V86 Solvalla 19/6-19

Förra veckans V86-omgång på Vaggeryd blev en svårlöst historia. Så svår att ingen lyckades sätta åtta rätt och därmed har vi en fin jackpot till ikväll. Solvalla är ensamma arrangörer ikväll och det är en mycket intressant omgång man har fått ihop. Som jag ser det så kan det bli riktigt bra betalt ikväll igen, då det faktiskt inte ser helt lättlöst ut. Dessutom ska Readly Express hyllas och avtackas på riktigt. Det kan med andra ord bli en riktigt kanonkväll! Nu kör vi!

V86-1, Stolopp, 2140a:

9 Mellby Free avslutade vasst senast och krigade ner länge ledande Peace Of Mind kort före mål. Ska naturligtvis vara favorit här men hon siktas nu mot EM för ston och det här loppet är mest ett led i matchningen. Inte helt säkert att man kör lika hårt som senast och därför garderar jag. 6 Inga In Heaven gjorde ett bra lopp senast i comebacken och blir klart spännande här. Har en vass avslutning och kan sänka alla om allt klaffar på vägen. 1 El Fitzgerald fick aldrig chansen senast då hon blev störd till galopp kort innan start. Fin på Vermo innan det och hon är snabb ut. Leder runt om? 10 Dibaba har hög kapacitet och går aldrig att räkna bort. Går hon felfritt plockar hon ner många till slut.

Rank: 9-6-1-10-5-2-3-8-7-4

V86-2, Klass 2, 1640a:

Hård spetskörning att vänta! 2 Maximus MM var fin vid segern senast och har hittat formen igen. Snabb ut och i kraft av spåret min spetsfavorit. Kan leda runt om men det kan också kosta för mycket och då känns det bra att gardera. 4 Betting Rebel är också väldigt snabb ut och kommer han till ledning, ja då är det han som är hästen att slå. Var inte helt hundra senast och kan bättre än så. 3 Bottnas Fantom gjorde ett topplopp senast men blev avslagen kort före mål. Kort distans är knappast någon fördel, men blir det hårt tempo, som det mycket väl kan bli, då är han med i segerstriden. 6 Look Håleryd avslutade bra senast och närmar sig toppformen. Nu ska man dessutom rycka skorna för första gången och då blir han väldigt intressant här. 7 Precious Lord fick gå i dödens i comebacken senast och ledsnade till slut. Är bra i grunden och tränar bra inför den här starten. Rysare!

Rank: 2-4-3-6-7-8-5-10-12-1-11-9

V86-3, Fyraåringslopp, 2140a:

Här chansar jag bort de två mest spelade: 2 Zorro Kronos behöver förmodligen lopp i kroppen igen, medan 8 Awaited inte imponerade senast och har ett tufft läge nu. Tipsettan till 5 Odds Indicator som gjorde ett ruggigt bra lopp senast. Han galopperade visserligen bort sig och blev diskad, men det förstod inte Todd McCarthy som körde och han fortsatte således loppet. Avslutade enormt fort sista 3-400 och såg riktigt fin ut. Ingen raket från start, men kan hamna bra till ändå och felfri tror jag han är hästen att slå här. 10 Selfie Brodde har hög kapacitet men har inte fått till det i år. Återkommer efter en kortare paus nu och löper han upp till vad han kan är han med i segersnacket. 7 Kid You Not är snabb som en vessla från start och det kan mycket väl bli ledning, trots spåret. Även han har hög kapacitet och ska kunna vara med i striden.

