V75 Östersund 8/6

AVDELNING 1

A 6,4 B 3,7,8 C 5,12,9,1 D 10,2

Jaques Noir har springspår med Adielsson i sulkyn, och vid felfri avgång är chanserna till tidig ledning goda. Utöver det senaste loppet har hästen svarat för idel bra prestationer på slutet, och han står på tur för en seger. Det är inte det blodigaste motståndet som hästen har mött i sin karriär, och segerchanserna är goda.

Ovanstående är dock ingen att lita på och det finns några motbud. Bland annat Örjan Kihlströms styrning, Mr Clayton J.F. Hästen är travsäker och bör klara det snäva spåret utan problem. Trots lite mindre pengar på kontot än flera av de övriga i fältet är han ändå härdad mot väldigt tuffa motståndare. Bland annat en tredjeplats bakom Norton Commander samt Victory Island senast, två hästar som hade varit favoriter här. Får han en vilsam resa kan hästen avsluta snabbt.

Zorro Swing har ett bra spår i volten och kan öppna bra med startmetoden. Får svårt att svara ut en felfri Jaques Noir, men gör denne bort sig är chanserna goda till att Jens Eriksson når ledningen med sin häst. En position hästen är obesegrad i och det finns inte många som vill sätta upp tempot utvändigt i det här gänget.

Bakom dessa gör sig endast Leader Brodde och Kövras So Far aktuella. Båda hästarna har vettiga lägen och besitter bra fart med rätt resa.

AVDELNING 2

A 6 B 9,13,11 C 4,3,8,2,7,15,1,10 D 12,5,14

Välfyllt stolopp som inte är helt lättlöst. Jag fortsätter ändå att tro på Walkie Talkie som står på tur för sin fjärde seger i karriären. Hästen gör gedigna insatser mest hela tiden och kommer från en stark prestation. Poängteras bör även det faktum att hon vann i Östersund för exakt ett år sedan, och historien brukar upprepa sig.

Hamnar bara Mats E Djuse rätt på det från start, vilket han har goda möjligheter till, får nog bakspårshästarna det kämpigt att plocka in längderna som krävs. Jag lämnar därför ekipaget ensamma i A-gruppen.

Au Pair Girl räknas tidigt bakom min tipsetta. Den senaste insatsen var bättre än den såg ut, och hästen sprang ändå 13,7 över två varv. Är trycket från starterna innan tillbaka i benen till den här starten, ska hon ses med segermöjligheter om det löser sig.

Båth låter lite smyguppåt på Virunga, vilket han har gjort under en period nu. Grundkapaciteten finns där, men med all respekt för Kim Moberg ska hon ändå lyckas lösa en uppgift från femtondespåret med en häst som Ulf Ohlsson och Erik Adielsson sällan segerstrider med. Det finner jag inte särskilt sannolikt mot det här motståndet och väljer att stå över.

Duon O.M. Dont Cry samt Poem In Motion ska istället räknas vid gardering. Den förstnämnda har visat en väldig form och besitter en mycket stark avslutning om hon får spara speeden. Den sistnämnda körs av fältets bästa kusk, kommer från en seger och har mycket bra kunnande i grunden.

AVDELNING 3

A 7,6 B 9,2,3,4 C 1,10,12,8,11

Välstammade Global Winner blir storfavorit, och han ses som den med högst segerchans. Procenten är dock för hög och hästen är klart sårbar om han inte kommer till ledningen. Spår sju är inte alldeles enkelt och det får inte strula för mycket från start. Samtidigt så är chansen stor att han får överta om ekipaget kommer iväg bra, då flera av konkurrenterna har stor respekt för hästen.

Eskimo Brother har gjort det bra mot ganska hyggliga sällskap tidigare, och är den som jag ser som tidigast emot. Kan öppna och i kraft av spår innanför favoriten är det inte osannolikt att Svedberg trycker till ordentligt för att nå ledningen om hästen känns fin. Kostar det inte för mycket är jag inte främmande för att han svarar när Jorma sänder framåt, då Svedberg sitter bakom en stark häst som trivs där framme.

AVDELNING 4

A 13,6,11 B 4,15,8,1,5,14 C 3,2,10,12 D 7,9

Bellfaks besitter hög kapacitet och bör givetvis streckas. Men att han ska vara högt betrodd med den galopphistoriken, från spår fyra i volten med Persson i sulkyn, är för mig inte rimligt. Jag rankar två ekipage före, väl medveten om hästens kapacitet.

Jan-Olov Persson är en mästare på att träna kallblod, men i sulkyn är han inte lika vass. Bakom hans andra häst sitter Örjan Kihlström, som sköter tömmarna bakom B.W.Sture från springspår på tilläggsfollan. Chanserna till en bra position tidigt i loppet är betydligt högre med Örjan från springspår, bakom den betydligt mer travsäkra Sture, jämfört med tidigare ekipage. Bra chans.

