V75 Halmstad 4/7-19

Sprintermästaren i Halmstad är en gammal klassiker som man längtar efter varje år. Därifrån har jag många minnen genom åren och fler kommer säkert att byggas på. Tyvärr verkar det som att tränarna inte riktigt vågar anmäla hit längre, då antalet hästar blivit mindre och mindre de senaste åren, även om det gick upp med några stycken i år. Vi hoppas att siffrorna går uppåt igen och att även de bästa i kullen vågar gå hit i framtiden. I årets upplaga saknas ju bl.a Campo Bahia och Attraversiamo… Hur som helst så är det i alla fall dags för årets upplaga och jag hoppas att regnet håller sig borta.

Det är ju också en V75-omgång numera med alla de tre försöken med på kupongen. Det brukar bli favoritbetonat, men jag har ändå hittat en del som kan höja upp utdelningen rejält. Nu kör vi!

V75-1, 2140a:

5 Typhoon Face blandar och ger i sina prestationer, men gjorde det ändå bra senast fram till 400 kvar då det blev galopp som slagen. Jag tycker han är klart bättre än vad som syns i raden och löper han upp till vad han kan så är han med och strider om segern. Det förutsätter förstås att Ludde håller sig någorlunda lugn i vagnen också. 4 Kick The Dust Ås är bara tre år, men har imponerat så här i början av karriären. Första gången bakom bilen och man vet inte riktigt hur det kommer att sluta. Men kapaciteten finns där och jag tror han är en av dem som gör upp om segern. 2 Giant Shadow vann lätt från ledningen i sin debut för Björn Goop. Det var dock mot ett billigt motstånd och det är klart tuffare nu. Han visade dock att han är startsnabb och kommer han till ledningen så kan det ju gå. 6 Global Writer är rysaren i loppet. Flög fram över upploppet näst senast och var bra även senast då han krigade på i dödens under slutvarvet. Hittar han en bra position här blir han farlig till slut. 9 Run Brodde Run har inte varit så aktiv i år, men Untersteiner den äldre låter uppåt om hästen så han åker med på kupongen.

Rank: 5-4-2-6-9-7-3-11-10-1-12

V75-2, Sprintermästaren, försök, 1609a:

Första försöket till Sprintermästaren och allas storfavorit till slutsegern, 2 Evaluate, är med här. Han blir naturligtvis storfavorit även i försöket, men jag anar att han är i fara! Det är upptaget i ledningen och det kan bli problem att ta hem det här från dödens. Dessutom är det ju finalen man ska vinna… Det gör att jag spikar ledaren, nämligen 1 Deep Pockets! Han vann busenkelt från ledningen under Elitloppslördagen och såg dunderfin ut då. Har sedan dess laddats mot detta och man kan väl säga att det blev bingo i spårlottningen. Han är ruskigt snabb ut och det finns ingen som tar en längd på honom från start. Erik lär knappast släppa ledningen och därmed ska Deep Pockets ses med en mycket bra chans att vinna sitt försök!

Rank: 1-2-8-6-4-3-5-7-9

V75-3, Sprintermästaren, försök, 1609a:

Betydligt jämnare heat och inte helt lätt att bena ut. 1 Global Withdrawl håller nog ut de andra och körs i spets. Men han har inte övertygat i år och han är inget spikförslag. Kan dock leda runt om om han får vara ifred. 7 Zelig Kronos är en kanon, men det tycks de flesta ha missat. Han avslutade helt ok i Fyraåringseliten näst senast efter en invändig resa. Senast galopperade han i utgången av sista kurvan när han skulle sätta in attacken och var inte slagen i det läget. Såg otroligt fin ut innan galoppen. Hittar han en bra position får de andra vara enormt bra för att slå honom! 4 Viking Brodde blev stekhet senaast och drog iväg i överljudsfart. Höll med tanke på det väldigt bra som tvåa och att det är ett halvvarv kortare nu bör gynna honom. Men han kan få en tung resa… 3 Brothers N Arms är väldigt startsnabb och har ett bra läge. Galopperade dock omotiverat senast och såg inte fräsch ut. Har han repat sig till detta är han med i striden. 2 Alone imponerade stort i sin enda start över kort distans näst senast. Han missgynnas av distansen såklart, men kommer han in i loppet blir han svår att tas med. 6 Buzzer Beater var fin vid segern senast och utvecklas hela tiden. Kan skrälla om det klaffar på vägen. 8 Tae Kwon Deo travade illa senast och galoppen i slutstriden kom inte som någon överraskning. Han har fart för att segerstrida, men får nog inrikta sig på att gå felfritt först… 9 Maxuskunde inte ta något senast i en snabb avslutning men såg ändå fin ut. Har smugit under radarn för de flesta här och är nog bättre än vad man kan tro. Fint smygläge här och kan överraska. 5 Pinto Bob är i bra form men har svårt för att gå felfritt. Får nog svårt här men jag plockar ju inte med åtta hästar av nio….

