V86 Vaggeryd 12/6

AVDELNING 1

A 10,11 B 6,9,8 B/C 3,7 C 1,4,2,5

Det är inga överdjur som står på startvolten och Mellby Glader har visat sig vara tuff under dessa förutsättningar vid tidigare tillfällen. Formen är något oviss, men han har samtidigt varit ute i väldigt tuffa gäng. Hårdheten för att runda framförvarande finns definitivt och det kan bli tufft för Stoletheshow att plocka 20 meter på Berghs häst.

Hästen har haft störst framgång när han har startat tätt och formen är ett litet frågetecken. Gardering är därför befogad även om jag anser att han är förstahästen.

Stoletheshowtog hem segern i det norska kriteriet och det finns fartresurser i honom. Uppgiften är allt annat än enkel, men prickar Christoffer starten rätt kan ekipaget vara ikapp de framförvarande ganska omgående. Det finns andra ekipage som kan tänka sig att sätta upp tempot vilket gynnar Lindgrens häst som är vassare på speed än konkurrenterna.

Jasmin Band har ett intressant läge från springspåret. Stoet är välstammat och Dream Vacation-dottern har samma moder som Åke Lindbloms lovande treåring Karat Band.

Hon har visat prov på startsnabbhet från springspår tidigare och lyckas Dalborg hålla Jepson på sin utsida i startmomentet, är chanserna till tidig ledning eller rygg ledaren goda. Inte avsågad.

AVDELNING 2

A 11,14,15,5 B 3,10,6,1 C 9,7,13,2 D 12,4,8

Ivy League ska räknas tidigt i sammanhanget. Hon tog sin första seger i karriären senast, men jag tror inte att det är den sista. Då kördes hästen till ledningen och kusken bevakade bara fältet över upploppet. Annorlunda uppgift nu och hon kan inte dra nytta av sin startsnabbhet.

Scarlet Knight-dottern ska dock ses med bra chans även från kön. Hon har gjort det bra mot tuffa ston och ses med goda chanser att blanda sig i segerstriden.

En tuff utmanare är dock Olga Utca som nog är bäst i fältet rent kapacitetsmässigt. Sara Brodin beträder banan med hemmapubliken i ryggen och hästen har säkerligen siktats hit under ett bra tag. Formen är iallafall på topp efter ett par starka insatser.

Beauty Leg gick en stark slutrepa i det förra loppet och hästen kommer till loppet med bevisad form. Med rätt resa fäller hon många återigen och hästen är ett givet bud bakom dessa två.

Västerbo Daytrip är bara tre år men har bevisat att hon har kapacitet för att matcha sällskapet. Hästen gjorde ett bra lopp bakom bland andra Grand Diva Sisu för tre starter sedan, i Margaretas Tidiga Unghästserie. Här är det inte omöjligt att Bergh väljer ett offensivt upplägg och kör tills han når ledningen från sitt utgångsläge, men han sitter bakom en häst som har visat att hon går bra även i ryggar.

AVDELNING 3

A 3 B 1,12,7,5 C 10,4,2,8 D 6,9,11

Fabulous Journey är rättmätig favorit i loppet. Hästen är väldigt välstammad med Cantab Hall som fader och Faboulous Kemp som moder. Mormor är den framgångsrika Emelie Cas El, vilken i sin tur är helsyster med Andover Hall och Conway Hall, med flera.

Hästen har inte varit sämre än tvåa hittills i karriären och det är en lovande märr. Hon kan lägga iväg ordentligt från start och har mycket god spetschans. Intrycket senast stärker aktierna och Kontio kör med självförtroende efter triumfen i Oslo Grand Prix. Spets och slut.

AVDELNING 4

A 4,9,8 B 6,10,7 C 3 D 5,2,1

Här bjuds vi på ett stayerlopp över 3640 meter, vilket i sin tur gör att de tuffaste hästarna har gott om tid att komma in i matchen.

Explosive Merlot är oerhört stark och tillhör givetvis segerkandidaterna i fältet. Men då det finns flera kuskar på den framförvarande tilläggsfollan som gärna testar framåt mot ledningen, riskerar hästen att få göra grovjobbet utvändigt. Över den dryga distansen kan det ta ut sin rätt och det är ingen given vinnare till den höga procenten.

Jag väljer istället att ranka Thriller N.P. först i fältet. Jepson är vass över alla distanser, men har framförallt visat en förmåga att köra väldigt smart i loppen över de längre distanserna. Här sitter ekipaget på innerspåret direkt och i ett litet fält riskerar de inte att bli fast om kusken väljer att stanna kvar där.

Hästen segrade från dödens i sin enda start över 2640 och har visat prov på bra styrka. Ett varv längre bör därför inte vara några problem, och serveras hästen en spårsnål resa längs vägen har han fartresurser som duger långt. Man ska komma ihåg att hästen är skolad över sprinterdistans i Italien.

Thorn Bird har utöver galopperna på slutet haft en framgångsrik vår. Den numera åttaåriga märren besegrade Flash Håleryd från dödens i mars, och höll starkt som fyra bakom Baron Gift, Stonewashd Diamant och Great King Wine i silverdivisionen vid starten därefter.

I de två efterföljande starterna har hon däremot inte fungerat och Eklundh har därför provat elektroterapi på hästen. En av anledningarna till att man använder sig av den metoden är att det kan lösa upp spänningar som inte en vanlig massage klarar av. Man undviker även ömheten som hästarna kan känna i samband med vanlig massage och kan därför motionera hästen samma dag.

