V75 Boden 15/6

AVDELNING 1

A 1,6 B 5,4 C 2,7,9,10 D 8,11,3,12

Quito Lane är franskamerikanskt stammad och det är bra kvalité på blodet. Det rör sig om en kapabel sort som är tillräckligt bra för att gå ut och vinna i det här sällskapet. Från ett bra läge i volten kommer Ove A Lindqvist göra ett försök att hålla upp ledningen och i den positionen får övriga mycket svårt att besegra honom.

Hästen har dock visat upp osäkra tendenser emellanåt och diskades för passgång över upploppet i den senaste starten. Detta i kombination med att det inte rör sig om någon garantispets, gör att jag finner gardering befogad då det finns ett par intressanta motbud.

Canwin B.F. är efter Weingartner och undan Frida Filiokus, vilken har lämnat efter sig bland andra den femfaldiga miljonärskan Canaka B.F. Hästen har återhämtat sig väl efter hovbensfrakturen han ådrog sig ifjol och kommer med två segrar i bagaget.

Salmela har siktat hit och rycker alla skorna för första gången. Han är helnöjd med spåret och Ulf Ohlsson är en av de vassaste när det gäller att volta på blågul mark. En mycket värdig utmanare till en favorit som det inte går att lita på.

Going Kronos-avkomman Mellby Fog är en helbror till Mellby Don Juan. Hästen har form och tillhör de bättre i fältet. Hästen har tidigare i karriären haft lite problem med voltstart, men han har blivit stabilare. Han är däremot inte särskilt snabb den första biten och vi kan inte förvänta oss någon snabb inledning från hans sida.

Hans främsta vapen är styrkan och hästen går hela vägen. Bedarrar tempot tål han offensiva körorder och Mellby Fog ska ses som en outsider i loppet.

Macelleria gör första starten för Robert Bergh vilket givetvis är intressant. Det rör sig om en ganska bra häst i grunden och han har bevisat att han kan öppna vettigt från liknande lägen i volten. Maharajah-avkomman är ganska rejäl och har presterat väl mot kapabla konkurrenter tidigare. Ekipaget kan sitta bra på det tidigt och kapacitet finns för att blanda sig i segerstriden.

AVDELNING 2

A 14,15,10 B 1,7,8,13 C 5,12,3,2 D 6,9,11,4

Det är alltid tufft att plocka in dubbla tillägg, men hästarna som ska försöka mäkta med den prestationen har visat sig klara av det tidigare. Av de två väljer jag att ranka Millie Millionaire högst. Ulf Ohlsson är väldigt skicklig i de här typerna av lopp och rapporterna är goda inför starten. Går ett tungt slutvarv som kan räcka långt.

Hope And Dreams är även hon mycket kapabel och strider om segern. Var ute mot hästar som tillhör stoeliten senast och utmanade In Toto Sund. Nu rycker man alla skorna och hästen är tuff den sista biten.

Av övriga konkurrenter tror jag mest på Lady Zappa. Erik sitter bakom en kusligt startsnabb häst från springspår och det är inte osannolikt att ekipaget sitter i tät vid ett tidigt skede. Om så blir fallet är mycket vunnet och hästen har presterat väl i tuffa gäng. Slutar långt framme om startscenariot blir som jag tror.

AVDELNING 3

A 2,7 B 10,1,5,9,12 C 8,3,11,4,6

Coogan har ett mycket passande läge och Örjan kan möjligen diktera det här loppet från start till mål. Hästen är stark och har även fartresurser som duger gott i ett gäng som inte kryllar av speedkulor. Ska ses med god segerchans.

Mellby Club är tuff och Jorma avancerar till troligen till positionen utvändigt ledaren när tillfälle ges. Hästen tål att gå ett tufft slutvarv och ledaren får inte ha en sämre dag om han ska lyckas hålla undan för Nurmos travare.

Gällande Whipped Eggs är jag kluven. Hästen lever på sin styrka och det är svårt att avancera från kön när man inte kan växla upp tempot. Samtidigt så gick hästen väldigt bra efter galoppen i Harpers och i takt med utvecklingskurvan hästen har haft kanske även snabbheten börjar komma.

Lyckas Rikard N Skoglund hålla upp vinnarhålet med Orlando Triss är ekipaget med i matchen. Jänkarvagnen åker på och tränaren nämner att hästen är kraftigt gynnad av att gå i den. Örjan släpper ogärna ut någon i rygg över ett upplopp, men med tanke på vilka ekipage som kan tänkas sätta upp tempot utvändigt under slutvarvet kan fältet dras isär. I en speeduppgörelse är han inte avsågad.

AVDELNING 4

A 15 B 5,4 C 13,11,6,3,2 C/D 10,9 D 14,8,12,1,7

Joker C.K. är bäst i ryggar och galopprisken är relativt hög när Guli Rubin ska starta från spår fem. Jag väljer därför att lyfta fram Pave Faks istället. Hästen vann det här loppet ifjol och kommer från en imponerande seger där han höll undan för meriterade kallblod.