U.R.Faxe besitter en del kunnande och räknas tidigt. Ulf Ohlsson från springspår på startvolten är starka papper. Det luktar tidig ledning och från den positionen kommer ekipaget sälja sig dyrt. Ulf är med för att tävla och hästen är bra nog att blanda sig i segerstriden.

AVDELNING 5

A 4,10,7 B 5,1,12,9,6 C 11,2,3 D 8

Golden News är en bra stammad Maharajah-avkomma. Hästen är härdad i tuffa årgångslopp och besegrade faktiskt hästar som Jaguar Dream, Versailles U.S. samt Buzzer Beater under fjolåret. Kommer till den här starten med en seger i ryggen och det låter som att Linderoth vill hänga på jänkarvagnen nu. Det tyder på en viss optimism och kanske är han inne på att köra mot ledningen? Ekipaget har dock goda möjligheter att nå en fin position oavsett och ska räknas tidigt.

Knifetown Lover är en stark Love You-avkomma, linjeavlad på Super Bowl. Femåringen räds inte det här motståndet och Westerholm är lite optimistisk inför uppgiften trots spåret.Hästen har tagit de flesta av sina segrar från ledningen men går bra även från kön. Tillåts ekipaget komma in i matchen är de med och gör upp om segern.

Twinkle Kronos är mycket startsnabb och trycker Ohlsson av är det sannolikt ledaren tidigt i loppet. Det låter dock som att han inte vill bränna allt för mycket krut från start över den lite drygare distansen och frågan är då var ekipaget hamnar. Ska däremot ses med god chans om man lyckas nå ledningen utan att det kostar för mycket.

AVDELNING 6

A 2 B 4,10,7,5 C 9,3,6 D 8,1

Jämtland stora pris blev tillslut en småtrevlig blandning av hästar, även om loppet i sig inte håller den allra högsta klassen överlag. Min tipsetta har bevisat att han kan springa fort över distansen, och här har han tilldelats spåret innanför sin främsta opponent.

Jag talar förstås om Milligan’s School. Melanders häst är nu tillbaka på distanserna över två varv, efter sitt försök i elitloppet. Där svarade han inte för en av sina starkare insatser, men hästen är ingen renodlad sprinter. Han kan däremot springa i stort sett lika fort över medeldistans som över den amerikanska milen, vilket väger mycket tungt i sammanhanget.

Hästen är snabb ut och lyckas ekipaget nå ledningen kommer konkurrenterna att få jobba. Melanders häst är över distansen härdad mot Sveriges yppersta elit vid ett flertalet gånger, och vann Sundsvall Open Trot på 1.10,1 under fjolåret.

Double Exposure seglar dock upp som favoriten i loppet. Segermaskin som blev snackhäst inför elitloppet, firma Redén och Örjan, bra spår, vilka är faktorer som gör att det inte är svårt att förstå varför.

Det här är en väldigt fin märr som besitter en väldig kapacitet. Det där riktiga elddopet som hon skulle få i elitloppet blev dock aldrig av, då Redéns hästar underpresterade överlag och det är inte rättvist att göra någon allvarlig bedömning av insatsen.

Att hästen har en bred repertoar vet vi sedan innan, och hon står sig väl i sällskapet. Men en faktor värd att poängtera, är att medan Milligan’s School ständigt har tampats mot Sveriges yppersta elit, har Redéns stjärnmärr mestadels tävlat i stoeliten.

Milligan’s School slutade före Double Exposure i Jubileumspokalen, trots en klart tyngre resa, och har skaffat sig mer hårdhet. Jag tror att det fäller avgörandet och anser att det är en bra spik i omgången.

AVDELNING 7

A 5 B 1,2,6 B/C 7 C 4,12,8 D 9,3,10

Sign Me Up Too gör sin första start i aktuell klass, vilket man alltid bör ha överseende med. Hästen är dock så pass bra att det inte ska vara några bekymmer att tampas med det här motståndet. Silverdivisionen är inte heller den tuffaste som har körts, och Emilia Leo är optimistisk inför hästens framtid.

Sättet han tog ned Ural på från utvändigt ledaren i april var mycket respektingivande, och han är sannerligen ingen rolig herre att ha på utsidan för ledaren i loppet. Det kan bli svårt att nå ledningen med snabba konkurrenter innanför, men från utvändigt ledaren eller en bra rygg i andraspår, ska ekipaget ses med bra chans.

Bakom denne är Nobel Amok och Weekend Fun främst aktuella. Dessa två är de främsta spetsbuden, och jag tror att Nobel Amok håller ut den sistnämnda sida vid sida. Bergh släpper inte till någon och kommer leda loppet länge.

Om dessa träter för mycket mot varandra kan Te Quiero Grif blanda sig i striden. Hästen är i form och kan öppna för att skaffa sig en vettig position. Utöver det går han bra över distansen och har visat sig duga gott mot tuffa silverhästar.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com