Sådana här saker ska inte nonchaleras och Eklundh säger säg tro att det har fallit väl ut. Han är optimistisk inför uppgiften och Thorn Bird är en väldigt stark märr som har en bra slutrepa om så krävs. Intressant till den låga procenten.

AVDELNING 5

A 7,3 B 6,10,1 C 4,2,11,9 D 12,8,5

Ebony Boko har hittat tävlingsgnistan igenoch beträder Vaggeryds oval med bevisad form. Utgångsläget kunde varit bättre, men hästen är ändå så pass startsnabb att han kan blanda sig i spetsstriden. Under våren har han gjort det bra bakom hästar som Milliondollarrhyme och det här är inget motstånd som skrämmer.

Hittar Jörgen Westholm till ledningen med sin häst, alternativt når positionen i rygg på ledaren, ska ekipaget ses med god segerchans om öppningen inte blir alltför tuff.

Dokonjo har en utslagsgivande speed och kan få en fin löpning från ett bra läge bakom vingen. Fältet kryllar inte av kämpar och dessa kan då få det motigt att stå pall för Dokonjos slutspurt.

Whisky Akema hade inte sin bästa dag näst senast på Örebro. Hästen var då lite svettig i värmningen och banan tungsprungen, vilket kan ha varit orsaker till den sämre prestationen. Han svarade för en bättre insats och förhoppningsvis är formen uppåtgående. Lever han upp till sitt kunnande tillhör hästen de bättre i fältet och ska därför inte nonchaleras.

Rache H.B.D. har en inte helt enkel uppgift framför sig med bakspår över korta häcken. Från läget kan han inte dra nytta av sin startsnabbhet och får istället förlita sig på att de där framme kör i ett tufft tempo. Upploppet är relativt långt på Vaggeryd och klaffar det är han inte borta ur striden.

AVDELNING 6

A 3,1 B 4,9,7,8,10,12 C 5,6,2,11

A Secret Word är en Zola Boko avkomma med ett starkt möderne. Password är mormodern En Routes mest framgångsrika avkomma, och hennes systrar har bland annat lämnat efter sig Cash Gamble och Walkie Talkie.

Välstammat är det och hästen har visat prov på gott kunnande. Dock mest på dansk mark då hon galopperat i de flesta av starterna i Sverige. Nu tävlar hon på en annan bana en Jägersro för första gången på blågul mark och kanske kan det vara till en fördel.

Hästen är snabb ut och har hygglig spetschans, vilket gör att Uhrberg endast behöver rikta in sig på att hålla hästen i trav och hålla det tempo som krävs ifall ekipaget når den positionen. Lättare sagt än gjort, men faktorerna med spets i ett ganska beskedligt gäng bör tala för att galopprisken minskar markant. Det är trots allt under loppets gång han har tappat travet vid flest tillfällen.

Ovanstående kommer dock utmanas av favoriten Valnes Isidor initialt. Partanen vill till ledningen med sin häst, vilket är en position hästen har travat i vid alla starter bakom bilen. Hittar ekipaget dit återigen är det troligen bara avsaknad av lopp som kan ställa till det, för annars ska hästen ha bra chans i ett ganska beskedligt sällskap.

Bakom dessa räknas Jesper Trot. Hästen är efter Chocolatier och modern Still On Broadway har lämnat efter sig Adiago Trot. Hästen kommer från en stark insats och har inlett karriären lovande.

AVDELNING 7

A 3 B 2,7,11 C 6,10,12,9,4,1 D 5,8

Mitt andra spikbud i omgången har även den bäst stam i fältet, samt högst kapacitet. Kennedy har galopperat bort väldigt mycket pengar i sin karriär, men kanske börjar han växa in i kostymen nu? Han har iallafall gått felfritt i tre av de fyra senaste starterna, samtliga med Adrian i sulkyn. Från ett bra spår är jag inte främmande för att Adrian trycker sig till ledningen över den längre distansen. Hästen är urstark och håller han sig bara på benen tror jag inte att någon besegrar honom från den positionen.

AVDELNING 8

A 1 B 8,2,11 C 6,10,5,7,9,4,3

Marcello Wibb har en riktigt fin stamtavla och har utvecklats ordentligt med barfotabalansen. Christoffer Eriksson hoppar upp i sulkyn den här gången, och lyckas ekipaget hålla ut Chapuy sida vid sida, är segermöjligheterna mycket goda.

Sato är inte sämre än ovanstående på ren kapacitet, men har däremot tilldelats ett utgångsläge som är klart mindre beskedligt. Lyckas Håkan undvika att hamna på vingel från start och istället hitta ner i andraspår tidigt ska han inte nonchaleras. Hästens besitter en mycket stark avslutning och det är inte givet att favoriten tillåts trava ostört i spets om denne når tätpositionen.

Åke Lindblom har bra form på stallet och selar här ut Chapuy. Hästen har gott kunnande och har tilldelats ett läge där han kan utnyttja sin startsnabbhet. Lyckas ekipaget trycka sig förbi favoriten från start, finns det kapacitet nog att leda loppet länge för den här välstammade Quite Easy-avkomman.

Conrad Lugauers hästar beträder nästan alltid banan i väldigt god författning och här ska han försöka lösa uppgiften från ett bakspår med Alegra B. Hästen är mycket kapabel och vann på ett imponerande vis senast.

Inför den starten siktade man på ett lopp under elitloppshelgen, vilket däremot inte blev fallet. Hästen håller dock toppform för dagen, och man förväntar sig en stark insats. Stoet går från samtliga positioner och kusken räds inte ett offensivt upplägg om tempot bedarrar. Ska räknas.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com