Till skillnad från ifjol startar hästen i år från tilläggsfollan, men det är positiva tongångar från stallet och med tanke på att det råder tvivel kring de främsta motbuden ska hästen ses med bra segerchans. Ett offensivt upplägg är att vänta och Pave Faks kan bli för tung att stå emot för övriga.

Håller sig däremot Guli Rubin på benen, kör sig Jörgen Westholm då till tät och han har en häst som strider tappert i front. Joker C.K. liftar med i rygg och hoppas på att luckan uppenbarar sig och blir då farlig på speed.

AVDELNING 5

A 9,2,10 B 7,6,12 C 11,3 D 5,8,4,1

De bästa hästarna har tilldelats bakspår och hur är formen på Nobel Amok? Tipsettan känns ändå rätt given att ge till Shocking Superman. Den forna kriterievinnaren har sett riktigt bra ut sedan comebacken på tävlingsbanan och kommer senast från en start i Jämtlands Stora Pris, vilket dock slutade i startgalopp.

Hästen besitter speeden samt hårdheten för att kunna segerstrida trots bakspåret och ska räknas tidigt.

Rikard N Skoglund sitter bakom Eder Bob som kan lägga iväg bra bakom vingen. De främst motbuden tilldelades som tidigare nämnts sämre lägen och ekipaget kommer därför göra ett försök att spåra runt om. Kapacitet och form finns för att leda loppet länge och slipper hästen utstå allt för hårt tryck längs vägen kan det räcka till seger.

Bucks To Burn slog av Vincero’ Gar under elitloppshelgen efter att luckan gavs över upploppet och det är starka papper. Det här är en bra häst som ska räknas tidigt trots att han är ny i klassen. Slutar långt framme och segerstrider med klaff.

AVDELNING 6

A 12,1,4 B 3,6,5,7,8 C 2,10 D 11,9

Fleet Admiral har ett jobbigt utgångsläge men god kapacitet finns.Hästen är efter Muscle Hill och undan Cantab It All, och därmed helbror till superstona Ariana G samt All The Time.

Den toppstammade jänkaren inledde sin sejour i Sverige på bästa vis då han segrade från ledningen med tränare Redén i sulkyn, vilken bara satt och åkte över upploppet trots en spurtande Under The Counter på utsidan.

I de efterföljande starterna har Kihlström skött tummarna, och han har på sedvanligt manér gjort det med bravur. Hästen har visat att han går bra även bakifrån, vilket kommer att krävas den här gången.

Han tog en del segrar i enklare sällskap på amerikansk mark, men skulle under hösten ställas mot etablerat motstånd i Bluegrass Trot på The Red Mile. Hästen galopperade bort sina möjligheter då, men stod i näst lägst odds, lägre än en viss Evaluate. Det säger en del om kapaciteten och jag blir inte förvånad om ekipaget rundar det här fältet med minsta klaff längs vägen.

Quite Special är snabb ut och med Jorma i sulkyn för första gången är ekipaget favoriter att ta hand om ledningen initialt. Väl där så släpper man motvilligt tätpositionen och tongångarna från stallhåll är optimistiska. Leder loppet länge.

Wrongdoer galopperade senast när man återigen gjorde ett försök med barfotabalansen. Nu återgår man till den vanliga balansen och hästen håller fortsatt fin form. Hästen kan lägga iväg över medel från start och kan sitta bra på det vid ett tidigt skede. Blir farlig om det stämmer längs vägen.

Zinco Jet kan bättre än vad han visade senast. Tilldelades ett förnämligt läge här i sista starten i aktuell klass och man planerar därför att dra de växlar som går. Kan avsluta starkt om han har en bra dag.

Lexington Tooma är en Crazed-avkomma vars moder har lämnat två miljonärer. Det franska blodet smyger sig även in via det helfranska mormödernet.

Quite Special är spetsfavoriten i loppet, vilket också är en häst som Lexington Tooma har löpt jämnt med trots en tyngre resa. Fältets bästa häst har ett mindre förnämligt utgångsläge och han matchar resterande konkurrenter. Ska inte nonchaleras vid gardering.

AVDELNING 7

A 4 B 5,1 C 7,3,2 D 9,8,6

Propulsion var inte igenkännbar i Elitloppet, men så var även flera hästar från Daniel Redéns stall. Det har spekulerats i vad felet kan ha varit, en orsak sägs vara gräset. Positivt var att Double Exposure gav ett tydligt formbesked senast och vi kan troligen vänta oss det även av Redéns största världsartist.

Muscle Hill-sonen dominerade den svenska storloppssäsongen under fjolåret, och hästen har alla möjligheter att göra så i år igen. Med all respekt för Makethemark så är ”Proppen” fortfarande huvudet högre, och från ett bra läge bakom vingen styr Örjan till seger. Ekipaget har goda möjligheter att stå som segrare oavsett om hästen får trava i spets, utvändigt ledaren eller köposition.

Makethemark är det givna motbudet. Hästen har nått en nivå till och kommer till loppet med toppform. Med en ryggresa likt ifjol kan han vara ännu närmare Propulsion i år, även om jag tror att han får svårt att besegra denne. En värdig konkurrent dock som kommer att bjuda upp till strid.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com