V75 Jarlsberg 7/7-19

Javisst, det är V75 även på söndagen den här veckan, vilket känns skönt efter lördagens stora magplask. Chans till snabb revansch med andra ord och det är Jarlsberg som arrangerar. Omgången ser visserligen favoritbetonad ut, men jag har som vanligt grävt fram lite roliga skrällbud som har bra chans att vinna och då kan det ändå bli hyggligt betalt till slut. Bl.a går jag emot omgångens största favorit! Nu kör vi!

V75-1, Stayerlopp, 3100:

13 Juan vann enkelt senast och såg riktigt fin ut. Han kan vara lite trög och oinspirerad emellanåt men har han en bra dag är han med i striden här. 12 Come Vacation var bra vid segern senast och är i fin form. Kan få en fin resa i ryggar här och har en vass avslutning. Varning! 15 Montdore är utan tvekan bästa hästen i fältet, men han står trots allt med 60 meters tillägg och han kan inte ligga och såsa i kön för länge. Segerstrider om Örjan inte somnar. 11 Umaticaya har inte fungerat på slutet, men har hög kapacitet och en sylvass avslutning. Går hon felfritt är det inte helt otroligt att hon flyger fram till seger. 4 Soros Kronos vinner inte ihjäl sig men älskar lång distans och var bra som tvåa senast. Hänger med i alla tempon och kan skrälla om det klaffar till 150%. 1 C Nu Gilbak satt fast senast och hade en del sparat. Står bra till för ledningen nu och man siktar på att leda runt om. Det kan gå…

Rank: 13-12-15-11-4-1-5-9-7-14-10-8-3-6-2

V75-2, Championloppet, 2100a:

7 Zaire Wise As ser ut att bli omgångens största favorit och visst handlar det om en bra häst. Men, han stannade till rejält sista 50 meterna senast och såg inte rolig ut i stilen. Dessutom ny kusk i form av Pippo Gubellini som vi sett köra bort hästar förut. Och som om det inte räcker så är det inget körspö i Norge. Varningsklockorna lyser knallröda och jag spikar istället 6 Faust Boko som är i bra form. Avslutade bra senast och var inte stort slagen. Kan öppna bra och kommer han till ledningen, vilket inte är helt otroligt, då tror jag han är stenklar. Han kan dock vinna från andra positioner också och jag spikar!

Rank: 6-7-3-4-1-5-2

V75-3, Silverdivisionen, 1609a:

5 Moveslikejagger var ruskigt bra senast då han trots stenhårt tempo och tuff uppvaktning hela vägen höll undan med lätthet mot bra hästar. Går ner lite i klass nu och det enda frågetecknet är hur han klarar täta starter. Han brukar ha lite mellanrum mellan starterna, nu är det bara en vecka sedan. Det kan sitta i benen och jag garderar. 3 MS Triple J flög till ledningen senast och vann sedan väldigt enkelt. Det var ett billigt lopp men intrycket var klart bra. Distansen passar perfekt och med en fin resa kan det bli andra raka här. 10 Thai Highway fick en tuff comeback senast då han fick gå i dödens hela vägen. Höll ändå klart godkänt och med lopp i kroppen borde han ha flyttats fram rejält i form. Kan avsluta sylvasst och är inte golvad. 6 Normandie Royal hängde med bra senast mot två kanonston och möter inga sådana nu. Får förmodligen en fin resa och kan ta dem via sin vassa spurt.

Rank: 5-3-10-6-9-2-4-7-8-1

V75-4, Tönsbergs Taxis lopp, 1609a:

4 Digital Bronze avslutade vasst senast till en knapp seger och såg fin ut. Kan öppna bra och kommer han till ledningen här blir han klart intressant. 5 Credicone gjorde comeback senast och avgjorde på ett bra sätt mot just nämnde Digital Bronze. Ingen startraket men är tuff till slut och ska räknas tidigt återigen. 1 Joe Comet gjorde även han comeback senast och avslutade bra efter en sen lucka. Kan få ett perfekt lopp här och med fritt i tid kan han överraska. För lite spelad, enligt mig. 3 Vincent var enormt bra när han vann motsvarande lopp förra året. Har dock varit borta sedan september och är väldigt svårbedömd. Jag plockar dock med honom då han har visat vilken kapacitet han har.

Rank: 4-5-1-3-8-9-7-11-12-10-6

V75-5, Anders Jahres Pokallöp, 2100a:

6 Gigant Invalley är i kanonform och vann Energima Cup senast via en vass avslutning. Är enormt startsnabb och klar spetsfavorit. Kan hålla hela vägen trots att distansen kanske inte är den allra bästa. 5 Patent Leather fick fritt för sent senast och kunde inte hota den undflyende Mister F Daag. Öppnar snabbt och kan få en fin resa i rygg på ledaren här. Med fritt i tid kan han definitivt utmana om segern. 2 Volnik Du Kras blev det helt fel för senast och den starten är bara att glömma. Har visat enorm kapacitet tidigare och ska räknas tidigt här. 1 Mellby Drake var fin vid segern senast men det var i ett rätt enkelt sällskap. Tuffare nu men kan få en fin resa och kan skrälla om han har en bra dag.

Rank: 6-5-2-1-7-10-4-3-9-8

V75-6, Yarrah Bokos stolopp, 1609a:

5 Velvatter var fin vid segern senast även om hon fick det serverat. Rätt distans nu och visst har hon en bra chans att vinna. Möter dock tuffa hästar och jag garderar. 2 Gaia BR hängde på hyggligt bakom Cokstile senast och är inte så tokig. Får en fin resa här och kan skrälla med sin vassa spurt. 11 Amazing Case gick helt ok senast och håller formen. Lurigt läge såklart, men med bra tempo på loppet kan hennes avslutning bita bra till slut. 3 Galaxy W är i bra form och har en vass spurt. Kan hon få draghjälp fram till upploppet kan hon flyga förbi dem till slut. 6 Global Talk gjorde comeback senast och följde med bra som fyra. Lär vara kraftigt förbättrad med det loppet i kroppen och är inte helt golvad.

Rank: 5-2-11-3-6-7-1-9-12-4-10-8

V75-7, Ulf Thoresen Grand International, 2100a:

6 Vitruvio imponerade när han vann Oslo Grand Prix senast och visade vilken bra häst han är. Klev upp i en vagn med 400 kvar och tappade fart men flög fram över upploppet till en klar seger. Kommer hamna i kön från start men avslutar sylvasst och hittar bara Kontio rätt rygg så tror jag att det är game over över upploppet. Jag spikar!

Rank: 6-3-8-5-2-4-7-10-1-9

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com