio känns spännande.
V75-7: 5 Sign Me Up Too är tuff och verkar oöm vad det gäller positioner. Jag tror att det blir fartfest här med några sugna spetskandidater och att Emilia Leos 6-åring avgör till slut. Ja, jag spikar.

Mitt V75-förslag till Östersund

V75-1: 3, 4, 6, 7. Res: 8-9.
V75-2: 3, 6, 8, 9, 11, 15. Res: 4-2.
V75-3: 7 Global Winner. Res: 2-9.
V75-4: 6, 11, 13, 15. Res: 4-12.
V75-5: 1, 5, 7, 9, 10, 11. Res: 1-2
V75-6: 2, 4, 5, 10. Res: 7-3.
V75-7: 5 Sign Me Up Too. Res: 1-2.
Systemet är på 2304 rader och kostar 1152 kronor. Om man också singelstreckar 11 Bellfaks i avdelning 4 blir det systemet på 576 rader och det kostar då 288 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com