Rank: 1-7-4-3-2-6-8-9-5

V75-4, Sprintermästaren, försök, 1609a:

2 Zephyr Kronos var den mest spännande hästen som kom till Daniel Redéns stall i vintras. Daniel sade tidigt att Zephyr Kronos var den han förväntade sig mest av. Hittills har han dock mest varit på inskolning, då han varit lite för hetsig och besvärlig, framför allt bakom bilen. Men Daniel sade också följande: ”när Örjan tar över tömmarna är det färdiglekt”. Örjan körde för första gången senast och då såg hästen helt fantastisk ut. Han flög till ledningen direkt och sedan var det lugna gatan resten av vägen. Visst var det ett enkelt motstånd, men intrycket var riktigt fint. Nu har han ett perfekt läge, han är startsnabb och distansen passar perfekt. Jag tror han bara brakar till ledningen och sedan är det game over. Spik!

Rank: 2-5-3-8-7-4-1-6-9

V75-5, Diamantstoet, 2140a:

12 Hot Chocolate värmde som en demon på Solvalla senast och blev dagens stora skrik. Det tog dock slut direkt när hon inte hade en tanke på att gå felfritt från spår fyra i volten. Nu är det andra förutsättningar och hon visade näst senast att formen är där. Hon har en ruskig speed till slut och trots att det är svårt att vinna lopp bakifrån på sommaren så tror jag hon gör just det ikväll. Jag tror hon vänder ut och in på alla sista 3-400. Spik!

Rank: 12-9-6-15-14-2-10-13-8-11-4-3-1-7-5

V75-6, Summer Meeting stayer, 3140:

8 Captain Morgan skrällde på Bjerke näst senast efter en virvlande spurt över upploppet. Senast var det spets direkt och han gled sedan undan i ohotad stil. Kan få en fin resa här och är som sagt riktigt speedig till slut. 1 Mister Niky tappade travet med 150 meter kvar senast och galopperade bort en andraplats. Bättre förutsättningar här och han ska ses med klara möjligheter att leda runt om. 4 Thriller NP har inte varit som bäst på slutet, men med två lopp i kroppen borde formen vara kraftigt på väg uppåt. Han är stark och har en vass avslutning. Kan definitivt vara med och kriga om segern. 2 Neelix gjorde comeback senast efter nästan ett års frånvaro. Gick riktigt starkt på sista bortre långsidan när han plötsligt galopperade. Hade knappast förlorat det loppet felfri och såg riktigt fin ut. Går han felfritt ikväll kan han vara vinnaren, så bra är han. 10 Flash Hammering var bra vid segern senast och har en liknande uppgift nu. Det lär dock inte bli någon ledning denna gången och därför kan det bli svårare. Man han kan avsluta bra också och är med i segerdiskussionen. 6 Man O’War är bra när han går felfritt. Kan få en fin position här och är inte helt golvad. 9 Smevikens Cruiser satt fast med rubbet kvar på Kalmar senast. Det blir förmodligen ett snällt upplägg igen, men får han fritt i tid kan han sänka alla.

Rank: 8-1-4-2-10-6-9-11-12-14-7-5-3-13

V75-7, Stolopp, 2140a:

3 Shadow Gar höll undan från ledningen senast och kan göra det igen. Det är dock inte helt säkert nu när Gubellini själv kör, men jag tycker ändå hon ska vara förstahästen i loppet. 10 Dear Friend kommer bli torsdagens raket i strecklistan. Avslutade rykande vasst över upploppet senast och såg mycket fin ut. Spurtar garanterat vasst igen och kanske hinner fram nu. 6 Wild Love satt fast för länge senast och fick inte riktigt chansen. Såg fin ut och är i fortsatt bra form. Kan avsluta sylvasst och är inte slagen på förhand. 7 In Toto Sund var lite blekare än vanligt senast men det är klart att det tar på krafterna att gå i dödens. Det finns en viss risk att det blir dödens även här, men är hon någon procent bättre ikväll så kan det gå. 9 Inga In Heaven hängde med ok senast men inte mer. Ska köras på chans och serveras en smygresa, då är hon riktigt vass till slut. Förutsättningarna för det finns nu. 2 Mulligan kan bättre än senast och jag vägrar att ryka på henne. Har även hon en vass avslutning som kan resultera i seger.

Rank: 3-10-6-7-9-2-4-11-1-5-8

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com