Kihlström tipsetta i fem lopp i Bodens V75-midnattstrav

Klockan 22.46 ska starten gå i Norrbottens Stora Pris där vinnaren får en miljon. Propulsion med V75-omgångens nyckelkusk Örjan Kihlström är mitt drag – ja, ekipaget spikas.

Först en viktig sak; första V75-loppet i Boden startar 20.30 så du behöver inte direkt stressa för att lämna in ditt V75-system. Och, Norrbottens Stora Pris går som sista avdelning, så strax före 23-slaget är V75-omgången avgjord.

Jo, jag är väl medveten om att Elitloppstrean och hemmahoppet Makethemark är en tuff motståndare, men läser jag loppscenariot rätt får Redéns Elitloppsfyra den klart bättre resan.

Spets? Ja, kanske redan i utgången av första kurvan.

Milliondollarrhyme har spår ett och Fredrik B Larssons 5-årige Ready Cash-son är min spetsfavorit även om Muscle Hustle med Robert Bergh kan öppna vasst.

Ja, ekipaget spetsade på Umåker i april och fick sedan Propulsion utvändigt.

Fredrik B Larsson har stor respekt för Propulsion vilket vi fick höra i onsdagens ATG.live från V86 på Vaggeryd. Han är dessutom rädd om sin Milliondollarrhyme, så ett lopp i vinnarhålet passar perfekt.

Och, det är nog rygg på favoriten Propulsion och inte på Muscle Hustle han vill ha.

Frågan är vad Bergh tycker om det. Spännande.

Och, var hamnar Makethemark? Dödens eller andra ut – eller …?

Kihlström och Redén i blickfånget

I mina tips har jag Örjan Kihlström som vinnare i de fem (!) avslutande V75-loppen – det med i tur och ordning Coogan, Joker CK, Bucks to Burn, Fleet Admiral och Propulsion.

Daniel Redén tränar inte kallblodet Joker CK men väl de fyra andra.

Så får Kihlström/Redén en kväll i dur lär det inte bli utdelning på fem rätt, vilket betyder jackpot till V75 på Kalmar söndag den 23 juni.

Förutom Propulsion spikar jag Fleet Admiral i den sjätte avdelningen.

Pär Pergenius i stall Redén säger att Fleet Admiral är ”ett höghus stor” och att han är bra för klassen. Fjärde raka segern i ny regi för den här klassklättrande USA-importen är fullt möjligt trots utgångsläget.

Räkna med publiksuccé i Boden

I fjol kom det 11.090 åskådare till Bodens midnattstrav och är vädret hyggligt denna lördag kan den siffran faktiskt slås.

Skälet till det är att Bodens stolthet, alltså Makethemark har vinstchans. Petri Salmelas stjärna var nära att slå Propulsion i fjolårets Norrbottens Stora Pris. Han har utvecklats i år och insatserna under Elitloppshelgen var 5-stjärniga. Om han fått ett spår invändigt om Propulsion hade jag nog streckat båda – nu blir det bara streck för Propulsion …

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 4 Macelleria har jag sett i aktion på Halmstad, Jägersro och Åby och han är bra för klassen, så här har Robert Bergh ett fint nyförvärv. Stallkamraten Quito Lane är också bra, dock ovan voltstart men Ove A Lindqvist är skicklig och han har vunnit med 5-åringen tidigare i år i Boden. 6 Canwin BF kan öppna bra och finske 2 Electric Eye AM är en rolig outsider.

V75-3: 14 Millie Millionaire och Ulf Ohlsson har skördat fina framgångar i V75 och trots tufft utgångsläge med 40 meters tillägg är ekipaget min vinnare. Sju streck där 1 Forza Sting är rysaren – ja, det kan bli en spetsseger, nu åter barfota.

V75-3: 2 Coogan är inte klockren i travet men han är urstark och gynnas av den långa distansen, precis som 5 Actual Star, 7 Mellby Club och 10 Whipped Eggs. 8 Zorro Swing har en vass speed och med rätt resa blir han segerfarlig.

V75-4: 4 Joker CK med Kihlström låter spännande då hästen är bäst med en smygresa. 5 Gulli Rubin kan vara knepig från spår fem och han står också 20 meter sämre till nu gentemot Joker CK. Glöm inte Pave Faks!

V75-5: 9 Shocking Superman eller Bucks to Burn som vinnare är en smaksak men jag är inne på att segerstriden står mellan de här två blivande Guld-hästarna. Båda har övertygat i tuffa sällskap. Visst kan 7 Noble Amok bli svårpasserad vid spets och är han på rätt humör kan det faktiskt gå vägen.

V75-6: 12 Fleet Admiral har ett tufft läge och dessutom ute på sin första långresa med övernattning i Sverige men är han som senast är 4-åringen överlägsen motståndet. Ja, jag spikar.

V75-7: 4 Propulsion eller Makethemark? Jag tar ställning och spikar Propulsion då han ser ut att få det klart bättre loppet. Kanske blir det tidig ledning och jag har då svårt att se hur någon ska kunna besegra honom. Ja, det pekar mot fjärde raka segern i Norrbottens Stora Pris.

Mitt V75-systemförslag till Boden.

V75-1: 1, 2, 4, 6. Res: 7-9.

V75-2: 1, 3, 7, 10, 13, 14, 15. Res: 8-11.

V75-3: 2, 5, 7, 8, 10. Res: 9-1.

V75-4: 3, 4, 5, 15. Res: 10-2.

V75-5: 7, 9, 10. Res: 2-12.

V75-6: 12 Fleet Admiral. Res: 1-3.

V75-7: 4 Propulsion. Res: 5-1.

Systemet är på 1680 rader och kostar 840 kronor. Om man också singelstreckar rysaren nr 1 Forza Sting i avdelning 2 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com