Rank: 5-10-7-8-4-2-11-1-6-9-3-12

V86-4, Icelands lopp, 2140a:

3 Who’s Who avslutade som en raket senast men hade för långt fram och fick nöja sig med andrapriset. Har ett enda mål i sikte just nu och det är Jubileumspokalen i augusti. Har naturligtvis en bra chans att vinna detta, men frågan är hur offensivt man kör honom idag? Jag är medveten om att det kan se oerhört korkat ut, men jag streckar faktiskt alla sex här! Favoriter kan falla de också…. 1 Voltaire Gifont gick oerhört snabbt mellan 700 och 300 kvar senast men tröttnade till slut. Var dock inte stort slagen och gjorde ett bra lopp. Kan han spara speeden kan han bli intressant här. 2 Zack’s Zoomer gick vad han kunde senast och var inte stort slagen. Laddas mot ledningen här och kan leda runt om. 5 Von Wise As var fin vid segern senast i ett försök- och finallopp. Ser bättre ut än ifjol och kan utmana med lite flyt på vägen. 6 Lucifer Lane är ute på en bättre distans nu men kommer förmodligen köras lika försiktigt som vanligt. Segerchansen är liten, men kapaciteten finns där. 7 Snowstorm Hanover tror jag inte ett dugg på, men jag kan ju inte plocka med fem av sex…

Rank: 3-1-2-5-6-7

V86-5, Fyraåringslopp för ston, 2140a:

4 My Newt visade en del av vad hon kan under fjolåret. Gjorde comeback senast och efter en tuff forcering till spets fick hon ge sig kort före mål. Gjorde det ändå bra och ska räknas med en bra chans här. 2 Asajj T Dream avslutade sylvasst senast och hann fram till seger. Lär få en fin resa här och med den speeden hon har kan hon blåsa ner alla till slut. 5 Ti Amo Face gjorde comeback senast och galopperade då bort sig under snabb frammarsch med 600 kvar. Det såg ut som att det fanns gott om krafter lvar och med det loppet i kroppen kan hon vara ytterligare förbättrad nu. Fixar karrärens första seger snart, kanske redan nu. 12 Real Caviar fick en fin resa senast och gick en bra avslutning. Hann fram till seger kort före mål och var klart bra. Uselt läge nu såklart, men med lite flyt på vägen kan hon visa sig vara starkast till slut. 11 Digital Classsatt fast med lite sparat senast och såg fin ut. Hittar hon en bra draghjälp kan hon skrälla till här. Storfavoriten, obesegrade 6 Hankypanky Peyton, har inte startat sedan november och trots att hon kommer från Nurmos stall så tror jag ändå hon behöver lopp i kroppen. Chansas bort!

Rank: 4-2-5-12-11-6-7-1-9-8-3-10

V86-6, 2640:

6 Rocky Tilly var fin vid segern näst senast men hoppade bort sig efter det. Har ett bra läge här då han är snabb från start och taktiken borde vara glasklar – pang till spets. Därifrån tror jag inte han förlorar detta, trots att det finns några bra motståndare. Spik!

Rank: 6-11-1-3-12-9-5-10-4-2-7-8

V86-7, Prix Readly Express, 2140a:

4 Attraversiamo gjorde ett fantastiskt lopp senast då han tvingades gå i dödens utanpå Campo Bahia. Gav denne en match hela vägen och föll med flaggan i topp. Möter inga sådana hästar nu och är i mina ögon totalt överlägsen här. Spik!

Rank: 4-10-1-3-2-8-5-7-9-6-11

V86-8, Diamantstoet, försök, 2140a:

8 Joyeuxanniversaire tappade mycket mark på startgaloppen senast men gick väldigt bra efter det och gjorde ett bra lopp. Håller hon sig i rätt gångart hela vägen tror jag hon visar sig vara bäst här, trots spåret. 1 Vinci IM gjorde det bra från dödens senast. Innerspåret kan bli knepigt, men det får kusken lösa. Med fritt i tid är hon med i segerstriden. 11 Strawberrydaiquiri satt fast med allt kvar förra onsdagen och såg väldigt fin ut. Kan avsluta vasst och är inte golvad på något sätt.

Rank: 8-1-11-9-7-13-4-3-12-15-10-2-5-6-14

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com